[]

Google evimin yerini nasıl tespit ediyor?

Arkadaşlar google haritalar da bulunduğum konum tespit edilebiliyor. Ama ben laptopdan bağlanıyorum bu laptopta gps filan yok. Sadece internete bağlı ama nasıl oluyorda bu google benim yerimi tespit edebiliyor?




 
support.google.com
özetle, kullandığınız tarayıcının Geolocation özelliğini kullanarak bağlı olduğunuz wifi yada kablolu ağın IP adresini kontrol edip yerinizi buluyor...

  • Ruprect  (10.06.12 17:51:03) 
ip'den buluyor.

uk.answers.yahoo.com
  • fdegir  (10.06.12 17:51:55) 
iyi de onlar farklı şeyler. adamlar maps hizmeti sunuyor, ve zorla birşey yaptırmıyor. bu butona tıklarsan yerini bulabilir ve rahatlıkla hedef seçip mesafeyi görebilirsin diyor. gps den farkı yok.


  • keltikfrost  (10.06.12 18:06:45) 
iss lerden geliyor o bilgi sanırım ama kablonet sağolsun bazen 2 mahalle ötede görünebiliyor :)


  • r_u_h  (10.06.12 18:59:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.