[]

Fethullah Gülen'in Mubarekliği Nereden Geliyor?

Devlet yönetiminde başbakanı, cumhuru, milletvekilleri bu fethullah'ın adını duyunca bi hazır ola geçip, saygı eğiliminde bulunuyorlar...

TV ekranlarında rasim ozan kütahyalı falan, beyaz tv dekiler, samanyolu falan fethullah diye nirvanaya çıkıyorlar...

Cemaat desen fethullahın f sini duyunca sarsılarak imana geliyor ve ağlıyorlar...

Sormak istiyorum bu fethuş'un mubarekliği nereden geliyor? insanlar ona niye tapıyor? hayır bir sebebi varsa bizde biat edelim...

Bu adam peygamber midir? halife midir? ilerde türbesi kurulacak muhterem bir zat-ı muhterem midir...ne iş bu herif?

Biraz önce videosuna baktım batı devletleri, amerika size tuzak kurar, şöyle kötülük yapar falan o küfür devletter diyordu, herifin mektup adresi; the united states..
hemen kapattım videoyu...

Velhasıl yaşımın genç olmasından kavramadım bu oluşum dini bir hareket midir yoksa milliyetçi bir hareketmidir...

 
bu adamın mubarekliği , sair nursinin öğretilerini kitlelere yayması ve hizmeti , eğitim alanında muazzam bir şekilde geliştirilmesine ön ayak olmasındandır.

kitlelerce takdir edilme sebebi , anadoluda binlerce gencin öğrenim hayatına yaptıgı karsılıksız yardımlarla milyonların saygısını kazanmıstır. temel olarak halka hizmet hakka hizmet gibi algılanır bu cemaatte. belki garip gelecektir ama anadoluda sırf bu cemaatin yurtları , dersaneleri ve cemaat evlerine oluk oluk yardım akar. insanlar bir cocugun dahi egitimine katkı saglamak icin ellerinden gelen her türlü destegi yaparlar.

örnek vereyim ; bir gün yurda bir kamyon zeytin gelir , ve ogrenırsınız kı bır esnaf abi bahcesındekı zeytınlerı bagıslamıs. ıstıkbal yılda 40000 cekyat bagıslamıs , kımısı portakal bagıslamıs , kımısı 20 ogrencıye burs vaadetmıs.. işte cemaatin rollerinden birisi de bu yardımları yapanlarla yardımı alacaklar arasında kopru olusturmasıdır.

ayrıca bu cemaate bir şekilde temas etmiş herkes gonul bağını ödemek icin bu olusuma katılarak destek verir. dershanelerinde ders veren hocalara bi bakarsınız kımısı hacettepe elektronık mezunudur ama geometri anlatıyordur , kımısı odtu mezunudr ama endonezyaya ogretmen olarka gıtmıstır.. yurtdısı yapılanması ile tüm dünyaya yayılmıstır. bugun yanlıs hatırlamıyorsam 80 ulkede okulları bulunmaktadır. şiddete karşıdır bu yönüyle soft islam ogretılerı ve hosgoruyu yaydıgı icin amerikanın musluman cografyası ıcın rol modelidir ve tesvik edilmektedir.

işin ideolojik kısmına değinmiyorum .. zaten son 20 yıldır takip edenler kendı yorumlarını yapacaktır bu konuda..
  • kennym  (07.06.12 18:55:06 ~ 19:00:17) 
Kendisi artık bir siyasi simgeye dönüşmüş maalesef, bazıları ismini duyunca hazırola geçer, bazıları da nefret kusar.


  • juusto  (07.06.12 19:02:36) 
adamın mübarekliği, milletin mal oluşundan gelmekte.


