[]

kayit disi telefon

merhabalar,

29 ekimde mecidiyekoyde bir yerden aldigim iphone 4 telefon icin dun telefonuma ".................. imei nolu cihaz kayit disi listesinde oldugu icin 16.06.2012 da kullanim disi birakilacaktir" diye bir mesaj geldi. ben kac aydir kullaniyordum bu telefonu yeni mi kayit disi oldu? kullanim disi birakilmamasi icin yapmam gereken nedir acaba? bir bilen yol gosterebilirse cok sevinirim.

tesekkurler simdiden.

 
aldığın yerle görüşsen? faturası vs. vardır zaten, git hesabını sor.


  • in vino veritas  (12.06.12 15:12:27) 
pasaport kaydı olmazsa böyle mesajlar gelir diye biliyorum


  • sedolima  (12.06.12 15:18:16) 
aldigim yer kapandiysa cozum yok mu? cunku ariyorum ve butun telefonlar kapanmis, aksam yerlerine gidicem de kapanmis olmalari cok sasirtmaz beni


  • bushwacker  (12.06.12 15:20:40) 
yarı kayıt diye bir çakallık var. şöyle oluyor, adam kayıt için gerekli bilgi ve belgelerin hepsini tamamlayıp kasıtlı olarak bir tanesini eksik olarak gönderiyor. telekominiaksyoncu-pldxfpklja kurumuda "bunu kaydederim ama, eksik belgeyi getirmezsen 6 ay sonra gene kapatırım" diyor. sen telefonu alırken imei kontrol ediyorsun "kayıtlı". ondan sonra 3-4 ay geçince hooopp "kayıtsız" ondan sonra uğraş dur.

Senin de başına muhtemelen bu durum gelmiş.
  • arnatuile  (12.06.12 15:30:14) 
gelen mesajdaki imei numarasıyla cihazınızın imei numarası tutuyor mu? yani sim kartınızı kayıtsız bir telefona taktığınızda bu sms doğal olarak size gelebiliyor. karşılaştırın.


  • mr.goodcat  (12.06.12 15:37:49) 
cevaplarin hicbiri tatmin edici degil, telefon ayni telefon, gidip aldigim yerle zaten gorusmeyi deneyecegim ancak onlar dukkani kapatmis olabilirler cunku telefonlar dusmuyor. bu durumlar isiginda, aldigim yer kapaliysa telefonu kaydettirmem icin ne yapmam gerekir?


  • bushwacker  (12.06.12 17:30:11) 
telefonunu kaydettirmen için gerekli şey son 30 gün içinde türkiye'ye girildiğine dair damgası bulunan bir TC pasaportu. +5 - 10 tl ile gsm operatörü bayisine müracaat etmen, örneğin Turkcell Shoplar. TC olmayan pasaport varsa, ikamet belgesi sunman gerekiyor.

umarım tatmin edicidir
  • spankenstein  (12.06.12 17:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.