[]

Fıtık başlangıcının sonu

Doktor fıtık başlangıcı ameliyatlık bir durum yok dedi.Bir iki ilaç yazdı.Şimdi bu başlangıç dediği şeyin sonunda illa ki fıtık mı olacağım?
Yoksa iyileşebilir miyim?

edit:he la ! yazmamışım.Bel fıtığı.

 
illa fıtık olmayacaksın. iyileşebilirsin, ama ameliyat da olabilirsin. bu tamamen kendine ne kadar dikkat ettiğinle alakalı. 2005 yılında deli gibi bel ağrısıyla gittiğim doktor da mr çekip fıtık başlangıcı dedi ve ilaç verdi. sene 2012, bel fıtığı ameliyatı oldum, tek diski aldılar.

eğer doktorun verdiği egzersizleri düzenli yaparsan, ağır kaldırmayıp beline dikkat edersen, belini zorlamayan fakat bel kaslarını kuvvetlendiren sporlar (yüzme, yürüme, bisiklet) yaparsan, kilona dikkat edersen hiçbir şeycikler olmaz. benim gibi egzersizleri 1 hafta yapıp bırakırsan, 7 sene içinde 20 kilo alırsan, spor falan yapmazsan o başlangıç olan fıtık yerinden iyice pırtlayıp sinire baskı yapar, bacağını hissedemez olduğunda ameliyata alıp siniri kurtarırlar.
  • kibritsuyu  (12.06.12 13:30:33 ~ 13:31:03) 
kibritsuyu güzel ifade etmiş. Bir de şu yea hacı ne uğraşıcam onlarla, ameliyat olur kurtulurum diye de bir şey yok. Çünkü hayatını bu şekilde düzene sokmazsan tekrar fıtık olma ihtimalin her zaman mevcur. Zaten ameliyat oldum geçmedi diyenlerin hatası da bu.


  • cubuk kraker  (12.06.12 14:25:48) 
@cubuk,
normal bi insan olsam hemen ameliyat olur kurtulurdum,inan.çok acı verici yahu ki bu daha başlangıç.doğuştan kronik kalp hastası olduğumdan ameliyata uygun hale gelmem için hastanede bi ton doktorun elinden geçmem gerek.

bir de ben zaten ağır kaldırıp ani hareketler falan yapmıyorum zaten ama hastalıktan dolayı çok fazla yürüyemediğim için hep pc,tv vb. şeyler başında oturarak,uzanarak geçiriyorum günümü.bu oturma pozisyonları nasıl olmalı? sandalye seçimi,bel yastığı gibi şeyler yardımcı olur mu?
  • Skey295  (12.06.12 14:59:13) 
nette bununla ilgili birçok bilgi ve görsel bulabilirsiniz. kısaca özetleyeyim.

dik oturacaksınız, kaykılarak değil. bel boşluğu dolu olacak. sırt üstü yatarken dizlerin altına, yan yatarken iki dizin arasına, yüz üstü yatarken kanın altına yastık koyacaksınız. yük taşırken vücuda yakın tutacaksınız, yerden kaldırırken belden eğilerek değil, dizleri kırarak çömelip beli düz tutarak kaldıracaksınız (haltercilerin halteri yerden kestiği gibi)

bir de internetten bel egzersizleri diye aratın. hatta doktorunuzla da konuşun. olmadı bir fizik tedavi uzmanından da egzersiz alabilirsiniz. bunları yattığınız yerden yapıyorsunuz. efor gerektiren hareketler değil. daha çok yoga, pilates hareketlerine benziyor.
  • kibritsuyu  (12.06.12 15:22:36) 
kibritsuyu yine çok güzel ifade etmiş. :) ben ameliyat oldum 15 yaşında bel fıtığından. ağır kaldırma vs. ye dikkat etsem de hiç egzersiz yapmadığım için bel ve sırt kasları güçsüz. bu yüzden sıkıntılarım devam ediyor. belki ilerde daha kötü olacak. o yüzden egzersizleri düzenli yapmaya çalışın. sabah - akşam 20 dakikanızı alır en fazla. ilaç, ameliyat bir yere kadar. önce kendimize bakmak, hayatımızı düzenlemek lazım.


  • cubuk kraker  (12.06.12 20:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.