[]

Almanca öğrenmekle ilgili bazı sorular

Hiç Almanca bilmiyorum. 2 ay yoğun kurslardan birine gitmeyi düşünüyorum. Goethe'de 64 saatlik program 600 lira, GSÜ'de 80 saatlik program 630 lira. Tömer'de de 80 saatlik 2 kur toplamda 630 liraya geliyor. İlk sorum şu: Goethe'nin pahalı ama kaliteli eğitimi, GSÜ'nin ya da TÖMER'in daha ucuz ama fazla olan ders saatiyle kıyaslandığında öne geçer mi? Hangi kursla daha çok ilerlerim acaba? Yazın işim gücüm yok, odaklanıp Almanca çalışabilirim.

İkinci sorum: 2 ay İstanbul'da kursa gidip, yıl içinde kendimce öğrendiklerimi tekrarlayıp bir sonraki yaz da, Almanya'da bir kursa gidip daha iyi bir seviyeye gelmem mümkün mü? Yoksa buradaki 2 aylık kursla hiçbir bir yere varamaz mıyım?

Üçüncü sorum: Almanya'da yaz kursuna gideceğim zaman DAAD'ın burs programına başvrumayı düşünüyorum. Goethe'de kursa gidenlere öncelik vermeleri gibi bir durum söz konusu mu acaba? 2 sene sonra tezimi orada yazmak isteyebilirim seçtiğim konuya göre, ya da staj yapmak isteyebilirim. Sanırım böyle durumlarda öncelik veriyorlar.

 
goethe harikadir. degismediyse temmuz'da ve eylul'de yogun kurslari var. bu kurslarin farki haftalik ders sayisi normal donemdekinin iki kati. normalde 2 ayda biten kur 1 ayda bitmis oluyor. 2 hizlandirilmis kura da gittim. sunu soyleyebilirim ki, hizlandirilmis kur normal donemdekinden daha iyidir. normal donemde kurs haftada 2 gun olmasi sebebiyle araya bosluk girdiginden yogun kurs kadar verimli olmuyor. goethe'ye verdigin paraya kesinlikle acima. cok iyi ogretir. tomer'i ve gsu'yu bilmiyorum.

ikinci soruna cevaben: neden yil ici de devam etmiyorsun kursa? 2 aylik kurlar'dan 4 tane daha bitirebilirsin. yazin yogun kurslarda a1.1 ve a1.2 biter. donem icinde de b1.1 b1.2 b1.3 ve b2.1i bitirebilirsin. yazin da almanyaya gidip jubileni yaparsin. hafta ici ve hafta sonu secenekleri var. bunu da dusun.

cok ozur dileyerek duzeltiyorum: a1.1 ve a1.2 den sonra a2.1 ve a2.2 var. dogrusu kis kurslarinda a2.1, a2.2, b1.1 ve b1.2'yi bitirebilirsin olacak.
  • f atih  (09.06.12 01:55:21 ~ 01:59:06) 
Diğer aylarda Eskişehir'de olacağım için kursa devam edemiyorum. Kışın programım biraz yoğun olacak hem yüksek lisans yapıp bir yandan çalışıyor olacağım. Ama kendi kendime tekrarlayabilirim yazın öğrendiklerimi.


  • ponyo  (09.06.12 02:00:14) 
benim c1 seviyesinde dsd2 (deutsches sprachdiplom 2) diplomam var. ne işime yarar? efektif kullanayım istiyorum.


  • esenbogan  (09.06.12 02:04:10) 
neden almanca?


  • tranceforresuminglife  (09.06.12 02:07:18) 
eskisehir'de ileri kurlarda kurs bulmak cok zor bilirim ama a2 bulabilirsin sanirim. a2'yi de bitirip biraz da kendin calisip b'ler icin yazin goethe'nin almanya'daki programlarina katilabilirsin. bu arada incelemissindir sanirim ama yine de belirteyim, a1 kurunu bitirmen icin iki tane hizlandirilmis kura (temmuz+eylul) gitmen lazim goethe istanbul'da.


  • f atih  (09.06.12 02:09:05) 
@tranceforresuminglife
www.dw.de

  • mutluvatandas  (09.06.12 02:09:57) 
hic para harcama direk almanyada bir kursa git.


  • oharro  (09.06.12 06:01:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.