Giriş
(3)

Mutasavvıfların tasavvuf tanımları

tuvalet kaşığı
neden bu kadar çok ve çeşitli?
neden bu kadar çok ve çeşitli?
0
tuvalet kaşığı
(13.06.12)
tasavvuf islamı ve Allahı tüm incelikleriyle anlama yani aşk sanatı. Büyük bir alim'e soruyorlar bize tasavvufu anlatırmısınız nasıl birşey?
- Tıpkı küçük bir çocuğa cimayı ( çiftleşmeyi ) anlatırsınız ondaki hazzı anlayamayacağı gibi yani ne kadar tatlı olduğunu ona söylersinizde onun bildiği en tatlı şey şekerdir onu aklına getirir dünyası okadar küçüktür.
İşte bu aşkı yaşayanlarında yaşadıkları haz farklıdır ama hepsi Allah aşkı yaşar. Ve bunu anlatırkende bilmeyen insana tam olarak nakledemez.
benim düşüncem -_-
0
SemihCebrail
(13.06.12)
Hacı Ahmet Kayhan'ın yorumu tam sana göre:

''İslamiyet ve tasavvuf, uçsuz bucaksız bir irfan bahçesidir.

Burada herkesin beğeneceği çiçekler ve meyveler vardır. Herkesin zevki başka başkadır. Bu bahçe öyle zengin ve çeşitlidir ki, herkesin gönlünden geçenleri orada bulması mümkündür.''

Ben nacizane biraz daha basitleştirmeye çalışayım. Her insan ortak yönleri bulunmakla birlikte birbirinden farklıdır. İnsan-ı kamil olmaya giden yolun herkese açık olması gerektiğini kabul ediyorsak şayet, herkesin kendi yaratılışına nispetle farklı bir yoldan geçerek oraya varması gerekir ve çok doğaldır da. Dolayısıyla yaptıkları tanımlamalar da farklı olabilir. Esasen özü itibariyle hepsi de aynıdır. Yunus Emre de çok güzel özetliyor aslında:

''Sen sana ne sanırsan
Ayruga da onu san
Dört kitabın manası
Budur eğer var ise''
0
terelelli
(13.06.12)
aslında tanımlanacak bir şey olmadığı için. her bakan başka bir şey görüyor, gördüğü de hayatın içinde değil sadece kendi zihninde ürettiği fantazileri. herhangi bir gerçekliği yok.
0
hınzırpaşa
(13.06.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.