  • flexin  (07.06.12 19:06:15) 
Ya arkadaşım cidden anlamıyorum ya, insanlar kendilerini ne sanıyorlar da başkalarına "mal, aptal" gibi sıfatlar takabiliyorlar. Günlük hayatta ben de kullanırım bunları elbet ama, ciddi bir yerde asla. SEn hiç mal değil misin yani, mükemmel misin, bak ben mükemmel olmadığımı hissediyorum mesela, herkes biraz salak diyebilirsin de, biraz salak olsan bile diğer fazla salaklara nasıl salak dersin. Biraz kendine bakmalısın bence, hatalarının olabileceğini, sorunu başkalarında arayarak bir yere varılamayacağını anla!


  • juusto  (07.06.12 19:13:40) 
@flexin, kardeşim sen ondan daha mübareksin ahahaha


  • hazara  (07.06.12 19:14:59) 
çogunluk her zaman maldı bunda bi değişiklik yok. bu yenı cıkmıs bısey degıl 1 mılyon yıl once de ınsanların cogu maldı , sımdı de mal , gelecekte de mal olacak.. bunun konuyla pek ılgısı yok..

fethullah gülenin bu kadar cok sevilme nedenlerinden biri de iletişim kanallarının son 30 yılda gelişmiş olması.

yani önceden insanlar yerel şeyhleri hocaları dervisleri mubarek olarak gorup ona biat ediyorlardı. son 3o yılda video , tv , internet , ve basılı yayınların cok artması ıle buyuk kıtlelere ulasma ımkanı yakaladı fethullah hoca.. 90 yıllarda video kasetlerini binlerce kisi izlemek icin yanar tutusurdu.. kitapları okunur sohbetlerine katılırdı..

işin içine biraz girmiş kıyısından köşesinden bulunmuş kişiler ne anlatmak istediğimi cok iyi hatırlarlar..

işte iletisim kanallarının genıslemesı yerel mübarekleri bitirip tek ve herkesce bilinen mübarek zaatlar olusturulmasına ön ayak oldu. tıpkı bakkal ve supermarket zincirleri gibi düşün. eskiden insanlar temel alısverislerini bakkalrdan yapardı ve 2000 li yıllardan sonra super marketler heryer acıldı herkes tercihini burdan yana yaptı.. bunlar da öyle iste , ruhsal ihtiyacları onceden yerel hacı hoca tayfası veriyordu , yerlerine daha bilgili , saglam temelleri savunan ve ustelık bunu karsılıksız yapan bir grup cıktı ve tum pıyasayı elıne aldı.. yanı en azından buyuk kısmını elıne aldı. ayrıca yetıstırdıgı elemanların bu cemaate katkıları yadsınamaz.. bu cemaatın okullarında dershanelerındeo kuyan bınlerce ınsan var ve kalbur ustu unıversıte ve bolumlerın buyuk kısmına da yerlesıyor cogu. ınsanlar yapılanları karsılıksız bırakmıyor ve cemaat katkılar arttıkca buyumeye devam edıyor.

olayın polıtık bır hal alması 90'lar sonrasında ortaya cıktı.. acılan davalar , engellemeler bır magdur grup olusturdu.. ve bunu medyayı kullanarak ınsanların gozune soka soka yaptılar. e sımdı bu grup saglam bır sekılde yonetımde soz sahıbı.
  • kennym  (07.06.12 19:16:41 ~ 19:17:59) 
Dünyada abd'den izin alınmadan hiçbir iş yapılamaz demiş ve cia'de aşure dağıttırmış bir şahıstır kendisi.


  • rearaze  (07.06.12 19:16:54) 
@kennym, böyle tarafsız bakış açıları yakalayanlar nadir olsa da görünce seviniyorum, aynen de katılıyorum.


  • juusto  (07.06.12 19:21:05) 
sımdı egrı oturup dogru konusalarım . bu grubun hal hareket ve yasam tarzı anadoluda cogu aılenın ornek evlat olarak gordugu yapıya uyuyor. haramdan kacınan , namazını aksatmayan , okumus ve okumaya sureklı devam eden tertemız ınsanlar olarak goruluyorlar kı buyuk cogunlugu gercekten oyle. gram menfaat gozetmeden bınlerce cocukla ılgılenen abıler mı dersınız , cemaat evlerınde ozel hoca gıbı ders anlatan elemanları mı dersınız , bunları halka karsılık beklemeden allah rızası ıcın sunuyorlar. e halk da bugune kadar boyle bısey gormemıs, dını butun ve yardımsever gorduklerı grubu merak edıp ogretılerını ıncelıyorlar. karsılarına 2 kaynak cıkıyor. said nursi ve fethullah gulen.


