[]

saç ve kına.

merhaba. sorum saçımla ilgili olacak. artık deli gibi sıkıldım renginden, öyle böyle değil ve bi değişiklik yapmak istiyorum. boya biraz korkutucu geliyor, zaten saçlarım da öyle yumuşacık ve bakımlı olmadıklarından, boya iyice batırır sanırım. o yüzden kına nasıldır diye düşündüm ben de. biraz kezban işi ama çok güzel örnekleri de var. nasıl yakılır bu kına, nasıl olur saç rengi, tutar mı, bi anlatsanız. saç rengim de koyu kestane. olursa hemen alıp deneyeceğim valla.




 
kına saç diplerini tıkar, saç derisine ve saçlara zarar verir (diye okumuştum).


  • sindy vs barbie  (06.06.12 21:30:54) 
Ben de yapan bir tanıdığımdan ''Saçımı besletiyor, canlandırıyor.'' diye duymuştum. Gerçekten de saçları parlak ve gür görünüyordu. Koyu kahve olan saçı siyah olmuştu.


  • tanterosa  (06.06.12 21:32:43) 
kına iyidir hoştur da, gerçek kına nereden bulacaksın, bu bir. ikincisi de kınadan dönüş zordur. üzerine boya yaptıramazsın, falan. bitkisel boya deneyebilirsin sanki.


  • african rain  (06.06.12 21:36:16) 
google a "kına saça zarar verir mi" yazınca, karşıma ilk çıkan şey "kına saça zarar verir boya ise besler" yazısı çıktı. hakikaten kafanı tıkıyorsa kötü çünkü saç diplerine hava ulaşmazsa kel bile kalırsın. tabi kınadan kel kalanı görmedim hiç o ayrı.


  • neira  (06.06.12 21:39:43) 
en iyisi saçına boya ya da benzeri maddeler sürme.
ben pek pişmanım.

  • sekilci zihniyet  (06.06.12 22:35:29) 
bakımını güzel yaptıktan sonra boya hiç de bir şey yapmıyor saça. tabi kalkıp sapsarı boyatmayacaksan. şu an saçlarım koyu bir bakır renkte, daha dün boyadım ve herkes "saçların nasıl bu kadar düzgün o zaman" diye şaşırıyor. yapmayı bilmediğimiz en önemli şey saç kremi veya durulanmayan kremleri saç diplerine de sürmek. aynı kınanın yaptığı iddia edildiği gibi saç diplerini tıkıyor o kremler. sadece saç uçlarına sürmek gerek. ayrıca saçlarını açınca fazla ellememek lazım ki zırt pırt yağlanmasın, her gün yıkamamak lazım ki kuruyup daha da fazla yağlanmasın. arada maske yapmak lazım beslensin (bu eğer mıymıntı bir tipseniz ve yemek seçiyorsanız önemli), ama yemek seçen bir insan değilseniz, vitaminlerinizi minerallerinizi yeterli derecede alıyorsanız zaten saç kendi kendini düzeltiyor.

saç boyası olarak bitkisel falan değil, gayet ucuza satılan selective'i kullanıyorum. loreal'e göre daha memnunum bundan. kınanın değişik renkli olanları doğal kına değil bildiğim kadarıyla, standart kına rengini ise isteyeceğinizi zannetmiyorum. beğenmezseniz üstüne boya genelde tutmuyor bir de.
  • pokerface  (07.06.12 16:54:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.