[]

dub / dubstep farkı

nasıl ayırt edilir?


örnek ott'un şu parçası dubstep kategorisine girer mi?
www.youtube.com

 
girmez. dub da reggae tonları daha bi ağırlıktadır, dub nedir için www.youtube.com dubstep ise bir çok alt türe ayrıldı ama net olarak şu oluyor www.youtube.com


  • chasingthedragon  (07.06.12 15:44:06 ~ 15:48:10) 
dub çok daha eski, sakin, reggae ile kardeş, mevcut müzik ya da seslerin üzerine bas ve davulu patlatarak, bir başka deyişle adeta bir filtre oluşturarak yapılır. dub'da ekseriyetle müzik sıfırdan yapılmaz. mevcut müzik bozulur, patlatılır, yavaşlatılır. ruh hali ise dediğim gibi daha çok marihuana kafasıdır. rahatı, umursamazlığı, sıcağı, biraz da salaşlığı ve pisliliği çağrıştırır. en klasik dub örneklerini dinlemek için king tubby dinleyebilirsin. kendini dayım olur.

dubstep ise çağımızın vebası. yeni dans müziğimiz.. daha kaotik, daha şehirli, daha hızlı. çıkış yeri olarak elbette birileri çıkıp dub'ı gösterebilir. bası patlatmak ortak özellikleri olarak görülebilir ama şu an iki müziğin durduğu noktaya bakılırsa ikisini yanyana koymak tsm ile trance müziği yan yana koymakla aynı komiklikte olur. verdiğin linki ise ikisine de oturtamadım açıkçası. deneysel. shpongle'ın daha ambient olanı gibi geldi.
  • sir gawain  (07.06.12 15:47:45 ~ 15:53:05) 
elektronik müzik de geç. seviyomusun seviyosun. bitti.


  • tranceforresuminglife  (08.06.12 02:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.