  • kennym  (07.06.12 19:22:41) 
üniversitede bizzat evlerinde ve yurtlarında kalmış biri olarak tamamen minnet borcudur diyebilirim. onlara sorgulayan eleman yaramaz. diğer elemanları da yoldan çıkarabileceğim korkusuyla benim gibi kovarlar evden.

ama şöyle bir durum vardı; ailesinden 5 kuruş para almadan okumaya gelen garibanlar vardı. onlara burs verip kendi işlerini yaptırırdılar. kurban bayramında deri toplatırlar, gazete sattırırlar, dergi abonesi bulmak için kıçları yırtılır. bunların önüne hedef konur, ihtiyaç sahibi öğrenci de gıkını çıkarmadan söyleneni yapar. yoksa sonuç bellidir.

kennym'in dediği gibi bu elemanlar mezun olduktan sonra da nokta atışı görevlere gelmezse bile kazandığı paradan kayda değer bir miktarı direk nakdi yardım olarak cemaate hibe eder. çark böyle döner. oluk oluk para ve mal akar.

aralarındaki hiyerarşi resmen mete han'ın 10'luk sistemi gibidir. belli bir disipline göre işler. azıcık sivrilen neredeyse hiç kimse barındırılmaz. bir şekilde çarkın dışına itilir. aralarındaki bağ sevgi değilse de saygı bundan gelir. hani ağlayanlar falan oluyor ya, ne kadar saf ve hayatı boyunca hiçbir alanda hiçbir şeyi merak edip araştırmamış ya da olan bitenin farkında olmayan o kadar çok cemaat mensubu "garip" olduğunu bilsen şaşarsın. işin aslı ise mukallitlikten başka bir şey değil esasında.

mensup bu kadar çok olunca ticarette de siyasette de işin kaymağını yiyen yiyor yani. zannedildiği kadar dini odaklı bir oluşum olsaydı işin içinde bu kadar milliyetçilik olmazdı. bu ayrımın farkında olmayan milyonlarca insan var.

söylediklerimin esasını youtube'taki gizli çekim videolar vasıtasıyla kendi ağızlarından dinleyebilirsin. işin iç yüzü daha renkli ;)
  • vito andolini  (07.06.12 19:23:07) 
yaptığı hiç bir hizmet karşılıksız kalmamaktadır. ister vefa borcu ödemek deyin ister geri ödemek zorunda bırakılış deyin. ama karşılıksız kalmaz.


  • rony  (07.06.12 19:30:29 ~ 19:30:56) 
başsız yapamayan sürü gibi bir toplumumuz olduğu için bu profile uyan bir tek bu adam var.öldüğü zaman sistem kendiliğinden bir çoban yetiştirir diyorlar ama inanma. kendi başına birey olarak yaşayamayan ne düşündüğünü kendisi bile bilmeyen insanlar kendilerinin yerine düşünen birini bulunca tapıyolar.


  • hazara  (07.06.12 19:32:07) 
sımdı su konuyu da es gecmeyelim , cemaatte zorlama diye bisey yok arkadaslar. ısteyen elınden geldıgı gıbı hızmet eder ısteyen dersanesıne bedava gıder unıversıtede evınde kalır ısteyen kalmaz. evınde kalan yanı cemaatın ımkanlarından faydalanan kısıler ıcın de belırlı gorevler vardır. yanı ınsanlar bunu kendılerıne gorev belırler. gazete satısı dergı satışı , deri toplama vb konular tamamen hizmet isteginden kaynaklıdır.

