[]

windows vs. mac

Yeni iş yerim bana der ki, sen windows mu istersin mac mi? Ne dersiniz? Hiç mac kullanmadım, macbook alacak param yok, olursa güzel olur öğrenirim. Ama çok kasar mı beni bilemedim.




 
abi mac'te de windows kullanılıyorki artık. mac bilgisayar alsınlar sen windows kullan içinde. istediğin zaman yine macos kurarsın :)


  • el magico  (05.06.12 19:04:10) 
macbook a windows kurunca berbat olur, yapmayın, performansı da epey düşüktür.
Bilgisayar da ne kullanıyorsun? program olarak?

  • arden v2  (05.06.12 19:10:41) 
muhtemelen komplike birşey kullanmayacam, tarayıcı, word excel falan.

Mac'e windows kurmam için şirketin lisans alması gerekir ki onu da ben isteyemem. Bana direk ya windows ya mac dediler
  • bonjurkes  (05.06.12 19:14:26) 
Basit abicim. İki video izle, üç karıştır anlarsın. Yani işin komplike olan bir kısmı yok, zorluk çıkartan şey sadece alışkanlıklar.


  • reyals  (05.06.12 19:31:08) 
mac os x ogrenmek zor bir is degil, neredeyse ayni. hatta bazi yonlerden daha pratik.

windows kurmak icin illa adamlarin lisans almasina gerek yok bence. sadece deneme maksatli olarak kirik bir windows kurmak mumkundur sanirim. bu arada arden v2'ye katilmiyorum, macbook'ta windows kuruldugunda gayet adam gibi performans alinabiliyor. anahtar kelime bootcamp
  • co2s2  (05.06.12 19:31:44) 
Hiç kullanmadıysan Mac ortamı seni epey yavaşlatır uzunca bir süre, copy paste nası yapılıyodu diye google aramalarıyla uğraşırsın. Office for mac bile nispeten biraz daha farklı. Bi daha düşün derim.


  • roket adam  (05.06.12 20:15:44) 
tarayıcı-word-excel ise, hani mac'te olmayan bir program kullanman gerekmiyorsa MAC. Sanırım sana verecekleri şey Macbook pro(ya da air), air olsa zaten müthiş heryere götürürsün. Şarjları yazı yazma vs. basit işlerde 8-10 saate kadar gidiyor.

Copy-paste aynı ki! Sadece şunu hatırla: CMD butonu---> Ctrl
Yani kopyalayacaksan, CMD + C gibi gibi..
"Kntrl" yazan buton sağ tıklamaya yarıyor.
  • rodriguez2  (05.06.12 20:35:38) 
Lafın gelişi yani copy paste'dan kastım :)=


  • roket adam  (05.06.12 22:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.