[]

hocalar ve anlaşılmaz not verme sistemleri

selam gençler
yardımcı olmanızı istediğim bir durum var. geçen hafta bir sınavımın kağıdına bakmak için okula gittim, beklediğimden düşük gelmişti. vizelerim de çanın oldukça üstünde, yani iyi bir harf notu bekliyordum. hocayla konuştum ki kendisiyle dönemin başından beri muhabbetim var, tanıyoruz birbirimizi. 'dilekçe yazman lazım o işler uzun, ben sana iyi bir not veririm' deyip ortalamamı hesapladı. normalde cb olan notu bb yapacağını söyledi. bende aramızda ki samimiyete dayanıp o güvendim.
ve evet sonuç; kendisi cb vermiş. not oturmadı da yaptığı çok üzdü beni. şimdi kendisine bir mail atmak istiyorum, ne yazayım bilemedim ama. yardımcı olabilirseniz sevirim.


 
muhtemelen gözünden kaçmıştır. mail atıp hatırlatın. hani böyle böyle konuşmuştuk gibilerinden.


  • kakoy  (06.06.12 22:22:23) 
fazla zorlama şansını, bazılarının götü çok kalkık oluyor. mümkün olduğunca alttan alarak yaz ilk mailini. "hocam unuttunuz sanırım/gözünüzden mi kaçtı" gibi şeylerle git bence.

edit: iki saniye ile "gözden kaçma".. ama benimki daha uzun amk 2 saniyeden çok daha uzun banane önce ben yazdım.
  • zaraeta  (06.06.12 22:22:25 ~ 22:23:11) 
curve'ün çok üstünde not cb almamalı bir kere.. "hocam anlaşmıştık hani?.." tarzı bir mail atarsan ters tepme olasılığı çok yüksek. elinden geldiği kadar doğru seçerek kelimelerini bir şeyler karala.


  • jack of hearts  (06.06.12 22:25:48) 
hocaya msj at tamam ama usuluyle at en azından merakını gider ama ben sana neden bb vermediğine dair olasılıkları anlatayım: bir harf yukseltmek notunu yukseltmektir ayrıca böyle olunca çanda oynar demek ki dd alan biri normalde senin cb yapmaya kalkısınca hoca o kişi fd li olmustur ki bu buyuk hakszlık. ikinci olasılık ise hoca seni bb yapması için 15-20 puan yazması gerek ki bb alabilesin aslında bb bile degil bi harf yukseltebilmesi için ama bu durum da çok absürd olacagından degiştirmemiştir.

nerden biliyorsun diyeceksin şimdi de ilk olasılıgı gecen sene bi dersimde hoca yaptı ve normalde dd alan biri fd aldı ki bu notumu bi harf yukseltme olayı gözümün önünde oldu.

ikinci yazdıgım olasılık ise bu sene oldu fd geliordu dd yapın dedim 20 puan veremezdim dedi. bende kabul ettim mecburen..
  • pispisim  (06.06.12 22:26:23) 
vizelerim curve ün oldukça üstündeydi, finalden gelen not düşüktü ondan şaşırdığımı ve kağıdıma bakmak istediğimi belirttim zaten.

cb notu da bb sınırından bir kaç puan düşüktü, çok ekstrem bir şey yapmayacaktı yani.
  • violethill  (06.06.12 22:33:16 ~ 22:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.