kişi kendi kararlarını veremeyip sistem içinde ezildiğini dusunuyorsa yapacak bisey yok bu adamlar nereye gitse somurulmeye mahkumdur. bu olay orduda da boyledır , devlette de boyledır. karsılıklı fayda bulundugu ıcın tamamen kısısel tercıhtır. kımse somuruluyoruz vay efendım elımız mahkum ayagı yapmasın. herkes ırade sahıbı ve karar verebılecek yapıda. begenmeyen olusumdan ayrılıyor zaten kendı hayatını yasıyor. bunun bınlerce ornegı var . kımse kımseyı zorla alıkoymuyor.

turkıyedekı dıger cemaatlere nazaran cok soft bır yapısı vardır. bunlar dıgerlerının yanında melek gıbı kalır.

ideolojik boyut bambaskadır , kitleler her zaman takip edicidir , tepedekiler ne yaparsa onu takip eder bu cemaatte de boyledir , askerde de boyledir , siyasi partilerde de firmalarda da boyledir. zaten onder , lider gorduklerı ıcın takip eder kitleler.

devletin bir donem ustlerıne gıtme sebebi ise ikincil bir guc odagının olusmus olmasıdır. yanı kendı ısteklerıne uymayacak , gerektıgınde karsı cıkacak bır grubun varlıgı her otoriteyi rahatsız eder. sımdı akp ile iyi olduklarına bakmayın bır sure sonra bu ıkı grup karsı karsıya gelecektır. işin dogasında bu yatar . guc tek olmayı gerektırır. paylasılan guc guc degıldır. bu kardesınız dahi olsa boyledir. dunya tarıhındekı yuzlerce devrımde , harekette , ısyanda da bunun orneklerını gorursunuz. yıllarca yan yana mucadele etmıs arkadaslar dahi birbirine giriyoken farklı ıkı gurubun sureklı bırbırlerını desteklemesını beklemek hayal gormek olacaktır.
  • kennym  (07.06.12 19:36:23) 
hayır işi karşılıksız yapılan bir şeydir diye biliyorum ben? sen okumaya gelen adama deri toplatırsan gazete dağıttırırsan bu işin hayrı nerede? onu yapan öğrence pek ala bir iş bulup kimseye minnet etmeden kendi hayatını sürdürür? amaç karşılıksız olması diilmdir?


  • hazara  (07.06.12 19:42:22) 
Şimdi şu konuyu da es geçmeyelim, devlette vatandaş harici kurumsal bir işiniz olursa, devletin memuru sizden "bağış" ister, ama "bağışın" kendisine değil ilim yayma cemiyetine gideceğini söyleyerek parayı kendi için istemediğini, bu sevabı yapmazsanız işiniz de gerçekleştirilmeyeceğini söyler. "benim memurum işini bilir" ve "20 tl rüşvet sayılmaz" ülkesinde bunu buraya yazmayacaksın şikayet edeceksin diyen mallar da bulunabilir. ama dediğim gibi tamamen hayır işidir bu işler, kesinlikle zorlama yoktur.


  • rearaze  (07.06.12 19:43:05) 
tabi yok.sabah namazına kalkmadığı için bütün evi temizleyen arkadaşım var benim? mazeret bildirmeden dışarda 2 saat kaldı diye evden atılan da var? sabah fırıncıdan zorla ekmek alıorz sanki diyip sorgulayan adamda var?


  • hazara  (07.06.12 19:49:59) 
hayır işi karşılıksız yapılmaktadır , dergi satısı , gazete aboneliği , deri toplama işi de karşılıksız yapılmaktadır.

burda gizli bir anlasma vardır , cemaaat karsılık beklemeden kendısıne yapılan bagısları kısılere , evlere yurtlara dagıtır , yurtlar ıhtıyac sahıbı ogrencılerle gorusup egıtım ımkanı sunar , bu ımkanlardan ve ogretılerden faydalanan gencler , cocuklar artık kımse kendı ımkanları dahılınde cemaate faydalı ısler yapmak ıster ve bu gorevlerde yer almak ıcın talepte bulunur.

