[]

taşıt motoru hakkında teknik bilgi ricası

merhaba,
kafayı taktığım bir arazi taşıtının motoru yenilenmiş ve yerine, eski motor bulunamadığından hyundai h100 motoru takılmış. sorularım şu şekilde;

- h100 motoru dayanıklı, iyi bir motor mudur?
- 100 kilometrede ne kadar dizel yakıt harcar? araç manuel.
- bu motor 2,5 tonluk bir arazi taşıtını ve 33-38inç lastikleri dağ bayır taşır mı? torku güçlü müdür?

bilen anlayan dostlarımdan yardımlarını rica ediyorum.

selamlar.

 
94hp güç 220nm tork üretebilen bi motor. arabayı taşımakta sıkıntı olmaz fakat en önemli kısım şanzıman ve defransiyel. 2,5 değil araba 5 ton olsun şanzıman yavaşsa arabayı rahat taşır. eski şanzıman benzinli motor içinse bu motorla araba çok yavaş kalır ama yük taşıma kapasitesi artar. araba marka/model verirsen daha net bilgi verilebilir.


  • 584  (12.06.12 20:13:45) 
teşekkür ederim, 176-200 beygir arası olan dizel versiyonu imiş motorun. araçta şanzıman yavaştır muhakkak çünkü dağ için üretilmiş eski model bir 4x4 land cruiser.


  • ohtararan  (12.06.12 20:21:14) 
bir de elimizde mevcut h100. bunun yanısıra minibüs ve panelvan araçların çoğu elimizden geçti. gerisi sizi ilgilendirmez ama motor açısından çok ama çok memnunuz. minibüs hali ile şehir içi servis işi yapıyor. sınıfının en az yakan motoru. yanılmıyorsam 20 krş civarında yakıyor şehir içi km de. ancak takıldığı aracın markası da önemli. mesela santa fe falansa uyum sağlayabilir. arazi taşıtlarının geneli ağır araçlar, ama h100 cüssesine rağmen hafif bir araç o yüzden fazla yakma ihtimali var. motor kulakları iyi takılmış olması lazım yoksa aracı fena sallar. en güzeli bunu bir tamirciye sormak. eğer diğer aracı söylersen bir kaç yere sorabilirim.
edit; ya bu arada sevgili ohtaran aylar geçti biz seninle buluşamadık. malesef sürekli şehir dışına çıkmam gerekiyordu. yaz geldi en kısa zamanda arayacağım seni.
edit 2 ; neden özel mesaj veya telefon yerine buraya yazdım bilmiyorum.:)
  • ground  (12.06.12 20:22:03 ~ 20:24:22) 
h100 de sıkıntı olabilir diyor bir eleman. ama eğer starex motor ise yani crdi ise daha rahat taşır diyor. önemli olan motorun birleşiminin iyi yapılıp yapılmadığı imiş. illaki bir görmek lazım diyolar çünkü orjinal değilse yapan kişinin yeteneği çok önemli imişş.


  • ground  (12.06.12 20:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.