[]

abd'ye giderken sorular

merhaba cool sesli pilotlar, mini etekli hostesler,

birkaç sorum olacak benim şimdi. paris ve atlanta aktarmalı bir şekilde norfolk'a giden birini düşünün.

- lensim var, solüsyonum var. solüsyonu 60ml aldım problem çıkmasın diye. açılmamış bir şekilde. lensleri ve solüsyonu hangi bagajda nasıl götürebilirim ? oradayken istediğim gibi solüsyon alabilirim sanırım ?

- hazır çorba aldım çokça, bunların abd'ye girişinde bir problem olmaz di mi ? çok derken 15 tane, tek kullanımlıklardan.

- annem sandviç filan vereyim yanına diyor. el bagajına sandviç alabiliyor muyuz ? aşağıya vereceğimiz bagaja alabiliyor muyuz ?

- parol almak istiyorum yanıma, ilaç götürmekte bir sıkıntı çıkartıyorlar mı ? sadece bir tabaka alacağım ( adı tabaka mı bilmiyorum, kutudan çıkan şeylerden bir tanesi işte) yanıma bir problem olur mu ? bunu hangi bagajda nasıl götürebilirim ?

- abd'de prizler değişik oluyormuş, rahat bir şekilde bulabileceğimi düşünüyorum bu döndürgeci ? ( döndürgeç: bizim buranın fişlerini abd standartlarına sokarken kullanılan aparat, ismini bilemedim...)

bir de bu yaz virginia beach'e gidecek olan varsa görüşelim.

 
Lensleri ve solusyonu gerekiyorsa el bagajinda, yoksa verdigin bagajda goturebilirsin. El bagajina koyacaksan havalimaninda guvenlikteki kucuk torbalardan birine koyacaksin.

hazir corba gereksiz bence. ama sorun olmaz. ilacin da sorun olmamasi lazim, recete gerektiren bir sey degilse. mumkunse kendi kutusunda gotur.

priz cevirecini cogu yerde bulursun, havalimanlari dahil. voltaj farkini unutma ama, kullanacagin cihaz 110V desteklemiyorsa priz cevireci yetmez, voltaji da cevirmen gerekir.
  • wpi  (08.06.12 17:06:21) 
1- lens solusyon problem olmaz. ama fazla alma abdede çok kalitelisi de çok ucuz. hatta biz virginia beach wallmarttan almıştık. gayet ucuzdu

2- değil 15 istersen 15 kutu göür kimse birşey demez. 15 azz olabilir yemek seçiyorsan.

3- El bagajında birşey diyeceklerini sanmıyorum hangi hava yoluyla gidiyoprsun genelde 3 defa yemek veriyorlar ama.

4- ilaç konusunda abartma tabiki birşey demezler.

5- abd'de bulursun onu 1 dolarlada vardı o.

Virginia Beach güzeldir ama çok fazla türkiyeli ve rusyalı var. sıkılabilirsin bir süre sonra. yanlış seçim olabilir ama etrafında bir sürü şehir var gez gezebildiğin kadar. başarılar. work and travel
  • zaxurani  (08.06.12 17:07:26) 
discovery'de avusturalya gümrüğüyle ilgili belgesel var, orda ticari olmayan yiecekleri almıyorlardı. sandviç problem çıkarabailir bu açıdan. tabi amerikada durum nedir bilemem


  • arnatuile  (08.06.12 17:13:12) 
1) lens solüsyonunu yanında götürebilirsin, o ziploc poşetlere koymana gerek yok. ama kontrollerde ayrıca geçir x-ray'den. ilaç sayıldıkları için poşet limitine dahil değiller.
2) etli, tavuklu çorbaları bazen ayıklıyorlar, ellerinde türkçe'den ingilizceye tercüme edilmiş kelime listesi oluyor. bazen de hiç takmıyorlar - tamamen şansa, gümrükten geçiş saatine ve hangi havaalanı olduğuna bağlı.
3) sandvicin içinde ne olduğuna bağlı, problem olabilir. gümrük kontrolü sırasında beklerken eğitimli köpekler getiriliyor, onlar et ve çiğ sebze-meyve kokusunu alıyor, o tür yiyecekler imha ediliyor.
4) priz ucu genel olarak bayağı pahalı (tek satılmıyor genellikle ve 30 dolar civarı bir set), ucuz yeri bulana kadar dayanabileceksen oradan al ama cep telefonu şarjı vs. için lazımsa buradan götürmen daha iyi.
  • calincia  (08.06.12 18:41:13 ~ 18:41:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.