[]

kedi sorunu

1.5 aylık bi kedim var. evde doğdu, hiç dışarısını görmedi. dolayısıyla kum, toprak, ağaç falan nedir bilmez ve evin her tarafına tuvaletini yapıyor.

öğretemedim bi türlü. belli bi yere de değil, her yere. kristal kum kullanıyodum üstünden atlıyodu koyduğum anda. bugün doğal kum aldım. kumun üstüne koyuyorum, kumu yiyor.
hamur silgimi de yemeye çalışırken buldum kediyi dün.
bu kedinin bi sorunu var herhalde. tuvaletini yapmayı öğrenemiyor, her şeyi yiyor (tokamı yemeye bile çalıştı)
ailem kapı dışarı edecek en sonunda kediyi. eve geldiklerinde her tarafta bok bulmuşlar çünkü.
napıcam ben? nasıl eğiticem bu kediyi?

 
o yaşlarda yapıyorlar. benimkide birebirdi. yemeler falan. ben onu o yaşındayken kutuda bakıyordum çıkarmıyordum kutudan. altındaki gazeteleri değiştiriyordum. kakasını alıp kristal kumuna koyun falan derler ama ben şöyle alıştırdım;

sürekli aralıklarla kumuna götürüp, annelerinin yalama olayı varsa işemeleri için onu pamukla yapıyordum kumuna işiyordu. bir süre ben götürdüm daha sonra görebileceği bir yere koydum kumu yolunun üstüne geçerken yapıyordu :) yani birden yerini ezberleyip gitmesi mümkün değil ama çok kolay bir konu. yoksa benimkininde tam tv nin arkasına çişini yaparken yakalamışlığım ve havada çişini güzelce yapmaya devam etmişliği vardır :)

biraz sabır ;)
  • fuzuli  (09.06.12 23:25:50) 
tuvaletini yaptığı anda alıp peçeteyle kumuna koy ve kedinin koklamasını sağla. bu zamanlar yeni yeni öğreneceği zamanlar çünkü. ara sıra kumuna koyup patileriyle kazmaya teşvik edebilirsin. ben öyle yapmıştım. ön patilerini tutup kum kapatma hareketini yaptırmıştım. iyice alışana kadar ortalığa yapabiliyolardı ama şu an sorunsuz tuvalete yapıyolar.


  • squawdeo  (09.06.12 23:26:15) 
ben kendim uygulamadım, benimkini sokaktan almıştım. direkt kristale alıştı. ama nette araştırma yapmıştım, şöyle diyordu. ilk başta kristale alışamayabiliyorlarmış. sokaktan, plajdan falan normal kum, toprak al. ya da kristal olmayan kedi kumu al. üzerine kendi çişinden, senin çişin yani, dök biraz. hatta mümkünse kedi bakarken kuma işe. sonra kediye koklat. kedi ne zaman çiş, kaka yapmaya başlasa, hop diye al kume götür, oraya işet. bir süre sonra alışacaktır. (diye umuyorum)


  • trachemys scripta elegans  (09.06.12 23:31:28) 
kedin daha çok küçük. zamanla öğrenir.


  • goldentitan  (09.06.12 23:41:29) 
ben iki tane yavrunun çişini kakasını temizledim haftalarca kapı arkalarından. bu süreçte olur yani. kumunu bentonit alın. minik kuzunun jelibon patilerini acıtıyordur kristal. yemek yediğinden hemen sonra kuma götürün. patisini tutup hafifçe eşeletin kumu. dışarı yaptığı kakalardan da koyun kuma. alışır zamanla.


  • samansapı  (09.06.12 23:42:29) 
"hatta mümkünse kedi bakarken kuma işe"

(git: 333853)
  • leadri  (10.06.12 01:28:38) 
Açıkçası 1,5 aylık bir kedi için normal diyemeyeceğim. O kadar da küçük bir kedi değil. Bizim enikler 2 haftalık civarındaydılar eve geldiklerinde. O hafta bitmeden tamamen alışmışlardı kuma. Yöntemimi söyleyeyim:

- Kediyi yavaşça, korkutmadan alıp, kuma götürüyorsunuz ve eşelemesi için yaklaştırıyorsunuz. Hatta 1,5 aylık bir kedi için bizzat patisinden tutup, ufak ufak eşeleme işlemi gösterilebilir.

- Her zaman olmaz ama gözünüze, bir köşeye çekilmiş ve kuyruğu hafifçe kalkmış, poposu çiş-kaka yapma pozisyonuna gelmiş vaziyette çarparsa, biraz acele ederek kediyi kuma götürün. Peçeteyle falan olmaz o, pet şişelerin alt kısımlarını keserek ya da benzer şeyleri lazımlık olarak kullanarak yapın. Yani elinizin altında bulunsun bu tür şeyler.
  • ahmetcan44  (10.06.12 01:36:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.