[]

duty free limitleri?

soyle ki, ablama kibris donusunde duty free den ivir zivir bir cok sey aldirmayi planliyorum. (parfum, sigara, alkol vs.) bunlarin limiti nedir, her urun icin ayri mi mesela.. 1 karton sigara aldiysam baska bisey alamiyor muyumdur nedir?




 
kafaya gore. bazen kontrol ediyorlar ama genellikle etmiyorlar -sabihadan 3 kere geldim 21-01 arasi hic kontrol olmadi-. dolayisiyla istersen cantani doldur tamamen ..


  • no christ requiress  (08.10.08 18:28:33) 
Ülkeye giriş yapan yolcular için kişi başına alışveriş limitleri:
# 3 karton Sigara
# 4x75 cl veya 2x1 litre Alkollü içki
# 1200 ml Parfüm ve Kozmetik
# 2 kg Çikolata
# 1 kg çay ve 2.5 kg kahve
bakınız:
www.atu.com.tr
  • nicin ben  (08.10.08 19:03:38 ~ 19:04:22) 
her ürün için ayrı. 1 karton sigara, 1 litre alkollü içki, 100ml parfüm gibi limitler var (rakamları uydurdum ama aşağı yukarı böyle). Hepsinden limit dahilinde alabilirsiniz. Free shoptakiler bilirler. Olmazsa havaalanındaki polislere sorarsınız.


  • neronas  (08.10.08 19:06:19) 
başkasının pasapotunu kullanarak alabilir.


  • imparatorolmayikolaymisandin  (08.10.08 19:37:27) 
free shoptakilere sormayin adamlar satis yapabilmek icin 10 karton sigara da satiyorlar. kendim 5 karton sigarayla türkiyeye giris yapmisligim var parfümleri cikolatalari saymam bile.


  • pembeli kiz  (08.10.08 19:38:01) 
tamamen şans işi sanırım bu. geçen sene amsterdam - sabiha gökçen uçuşunda hem amsterdam hem de sabiha gökçen freeshoplarından litrelerce viski ve votka aldım. ne bir allahın kulu bir şey sordu, ne de kontrol etti.


  • flyalone  (08.10.08 21:08:49) 
eğer son 1 yılda değişmediyse kıbrıs duty freelerinde sınır yok, yani dönüşte kıbrısda uçağa binmeden istediği kadar alabilir, hem yeşilköydekilerden daha ucuz özellikle sigara fiyatları.


  • gaia  (09.10.08 00:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.