[]

Laptop tercihi

Şimdi yaklaşık 800 TL'lik bir bütçe var, olağandışı koşullarda 1000 TL'ye kadar çıkabilir.

Bilgisayarı genelde okula götürüp ödev yapmak için kullanacağım. Bir hayli eski bir desktop'ım var ve HD filmleri takılmadan izlemek istiyorum artık :) Yeni oyunları da çok oynayan birisi değilimdir ama elbet oyun oynayacağım, genel olarak Civilization 4'ü oynasam bana yeter aslında, bu bütçeyle gözüm daha da yüksekte olamaz sanırım. Ama Civ 4'ü kesin oynamalıyım :)

Şimdi nasıl bir tercih yapmalıyım? Hangi markalardan kesinlikle kaçınmalıyım? 2. el piyasası nasıldır? Bir de Vatan vs. mağazalarda indirimler falan oluyor onları mı kovalamalıyım acaba? Yakınlarda bilindik kampanya var mı?

Şöyle bir laptop var, fiyatı 750 TL, 12 taksit (bu Real'de var aslında) ama bunun ekran kartıyla ilgili bir fikrim yok. Intel HD Graphics yazıyor, dahiliymiş fakat oyun oynatır mı?
www.mormani.com

onun dışında,
www.bimeks.com.tr

bu var ama işlemcisi nasıldır, nedir ne değildir
www.vatanbilgisayar.com

bir de bu var, i3 işlemcili pavilion, ama sözlükte millet koşarak kaçın demiş, fiyatı bir hayli cazip.
www.vatanbilgisayar.com

çoğu laptop'da intel ekran kartı var ama onlar nasıldır bir fikir verirseniz iyi olur.

Bunlar dışındaki tavsiyelerinizi tabii ki belirtebilirsiniz.

Bir de belirtmeye gerek duymadım ama, Word, Excel ve aşmış bir kullanıcı olmasam da Autocad ile zaman zaman çalışıyorum işte ödevler için, ama bu yeni makineler üstesinden gelir sanırım.

bir de bunlar var, ekran kartları nasıldır?
www.teknosa.com://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/notebook/63/125032161/hp_compaq_cq57427st_a7s30ea_notebook

 
lenovolara bi bak derim.


  • anonymice  (06.06.12 23:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.