[]

spora başlıcam ama

yaş 27. ortaokuldan beri spor yapmadım diyebilirim. yaz zamanları 10-15 gün basket oynamaları saymazsak. yılda 2-3 kere halı saha bi de.
standart insan yaşantısına göre daha az hareketliyim. evde otururum işim yokken.
6-7 yıl barlarda çaldım, barmenlik, djlik, eşşekler gibi içtim. bu süredir günde 1 paketin üzerinde sigara kullanıyorum.
zayıfım 174cm 58 kilo

bugün itibarıyla yerleşik hayata geçtim, spora başlim diyorum, evin yakınında salon var.
burada da okudum bi ara. yeni başlamak, 15-20 dakika boyunca koşu bandında nabız 170-180 e çıkacak. bünye alışkın değil.
hık diye ölür müyüm?? evhamlı insanım.

 
O sigarayı bırakmazsan ölürsün asıl :)

Spordan bişey olmaz. Doktora gitmiştim ben spor yaptıktan sonra elim falan şişmeye başlamıştı. Sporu bırakayım mı falan dedim, "her koşulda spor sağlıklıdır, devam et" dedi, haklı da.

Spordan dolayı sorun olursa bile sporu tavsiye ediyorlar. Sen spora devam et bir haftada alışır bünye (günlük gittiğini varsayıyorum).

Ama o sigarayı bırak, nefesin burdan bile kötü kokuyo.
  • harzem  (07.10.08 00:26:44) 
siz kalp seslerini iki kere saymış olabilirsiniz, 170-180 nabızla köpek gibi nefes almanız gerekir valla.


  • tom riddle  (07.10.08 00:46:25) 
koşan bir insanın nabzından bahsediyorum.


  • dorian greyfurt  (07.10.08 00:53:45) 
want2die ın dediği gibi nabız 15-20 dakika 180 gitmez, en azından bu kadar hamken dayanamazsın. uzun süredir spor yapmadığından nabzın daha çok ve çabuk yükselecektir normal insanlara göre. yine de 180 için depara yakın bir koşu lazım. bence nabzını 130 tutmak sıkıntı yaratmaz. uzun süredir spor yapmadığından daha aşağıda tutmanı imkansız görüyorum zaten.

ha olur da çarpıntı artar ölecek gibi hissedersen sakın durma. koşuyu bırak yürümeye başla ve derin nefes al,ver . 9-10 nefes sonra geçer.

27 yaşındaysan bence sigarayı azaltmana gerek yok. normal zararları dışından ekstra hiçbir durum olmaz spor yapıyorsun diye. sadece spordan yarım saat önce ve sonra içme. (yine de bırakmak iyidir tabii.)

dağınık konuşuyorum ama salon kaliteli bir yerse önce ciğer kapasiteni ölçerler ona göre bir program verirler zaten. değilse kendin de yapabilirsin. herkesin evinde bir antrenman bilgisi kitabı bulunması lazım aslında. ya da internete de bakabilirsin. cooper testi filan. kendi antrenman programını oluşturmak en güzelidir. testler genelde maksimum kapasiteni ölçer ve kapasiteyi zorlamadan yani kapasitenin belli bir yüzdesini kullanarak bunu artırmaya yönelik rakamlar verir. yani sana bir x buldurur nabzını vs ölçtürerek sonra bu x koyarsın bi yerlere şu kadar koşarsan bu çarpı bu kadar şınav çekersen şu kadar tekrar sonra kapasiten ortalama şu kadar x olur gibi bir değer verir. nasıl beslenmek gerektiğini de anlatır.
  • cashkopat  (07.10.08 01:02:19 ~ 01:10:07) 
profesyonel bir danışman bulmanız daha iyi olur. direk proteinlere girerseniz işin içinden çıkamazsınız.


  • head  (07.10.08 11:02:05) 
değil 27, 17 ya da 87 yaşında olsan dahi sigara ve alkolü bırakmalısın.bu işi yapacaksan tam yapmalısın, yoksa vücudunun tüm potansiyelini kullanamazsın, çalışmanın sonuçlarını göremezsin, demoralize olursun ve devamlılık sağlayamazsın.salonlar, sokaklar şu an çatlayan derilerinden, "gelişmiyom lan" deyip steroide sardıktan sonra ortaya çıkan hormon bozukluklarından, oturmuş yağlarından, 1 ay ara verseler hacmi 2 kat azalan kaslarından şikayetçi adamlarla dolu.disiplin olmadan spor olmaz, daha doğrusu yararı olmaz.burda baya benzer konu var bunlarla ilgili, onlara da bir bakmanı öneririm.


  • gabbelloto  (07.10.08 14:25:51) 
şuraya bir bak: www.kiloaliyorum.com

sonra spor öncesi esnetme gerdirme nasıl yapılır öğren.

koşu zordur, hızlı yürü, varsa eliptik bisiklet var koşu yerine yapabilirsin ve eklemlerin zarar görmez.

dambıl mambıl işleri sıkıcı ve insanın doğasına aykırı geliyor bana, yürüyüş, eliptik bisiklet, yüzme kardiodur, candır, belli bir süre sonra vücut direncin artar, kolay yorulmaz ve sporcu gibi yaşamaya başlayabilirsin.

zayıflıkla ilgili olaraksa, spor iştah açar, ama hemen bir iki seferde değil, düzenli yapabilirsen, başlangıçta değil ama zamanla kilo alabilirsin. ama kilo almak oldukça zor bir iştir (koca götlüler bu durumu pek bilmezler, boşver onları). kilo almak için beslenme alışkanlığında değişiklikler yapman gerekebilir. ekonomik ve kalorili yiyecekler : Cicibebe, Bifa escape kraker (bim den temin edebilirsin), tuzlu fıstık, tatlı, vb.

Protein tozu vb. işlere girme, boş işler, yemek yeme olayına özen göster. Çok yemek yiyor ama zayıf felan muhabbetlerini boşver, gerçekten çok yemen yemiyor o insanlar (ya da bir öğün yiyor sonra iki gün yemiyor vs). 3 öğüne dikkat et. 3 öğün artı akşamdan sonra abur cubur yiyerek kilo alabilirsin ama bunu yaparken spor yap yoksa sağlıksız birşey. Spor her türlü öküzlüğü dengeler, ama yeme konusunda yaptığın hayvanlığı, spor konusunda da yapman gerekiyor.

Bu şekilde kas olarak kilo alabilirsin.

Sigarayı bırak, bırakamıyorsan önce azalt sonra bırak. Onu da yapamıyorsan s.g.

nabız konusunda ise, eliptik bisiklette nabız ölçer alet bulunuyor. koşu da jogging yap, deparla koşma, zaten öyle koşulmaz.150-160 birşey olmaz genel olarak senin yaşında. ikinci bir kural da nabız artışı yapan sporlarda antremanı bitirirken yavaş yavaş azaltman gerekir tempoyu, birden bırakıp oturmak, cehalettir. ikinci büyük hata ise, antremanın sonuna doğru var gücüyle depar atmak gibi yanlış birşey yapmaktır. yavaş başla, jogging yap, yavaşlayarak bitir, insan gibi.

40 dk kürek çekince dinlenmek için koşardık, sonra hızlı yürüme, ve yürüme temposuna geçer bitirirdik. kürekten sonra gidip oturulmaz örnek olarak.
  • doraemon  (20.12.11 23:25:01 ~ 23:36:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.