[]

kafam çok karışık (Allahını seven beri gelsin -özellikle yazılımcılar- )

beyler selamlar. eşit ağırlık öğrencisiyim, yönetim bilişim sistemleri okumak istiyorum. bu bölüm pek yerde yok, özel üniversitelerde var ağırlıklı olarak. beykent üniversitesini gözüme kestirmiştim ama ygs'den sonra çok saldım, tam burslu kazanmam zor görünüyor. devlet üniversitesi olarak da burdur, sivas, bartın, osmaniye ve erzurum'da var. bölümü her ne kadar çok sevsem de bu illerden birinde okumak istemiyorum.

bu bölümü okurken kendimi yazılım alanında geliştirip (yazılıma aşinayım ve çok severim), sonra yazılım mühendisliği master'ı yaparak iyi bir yerlere gelmek istiyorum, özellikle yurtdışında çalışmayı düşünüyorum.

neyse özet geçiyorum, bu devlet üniversitelerinden birinden mezun olduktan sonra mastera kabul edilme olasılığım nedir ? ayrıca yurtdışında çalışabilir miyim? yani yazılım sonuçta insanın kendisinde biten birşey ama üniversitenin katkısı da göz ardı edilemez. bazen seneye tekrar hazırlanayım diye düşünüyorum ama çok kararsızım. bi akıl verin gari. :/

 
Bogazici'nde de var Management Information Systems adi altinda (bkz: mis). Bilkent'te de benzeri (bkz: ctis) adi altinda vardi.


  • crown  (08.06.12 19:37:36) 
@crown

hocam boğaziçi üniversitesini kafadan eliyorum zaten. zor orası. :) ctis ise ygs1 ile alıyor, sayısal yani. ben ise eşit ağırlıkçıyım :)

@cosmicstring

piyasada kendine programcı diyen adamların birçoğunun kapasiteleri belli zaten. amacım sıradan bir coder olmak olsa iki yıllık bilgisayar programcılığı okurdum. benim amacım da coder olmak değil açıkçası :) yazılım mühendisliğinin yanında network ile ilgilenmeyi de düşünüyorum, ayrıca mcse diploması almak gibi düşüncelerim de var. anlayacağınız kendimi geliştirmeyi ve fark yaratmayı düşünüyorum. benim düşündüğüm nokta, sıradan bir yerde okumanın kariyerime negatif etkisi olur mu ? mesela mastera kabul edilme esnasında sırf bu yüzden bir sorun çıkarsa kendimi jiletlerim üzüntüden.
  • banagazozalnuri  (08.06.12 19:49:48 ~ 19:50:23) 
bu bölümü pek övüyorlar ama övdükleri kadar var mı hiç bilmiyorum. mezunları kapışılıyormuş hesapta. okuyanlardan ve mezunlardan bilgi alırsan iyi olur.


  • geberix  (08.06.12 20:10:01) 
okuyanlar genelde memnun, şikayetçi birine rastlamadım açıkçası. türkiye'de pek bilinmiyor ama bu bölüm, kapışılma durumu hakkında da pek bir fikrim yok. ben sadece lisans düzeyinde okumayı düşünmüyorum, üstüne bir de yazılım mühendisliği masterı yapacağım


  • banagazozalnuri  (08.06.12 21:18:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.