[]

saldırgan kedi

yaklaşık 1 ay oldu kedimiz olalı. kendisi 60 günlük civarı, başta böyle değildi ama şimdi sevmeye çalıştığımda devamlı elimi ısırmaya çalışıyo, tırnaklarıyla kolumu çiziyo. kendince pusu kurup ayağıma, elime saldırıyo. bunları oyun amaçlı mı yapıyo, yoksa başka bi durum mu var?




 
ne kadar kedi sevdiysem hepsi ayni moddaydi, kendim bakmadigim icin kesin bisey diyemicem ama bana normal geldi.


  • tasa oturma soguk ceker  (08.06.12 00:02:43) 
Sokak kedisiyse ya da sokakla irtibatı varsa kuduz riski var,tırnaklarından uzak durun.Ev ahalisinden ufak bi çocuk(varsa) veya başka biri hayvana şiddet uygulamış olaibilir,ufak kedilerde bu durum saldırganlığa sebebiyet verir.Her şeyi geçtim şiddet uygulanmasa bile kedi fazla afkalanmayı,sevilmeyi sevmiyor olabilir.Hepsini bi kenara bırakırsak kedi çok ufaksa zaten ele alınmaktan hoşlanmaz,kaçmaya çalışır yada sürekli bi yerlere ulaşmak istiyormuş gibi hareket eder bu da normaldir =)...


  • yqzkrttpli  (08.06.12 00:07:10 ~ 00:10:05) 
@yqzkrttpli amma yaptın be hacı..

durum gayet normal, kedinin tek amacı oyun oynamak istemesi. 4-5 tane kedi besledim, saydığın özellikler hepsinde vardı. büyüyünce geçiyor bunlar merak etme. senin yapman gereken kedinin enerjisini boşaltmak biraz. eline kolunu ısırıyorsa sende iple, topla falan oynat.
  • eyyorlamam bu gadar  (08.06.12 00:14:11) 
oyun oyun, ısırdıkça tırmaladıkça patilerine pıt pıt vurun alışmasın diyolardı vurdukça daha da azıttı ayı yavrusu, sonuç: nazlı bi kedi + çizik kollar.


  • nolmus yani  (08.06.12 00:21:23) 
Şimdi ısırma ve kol çizme dediğimiz şey herkes tarafından aynı şiddette algılanmayabiliyor. Siz sanki kedinin kabahati gibi anlatmışsınız. Dişlerini geçirmeye çalışıyor ve tırnaklarını bıçak gibi kullanıyor sanki anlatımınıza göre. Ben öyle olmadığını tahmin ediyorum. Her yavru kedide olan bir şey, oyun oynuyor.

Tecrübelerime ve diğer insanların tecrübelerine dayanarak söylüyorum; ısırdığında canınız yanmaya başladığında elinizi çekip acıdığını belli edin. Tırnak için de aynı şey geçerli. Şiddet uygulamayın herhangi bir şekilde. Zamanla o da ısırmanın ve tırnaklamanın bir sınırı olduğunu anlayacaktır. Oyun çağında kediciğiniz, o yüzden böyle hareketli ve kontrolsüz olması normal. Yardımınızla bazı şeyleri anlayacaktır.

Bu arada, tırnaklarını kesmenizde veya kestirmenizde fayda var.
  • ahmetcan44  (08.06.12 00:22:31) 
@eyyorlamam bu gadar

yahu ben olasılıkları saydım sadece :D
sokakla ilişkisi olan bi kedinin kuduz virüsü taşımayacağı garantisi verebilr misin bana,yaşanmamış bişe değil bu =) ...
Dediğim gibi olasılıklar üzerinden hareket ettim.Bu demek değildir ki şu an bahsi geçen kedinin kuduz olduunu iddaa ediyorum.Yok öyle bişey :D
Bende 5-10 tane kedi baktım (önce iki tanelerdi soora noolduysa çoğaldı bunlar tabi ondan :P )
zaten söyledim kedi yavruysa ele alınmayı sevmiyordur falan diye :D
bahsetmemiş olsam da oyun unsuru da bunlardan biri elbet farkıdayım bende :D
  • yqzkrttpli  (08.06.12 00:26:04) 
Ev biraz kalabalik herkes sevmek istiyo o yuzden galiba o zaman saldirganligi. Kuduz asisi falan da yaptirmadim ama sokaktan gelme degil. Kolumu kizartiyo hergun ole cok takmam da kuduz durumundan biraz tirstim :)


  • contavolta  (08.06.12 01:37:58) 
Annesinde babasında kuduz yoksa ve sürekli evde bakıldıysa kuduz falan olmazsın merak etme. Bizim ufaklıklardan biri taşıma esnasında canı yanınca dişlerini geçirmişti parmağıma. Kanayınca telaş yapmıştım ama herkes aynı şeyi söyleyince rahatladım. Sen benim kolları görsen, ohoooo... :)

Kuduz falan olmazsın merak etme. Biraz oyun, biraz da terbiye, al sana dünya tatlısı bir ev hayvanı. :) Bir de fotoğraf paylaşsan çok güzel olur, merak ettim sıpayı. :)
  • ahmetcan44  (08.06.12 01:53:13) 
biraz oyun, biraz tanıma, biraz da dişleri tırnakları kaşındığı için yapıyordur ancak böyle alıştırırsan böyle devam eder genelde. o yüzden ısırmaları tadında kalsın, alışkanlığa dönmesin.


  • just fa  (08.06.12 09:38:02) 
ısırması normal ama alıştırmamak için poposuna hafifçe vurulabilir. büyüdükçe ısırması azalır.


  • 01ginger  (28.06.12 20:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.