[]

Amazon'dan alınacak bir ürün hakkında

Dostlar daha önce amazon'dan alışveriş etmediğim için deneyimli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.

Ürün şu : www.amazon.com

32$ lık bir ürün. Daha önceki duyuruları incelediğim zaman 75 dolar/euro yu geçmezse gelir demişler. Kimisi gümrüğe takılır demiş vs.

Nedir bunun orta yolu?

Teşekkürler.

edit: Saiko diğer duyuruları okudum. Kitap ve cd olayı söylenmiş. Ancak kimisi de aldığını belirtmiş. O yüzden netleştirmek istedim.

 
pahalı şeyler kesin takılıyor ama daha düşük fiyatlı ürünlerin ne olacağı belli olmuyor. bene riske etmeye değmez.


  • elalemin derdi  (08.06.12 11:31:19) 
aramayı kullanalım çevremizi temiz tutalım.

amazondan kitap HARICI ürün gelmiyor.(bişey daha vardı ama sanki)
  • saiko  (08.06.12 11:31:47) 
Bu urun gumruge takilmaz da, Amazon bu urunu Turkiye'ye yollamaz.

Siparis vermeyi denedin, kredi karti adimina gelmeden, daha ikinci adimda, bu urunu sizin adrese yollayamayiz diye kocaman kirmizi cumleler goreceksiniz tepede.
  • lightblue  (08.06.12 11:33:19) 
@lightbluıe
Shipping adresini girip, kredi kartı aşamasına geldim ve bahsettiğin uyarıyı henüz vermedi :/

edit: kredi kartını da ekledim ve son ekrana geldiğimde 32 dolar da shipping masrafı çıkardı.
  • raif_efendi  (08.06.12 11:40:01 ~ 11:43:46) 
Satın al o zaman. Gönderiyorlarsa -ki hiç zannetmiyorum- gümrüğe kesinlikle takılmaz. Yok göndermezlerse zaten sorun yok.


  • coca--cola  (08.06.12 11:44:17) 
O zaman siparis ver, gelirse senindir, ki gelir.


  • lightblue  (08.06.12 12:00:44) 
Ayni urunu amazon.de, amazon.co.uk, amazon.es gibi Avrupa'daki Amazon subelerinden almayi deneyin, kimi zaman kargo masrafi daha az olabiliyor. (Cogunlukla bu fark dolar euro farki yuzunden geri kapaniyor, o ayri.)


  • lightblue  (08.06.12 12:05:57) 
ben de baktım şimdi de yolluyo gozukuyo valla. bence dene bi sorun cıkarsa amazonda paran kalmaz (: ama tabi 32$ kargo ücreti iyiymiş. amazon.de de varsa 8-10€u gecmez kargo ücreti ordan dene derim.


  • rurouni  (08.06.12 13:41:47) 
@lightblue ya özelden sorduğumda gümrükte kalması veya amazon'un ürünü göndermekten vazgeçmesi durumunda paramın iade edilemeyeceğini söyledi. sen ne diyorsun rurouni :D


  • raif_efendi  (08.06.12 13:57:22) 
ben de diyorum ki amazonda paran kalmaz gümrüğe takılsa bile sen almıyorum dediginde geri gondermek zorundalar bu durumda da amazon para iadeni yapar. herhangi bi site olsa riske gerek yok derdim 100 lerce kere yurtdışı alışverişi yapmıs olan biri olarak. (en son amazon dan dslr fotograf makinesi aldım ve başka ülkeye yollattım) sorun olmaz diyorum ama yine de amazon.com yerine de es uk secilebilir.


  • rurouni  (08.06.12 16:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.