[]

Bir internet macerası : Randomee

Yenilmez Galya'nın üstün başarılı girişimcileri;
Konu çok basit, bir fikrimiz vardı, uyguladık.
İsmi Randomee www.randomee.com adresinde görülebilir.
Tanıtım videosu : www.youtube.com (ortaokul terk İngilizcesi ve ilkokul öğrencisi yaratıcılığıyla..)


Randomee bir lokasyon bazlı sosyal iletişim sitesi..
Kısaca, lokasyon seçip mesajı gönderiyorsunuz, o lokasyona ait feedi takip edenlere mesajınız gözüküyor.(Beğenilme oranı, zaman, aktif kullanıcı sayısı gibi bir sürü etkene göre gösteriliyor..)
Örneğin; Türkiye->İstanbul->Şişli'ye mesajı gönderdiniz.. O feedi takip edenler gördü.. Ne kadar çok favorilenirse mesajınız, çok daha fazla kişiy ulaşmaya başlıyor.
Fav sayısı arttıkça bir üst grupta daha yoğun gözüküyor.. Bu örnekte İstanbul grubu olacak.. Daha yoğun olursa Türkiye'de.. Çok daha artarsa ise tüm düyna feedine gidecek..

Lütfen yorumlayın, fikir belirtin. Geri dönüşlere çok ihtiyacımız var.


Teşekkürler..

 
kayit olmaya calistigimda "an error occured while creating user" seklinde bir hata mesaji gosteriyor. sistemde bir post favorilenince bir ust birime(sisli -> istanbul -> turkiye) cikmasi fena fikir degil aslinda ama direkt en ust yerlesim birimine de post gonderilebilmeli(sanirim gonderiliyor zaten). bunun disinda postlara belki tag veya kategori eklenebilir. yani mesela ben sadece konserlerle alakali olan postlari gormek istiyorsam, "konser" tagine sahip postlari goruntuleyebilmeliyim. bunun disinda ana sayfa tasariminizi daha cekici yaparsaniz iyi olur. bu sekilde kullanicinin pek kayit olasi gelmiyor. ayrica first name ve last name alanlari kayit ekraninda gereksiz. kayit asamasinda kullaniciya ne kadar az alan doldurtursan o kadar iyi olur. hem herkes isim ve soyisim vermek istemeyebilir. ben olsam ben de vermem. sadece nickname yeterli olmali. isim/soyisim ise opsiyonel olmali ve kayit isleminden sonra settings menusunden ayrica eklenebilmeli. password confirm de yine gereksiz bir alan. cogu adam zaten yanlis yazmaz sifresini. yanlis yazan icin de gorunur bir yerde "password reset" linki koyarsin. email adresine gonderilir bir link ve oradan sifreyi degistirir.


  • sterimar  (09.06.12 14:09:39) 
Çok teşekkürler yorumlar için..
Tasarım hakında geliştirmeler yapacağız bu hafta.. Postlara tag konusunu hiç düşünmedik. Search özelliği ile post içinde geçen kelimeler aranacağından dert etmedik pek.. First name last name olayınıda düşünebiliriz.. Ne kadar az o kadar çekici fikri bizde de vardı ilk başta..

Ek: ama direkt en ust yerlesim birimine de post gonderilebilmeli(sanirim gonderiliyor zaten). -> bu kısım düşündüğünüz gibi.. Kişi istersen direk tüm dünya feed'ine atabiliyor.. Orada alacağı oya göre gösterilme oranı artıyor.. Tüm dünya feed'i tüm alt kategorileri içerdiğinden çok curcuna durumda olur.. Bu nedenle alt kısımlara atıp daha spesifik yaklaşılmasını istiyoruz.. Alt kısma atsın, beğenilirse yukarılarda daha çok gözüksün mantığı..
  • quaker  (09.06.12 21:25:12 ~ 23:45:40) 
Evet tum dunya icin dedigin gibi bir karisiklik olabilir ama en azindan besiktas' da verilecek bir konserin haberi besiktas yerine istanbul' a post edilebilir(veya cross post olur, bilemiyorum orasini). "Ne kadar az alan o kadar cekici" kismi ise bu site icin dogru bir yaklasim. Sadece gerekli bilgileri alin, gerisini opsiyonel olarak adam doldurur zaten.


  • sterimar  (10.06.12 01:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.