[]

Kira kontratında nelere dikkat edilmeli?

merhaba değerli re/marks'cılar,

ilk kez kiraya çıkacağım. yarın akşam kira sözleşmesi yapılacak.
kira sözleşmesinde nelere dikkat etmeliyim, bu tecrübeyi yaşayan kişiler paylaşibilir mi acaba?

bir de doğalgaz, elektrik ve suyu üzerime geçirmenin masrafları kabaca ne kadar olur?

teşekkürler,

 
hiçbirşeyden utanma, bunu ayıbı yok. depozito falan vereceksen, her bir şeyi not ettir bir yerlere. misal kapının kolu kırık olur, şofbenin düğmesi kırık olur utanır ses çıkarmazsın, nolucak lan dersin. ama evi boşaltırken ev sahibi, 'kapının kolunu kırmışsınız' deyip depozitodan çarpabilir haberin olsun.
başımıza geldi, ondan söylüyorum.

  • i am what i am given  (05.06.12 23:20:42) 
@i am what i am given,
ev sıfır her bir şeyi sağlam ve tertemiz;)

benim bilmediğim nokta kiranın zam kısmı. bu kriz döneminde bir sürü insan zam yap-a-madı kiralarına. bu durum kontratta nasıl yer alıyor?
zam miktarı kanuni olarak belli olacaktı bir aralar kanun konuşulmuştu, şu anki durumu nedir acaba.

yani ciddi kriz olur da ben de zam yapamayacak konumda olursam, bunu kirada nasıl bir şekilde belirtmek gerek?

bir de sözleşmeler yıllık mı olur, başka şekli nedir?
  • holy diver  (05.06.12 23:26:42) 
-üçünü üzerine geçirmen 400 tl gibi bir tutar ister. depozito yerine geçen güvence bedeli filan yatırıyorsun. doğalgaz sanırım 230 tl, elektrik 125 tl, su yok galiba. tam bilmiyorum. kapattığında geri alıyorsun.

-demirbaş kaydetmişse sözleşmeye mutlaka gör ve incele. mesela kombi yazmıştır, ama bozuk olabilir. mutfak dolabı yazmıştır kırık olabilir, bunlara dikkat et. demirbaş yazmamışsa sözleşmeye hiç sorun yok rahat ol.
  • kjswbdlkjfdlkj  (05.06.12 23:27:52) 
@kjswbdlkjfdlkj,

kombiyi kiracı bulduktan sonra taktırmak istemişler, yeni taktıracaklar. bir tane ankastre fırın var, o da yeni zaten.

asıl; zam konusu? kontratlarda nasıl yer alır? ve kontratın süresi?
  • holy diver  (05.06.12 23:32:42) 
dogalgaz ilk kez abone oluyorsan 310 tl. istersen 3 taksit halinde faturaya yansıtabilirsin. elektrik ve su da 70-80 civarıydı.


  • exodiaa  (06.06.12 01:00:07) 
aynen herşeyi yazdır fotoğrafla ayrıca. biz çıkarken yaşlı ev cadısı halıflekslerini yıkattı özel makinelerle ve badana boyayı baştan asağı yaptırdı nalet.


  • strangerinhere  (06.06.12 02:26:20) 
bugün başıma geldi, güncel bilgi vereyim;

doğalgazı üstüne geçirme masrafı 357 tl imiş. (istanbul)
işlem sırasında para ödenmiyor. bu ücret otomatik olarak dörde bölünerek faturaya yansıyormuş.

***

kontratta zam olayı tefe-tüfe ortalamasına göre yapılıyormuş.
  • holy diver  (07.06.12 16:33:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.