[]

norveç, isveç, vs

bu 'nordic' ülkelerde sebze, meyve bulunuyor mu? otçul biri gitse aç kalır mı?

edit: bir de bu insanlar sürekli etle (et, balık ve türevleri) besleniyor ya, kolestrolleri yüksek olmuyor mu?


 
danimarka, isvec, norvec te bol bol bulunuyor ama cogu ithal finlandiya yi birkac hafta sonra bildirebilirim ama durum aynidir orada da.


  • nekodunlangafana  (05.06.12 19:12:50) 
finlandiya'dan yeni döndüm. evet bulunuyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (05.06.12 19:13:53) 
sebze meyve var tabii adamlarda, neden olmasin? sadece bizdeki semt pazarlarindaki kadar taze olmuyor, bazi cesitler hepten olmuyor.


  • co2s2  (05.06.12 19:28:01) 
surekli etle beslenmiyorlar benim tum local arkadaslarim bayagi dengeli yiyorlardi, her ogunde mutlaka yesillik oluyor arti duzenli spor yapmayan yok gibi ve bisiklet kullanim orani inanilmaz boyutta o yuzden bence gayet sagliklilar bir de iklim faktorunu katarsak isin icine bir arti da oradan gelir ama en buyuk eksileri camis gibi bira icmeleri ;)


  • nekodunlangafana  (05.06.12 19:34:49) 
Erik,yeni dünya,çağla falan yoktur zannımca :) Elma boldu ama dayanıklı diye sanırım


  • ladybug  (05.06.12 19:44:38 ~ 19:46:59) 
hah işte ladybug'ın dediği şey asıl merak ettiğim. erik olmayan ülkeyi kim neylesin:)


  • goldentitan  (05.06.12 19:52:07) 
erik vardi,ben nerdeyse her meyveyi gordum cogu ithal, almanya uzerinden geliyor genelde. danimarka icin konusuyorum. diger ulkelere nereden geldigine bakmadim


  • nekodunlangafana  (05.06.12 20:00:53) 
bir de soyle bir sey var benim oldugum yerde sivaslilarin islettigi 3 4 tane manav vardi diger eyrlerde bulamadigin her sey onalrda olurdu.


  • nekodunlangafana  (05.06.12 20:02:05) 
Eğer erik yoksa hayatta gitmem oralara ben :P

Kim bilir Brezilyalılar filan ne diyordur bize, "Demek türkiyede guarana yok, hayatta gitmem" filan mı diyorlardır acep :)
  • burka  (05.06.12 20:02:20) 
erikten karpuza her turlu bitki var, merak etmeyin. hatta satanlar da turk manavlar. dolma biberi, carliston vs de var.

stockholm'de hotorget tarafinda pazar kuruluyor, orada var.
  • fdegir  (06.06.12 00:39:02) 
@fdegir arkadaşımızı kanıtlar maiyetinde.Danimarka'da Netto marketinde: ff.im
Sebze tamam da usta cidden erik felan bende merak ediyodum bu duyuru çok yararlı bir duyuru oldu :)

  • ladybug  (06.06.12 13:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.