ne sanıyosunuz sız ? ınsanları zorla derı toplamaya yolladıklarını mı ? kişi gorev almak ıstemıyorsa zaten girmez ki bu ayaklara .. bu ıslerın cogu kısısel taleplerle yapılmaktadır. ınsanoglu kendısıne yapılan ıyılıge karsılık vermek ıster borclu kalmamak ıcın . bu hepımız ıcın gecerlı.

bı arkadas devlet ve memur ornegını vermıs , bahsettıgın sey suçtur ve islama gore haramdır. bunun tartısılacak bı tarafı yok. kısıler hatalar ogretılerı baglamaz. o o memurun tırtlıgı , vasıfsızlıgıdır. sen ısını hızlı yaptırmak ıcın kabul edıyorsun o adamda ne kadarsuc varsa sen de de var aynı suc.. verme , babanın işi mi ? normal yollardan basvurunu yap , yapmıyosa o devletın ayıbıdır.

yahu olayı cemaat savunmasına donusturmeyelım. oyle bı nıyetım yok. kaldı kı ınancsız biriyim. gozlemlerımı yazıyorum , soru sahıbının merakını gıderebılmek adına.
  • kennym  (07.06.12 19:57:45) 
Benimde merak ettiğim bir konu bu. Soruya tam bir cevabım yok ama soruyu biraz daha genişletmek isterim.

Şimdi yandaşları çok, onu biliyoruzda, bu adama ölümüne muhalif bir kesim de var, seçmeni bu adamdan nefret eden siyasi partiler var. Lakin gün oluyor mesela Bülent Ecevit gidip adamı evinde ziyaret ediyor, icazet alıyor. Deniz Baykal kaset skandalında daha kendini savunmadan ilk bu muhteremi aklama ihtiyacı hissediyor. Cevap bu milletin mal olmasıysa mal olmadığını sananlar siyaseten destekledikleri adamları görmüyorlar mı? Niyeyse olayın bu yönü hiç dikkate alınmıyor.
  • cafcurucufcuf  (07.06.12 19:58:26) 
madem aksi belirtiliyor şehir adı vererek yazayım. gaziantep'te deri toplama gibi işlemler istek üzerine yapılmıyordu. işleyiş, evinizin imamı-abisi sen şu mahalleye gidip deri toplayacaksın, topladıklarını da filanca abiye vereceksin şeklinde planlı programlı direktifler şeklindeydi. bu amaç doğrultusunda bayramın ilk veya ikinci günü bile eve gidemeyen öğrenciler vardı.

aynı durum aboneliklerde de geçerliydi. abonelik koçanları öğrencilere verilir, şu vakte kadar şu kadar abone yapacaksın denir. eksik kalanlar için yüzsüzce "abi o zaman eksik kalan 2 kişinin ücretini sen ver, dergileri sevdiklerine hediye et" şeklinde teklifte bulunurlar.

sadece antepte değil, birçok yerde işlerin böyle yürüdüğünü çok iyi biliyorum. o kadar güllük gülistanlık bir ortam değil yani. Kulaktan dolma bilgiler değil bunlar. Bizzat yaşadıklarımı yazdım.
  • vito andolini  (07.06.12 20:06:32) 
benim anlamadığım tek bir nokta var. insanlar evleniyolar çocuk sahibi oluyolar sonra belirli bir yaşa gelince çocuklarını sırf hizmette diye hakkında daha önce hiç bilgi sahibi olmayan insanlara teslim ediyolar.bu çocuklar lisede evlerinden ayrılıyolar ver birer asker gibi yetiştiriliyolar, annesini babasını görmek için iki haftada bir izin alması gerekiyor, anne babası nasıl bir hal içinde o çocuklarını yolluyolar, hiç mi içleri sızlamıyor, benim çocugum orda naapar ne eder diye? sen kendi doğurdugun çocuğu yetiştirme becerisine sahip değilsen ne diye doğurursun?
çoğu yurtta kalan arkadaşlarıma bakıyorum bireysellik sıfır? bi yere davet edersin bakalım der gel şurda oturalım birer çay içelim dersin, abi gitmem lazım der, çünkü mutlaka birilerine sorması gerekir. sırf canı istedi diye bişiy yapamaz bu adamlar, tek başına bu hayatta silikler. canları sıkıldığı zaman kendi başlarına kendilerini eğlendirecekleri bireysel uğraşları yok? evde televizyon yok televizyon! interneti söylemiyorum bile..
düzinelerce fettulah gülen kitabından başka birşey görmemiş ki adam? e haliyle fettulah gülen de bu kadar değerli oluyor.
  • hazara  (07.06.12 20:09:27 ~ 20:12:11) 
ya arkadasım hangı kısmı anlamadınız ? arkadasın sabah namazına kalkmadıgı ıcın evı temızlemeye zorlanmıs gıbı bır argumanla mı zorlama oldugunu ıspata calısıyorsun ?

