[]

Shine On You Crazy Diamond Benzeri Şarkı(lar)

www.youtube.com

tam bu linkte başlayan melodi (öncesi ve sonrasında da benzer ritm ve benzer enstrümanlarla devam eden bir kısım) beni son günlerde inanılmaz keyiflendiriyor. şarkının bu kısmı biraz blues tarzda sanırım ve benim jazz/blues üzerine neredeyse hiç bilgim yok.

benzer enstrümanlar, benzer ritmleri duyabileceğim bildiğiniz şarkı, şarkılar, albümler, gruplar ya da sanatçılar varsa söyleseniz ne güzel olur.

 
yine pink floyddan high hopes ve echoes
böle bişeler var belki seversin
www.youtube.com
www.youtube.com


www.youtube.com bu da sana özel. sagopanın aq bonusu :)
  • jack of shades  (10.06.12 22:03:47) 
buradaki blues etkisini çıkarıp yerine klasik müzik koyarsan elp geçer eline, mesela:

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

eh işte. aynısının bluessuzu. tam aradığın şey değil ama idare edebilir.
  • zephyrus  (10.06.12 22:19:21) 
camel dinleyebilirsin. pink floyd etkileri barizdir bu grupta.
başlangıç için;

lies

watching the bobins

stationary traveler

iyi gider.
  • oldtimer  (10.06.12 22:28:52) 
pink floyd etkisi diyince, örnek bulamadım ama marillion da sanki pink floyd'u alıp genesise karmışssın gibi bir hava içerir arada. bakmaya değier bir.


  • zephyrus  (10.06.12 22:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.