öyle çok kolay, bir gideyim hele kafasına girme öncelikle. arkadaşın da dediği gibi düzgün yer mi kaldı avrupada diye bir sor kendine. ispanya, italya vs. gayet düzgün yerler ama iş bulman hele bu dönemde çok zor. orta avrupa zaten cılkı çıkmış memleketler halinde. iskandinavya hakkında bilgim yok ama öyle "selaaam ben geldim" diyerek yerleşeceğini hiç hayal etme.
artık millet beyaz yakalı adam alıyor. öyle eskisi gibi ben pkk'lıyım, kürdüm devlet baskı yapıyor, veya solcuyum, komunistim ölüm tehdidi alıyorum diyenleri almıyorlar kapı içeri. ne sıfatın ve yeteneklerin var bilmiyorum ama avrupada refah ve ucuz yaşama aynı anda olmuyor artık onu da aklından çıkarma. hele ki "kaliteli iş" diyorsan, bir odtü, boğaziçi diplomanı görelim şöyle güzel bir mühendislik alanından. sosyal bilimlerden doktora patlatmış olan insanları bile almıyor anasını satayım artık avrupa.
ha kanada vs. işlerinde biraz daha şanslı olabilirsin eğer bir üniversite mezuniyetin, ileri derece dilin vs. varsa.
ve öyle siyasi olarak çok rahatsız değilsen, ekonomik olarak yaşanacak en iyi yerlerden biri şu anda türkiye. ben bile yıllardan sonra ilk defa kısa süreliğine de olsa dönmeyi düşünüyordum ekonomik vaziyetten dolayı türkiyeye.
0