kımın yasadıgı ev ? kendı evı , tabı temızleyecek aq ben mı temızleyım.. bugun o temızler yarın dıgerı temızler.. sabah namazına kalkmamanın konuyla ne ılgısı var ?

mazeret bıldırmeden 2 saat dısarda kaldı dıye evden atılan adam varmıs... e tabı olacak aq her yerın kuralı var , okulda da var bu devlette de var işyerinde de var. adamlar ailene karşı sorumluluk hissediyor , cocuk 2 saat gec kalsa basına bısey gelse ne dıyecek aılene ? aılen ne dıyecek adamlara ? "cocuguma sahıp olamadınız" dıyecek , soylemıs ıste mazeret belırt , ısım var de bısey de haber ver. he yok sıkının keyfıne hareket edeceksen de kusura bakma da adam salak mı senın gotunu toplayacak , anan degıl baban degıl aq yapabılecegı yardım sınırının otesıne gecıyorsun , o da boyle bı sorumlulugu alamayacagı ıcın bagını kopartıyor. gecin isin geyik boyutunu. ortaya konulan şartlar net.

evet cemattekı kısıler (abiler olarak bilinen grup ) hayır ıcın yapıyor bu ıslerı ama bır de ısın baska boyutu var yanı maddı yardım yapıp ogrencı evlerını fınanse eden grup (esnaflar ve halk ) bu hayrı dogru kısıye ıletılmesı sartıyla yapıyor bu konuda cemaate guvenıyor ve yardımını yapıyor. cemaatte bu kosulların olusturulmasından sorumlu yoksa verılen paralarla eglenceler duzenlenıp geyik yapılsın dıye degıl. kendılerını bukonuda sorumlu hıssedıyorlar , hem allaha hem de hayrın sahibine karsı. cemaat evlerı de bu sekılde konumlanıyor. konuları karıstırmayalım. adamlar bu sartların olusması ıcın ımkan tanıyor.
  • kennym  (07.06.12 20:18:02) 
abicim bende onu diyorum cocuga sahip olamadınız ne demektir ya? elalem neden benim cocugumdan sorumlu olsun? sen şimdi tercih meselesi diyosun bende kendimce bunun yanlıs bişey olduğunu söylüyorum..anne baba terbiyesi diye bişiy var.ordaki herkes aynı değerlere inanmak zorunda. bak zorunda diyorum insanların parasızlığını kulanmaktır bu.. senin paran yok gel kardeşim sana yemek, sana aş, sana ev ama evde tv yok internet yok zaman gazetesinden başka gazete sümmehaşa, al sana koca koca fettullah gülen kitabı..oku bunları iyice benimse senden sonra geleceklere iyice aktarıcaz bunları..kusura bakmayında bunun hiçbir yerinde hayır yok bu tamamen karşılık beklemektir hemde öyle geri dönüşü 3 5 yıl olan bi karşılık değil adamlar ant içmiş ülkenin geleceğini ipoteklicekler

