[]

Göz Tansiyonu Korkusu - Yardım

Arkadaşlar,

Geçtiğimiz Perşembe günü genel göz sağlığı taraması vardı bu adamlar sadece göz numaralarını ve göz tansiyonlarımızı ölçtüler. Ben 3 senedir göz doktoruma gitmemiştim.. Miyopi mevcut uzzagi göremiyorum gözlük var bi göz 2.25 digeri 0.75..Neyse göz tansiyonu nu da ölçtüler. Düşük göz 21 2.25 lik gözüm 22 çıkmış.. Normal değerler: 10-21 arasındaymış..
Sınırda yüksek dedi. Bir sürü test yaptırmam gerekiyor. Çok korkuyorum. Göz sinirlerime bişey olmuş mudur? Hep damla mı kullanacağım. Adam göz tansiyonun sınırda dediginden beri göz ve başımda agrı var psikolojik mi? Pazartesi göz doktorundan randevu aldım bi hastanede. Kafam cok takılıyor. yardım lütfen

 
öncelikle geçmiş olsun.
bizim ofiste de bir göz taraması olmuştu. ilk ölçümde yüksek çıkanları bir kez daha ölçmüşlerdi. o anda heyecandan da yüksek çıkabiliyormuş. ikincisinde normal çıkan çok fazlaydı. hiç korkmayın ama ihmal de etmeyin. şikayetleriniz de muhtemelen psikolojiktir. ama tabi ihmal etmeyin.

  • eli eli lema sevaktani  (09.06.12 22:22:11) 
teşekkürler..umarım dediğiniz gibi psikolojiktir..


  • ilik  (09.06.12 22:24:52) 
öncelikle göz doktoru değilim, bunu belirteyim. göz tansiyonu can sıkıcı bir hastalık olmakla beraber tedavi edilmezse körlüğe neden olabilen bir hastalıktır. ama tedavi edilirse, gerekli özeni gösterirseniz korkmanızı gerektircek çok fazla bir şey yoktur..


  • bilmemkacincinick  (09.06.12 22:33:20) 
20-21 çok normal. Hiçbir aklı selim doktor ilaç tedavisine başlamaz bu değerlerle. Lütfen bu kadar dert etmeyin, kendinize yazık. Benim ve annemin de değerleri 20-21 çıkar yıllardan beri. Her yıl göz doktoruna gideriz, sabit kalır. Gevşeyin :)


  • daddy  (09.06.12 22:45:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.