(not: kimseye terbiyesiz demedim sadece kendi ailesinin terbiyesini değil cemaat terbiyesi aldığını sölüorm:)
  • hazara  (07.06.12 20:30:34 ~ 20:34:41) 
ne bekliyosun abi , adam gel birader sana yemek , para , ev , ye iç sıç istedigin gibi takıl biz finanse ediyoruz mu desin ? boyle bı soylem olmadı kı hıcbır zaman.

bi noktayı kacırıyorsunuz , cemaat ile cemaate yardım yapıp bu yardımın dogru kısılere ulasmasını talep eden olusum aynı sey degıldır.

soyle acıklayalım , bır grup var ve bu grup bır mıktar parayı malı cemaate bagıslıyor ve bır kosul sunuyor. bu yardım allah yolunda dını butun cocukların egıtımı ıcın kullanılacak dıyor. cemaat ise bu kosula sadık kalarak evler olusturuyor ve kaynakların dagıtılmasını ve ıdaresını ustlenıyor. bunu yaparken bır karsılık beklemıyor. ne yarıdımı yapan taraftan ne de yardımı alan taraftan. cemaat sahıp oldugu ıs gucunu bunun organızasyonu ıcın kullanıyor ve talep edılen kosulları saglamaya calısıyor. bu yonde de ev ıcın belırlı kurallar belırlıyor ve arzu edenlerın yanı bu kurallara uyacak kısılere bunu sunuyor.

kendı kurallarınla yasamak ıstıyorsan kendı hayatını yasayacaksın. baskalarına baglı olmayacaksın. bu senın tercıhındır , hem bi gruba tabi olup hem de bu grubun senın sartlarına uymasını bekleyemezsın.
  • kennym  (07.06.12 21:06:47) 
haklısın? ama bizim tarıştığımız sey de zaten fetullahj gülene neden bu kadar tapılıyor diilmi? bi önceki cevapta tam olarak nedeni benm söylediğim seyler


  • hazara  (07.06.12 21:54:01) 
flexin+1
herkes biraz maldır ama bazıları daha maldır.

  • kalimotxo  (07.06.12 22:14:14) 
Videonun son 35 saniyesini izleyin. :)

www.youtube.com
  • rearaze  (07.06.12 22:54:57) 
@imojeen

cogunluk bu işi gönül bağı ile yapıyor , her grup içerisinde mecburuiyetten yapanlar olabilir gayet normaldir ama çoğunluğun isteksiz olduğunu düşünmüyorum.

öyle birşey olsa hareketin gerilemesi gerekir , mevcut haliyle büyümeye devam ediyor hem de etkinliği artarak.

gizli bir gündemleri olup olmadığını yakın zamanda görürüz muhtemelen. yani var sa eger yakın zamanda ortaya çıkacaktır , ben bu dönüşümün erdoğan sonrasına bırakılacağını tahmin ediyorum. bu da demek oluyor ki 10 yıl içerisinde bu dönüşümü yaşayacağımızı tahmin ediyorum. (+-5 yıl konulsun tıp ilerliyo baya )

bu süreçte cemmatin dağılmayacağı varsayımı da pek gerçekci olmayacaktır. fet. ho. sonrası cemaat aynı etkinlikle devam edemez. fikirsel liderin olmadığı yerde 10 ayrı baş çıkar ve bu oluşum dağılır , tekrar aynı hızla ilerleyemez.

zaten amerika da bunu bildiği için son demlerinde dahi faydalanalım diye arap cografyasına sardı.. 5 -10 yıl faydalanalım meyvesini toplayalım istiyor. hatta şöyle söylenebilir , amerikanın rusya ile mücadelesi sırasında ortaya çıkardığı radikal islamı / terorizm ve yayıldığı coğrafyayı yavaş bir şekilde toparlama ihtiyacını cemaatin soft islam öğretisini kullanarak etkisiz hale getirecek. bu noktada arap cografyasında sünni yönetimlerin desteklenip alevi / şii yönetimlerin üzerine gidilmesi bu fikirleri desteklemektedir.
  • kennym  (08.06.12 08:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.