[]

Telefonuma mahkeme tarihi bildirimi geldi neden?

arkadaşlar biraz önce telefonuma bir mesaj geldi aynen yazıyorum.

Sayın xxx İzmir 17. sulh ceza mahkemesinin 2012/956 sayılı dosyasında 08/10/2012 09:30 da duruşmanız vardır gelmediğiniz taktirde zorla getirileceğiniz ihtar olunur. konu hakkında detaylı bilgi almak için bilmemne bilmemne yazip 4600 a göndererek UYAP SMS sistemine abone olabilirsiniz.

bu dosya nedir ne değildir öğrenmek için illaki bu sisteme üyemi olmam gerekiyor. acayip merak ediyorum çünkü mahkemelik hiçbir olayım yok neden böyle bir mesaj aldım acaba?

hukukçu arkadaşlar biraz bilgilendirirse sevinirim.sağ olun var olun.

 
bana sorarsanız 4600 a sms atılması için yapılmış para tuzağı inanmayınız böyle bir şey olsa adresinize mektup tarzı bi uyarı yollarlardı


  • cometome  (05.06.12 16:54:10) 
edevlet'den kontrol et. eger biri dava acmissa orada gorunuyor. dava tarihi, iddianamenin kabul tarihi vs..


  • mayeskuel  (05.06.12 16:57:05) 
Yoo, İzmir'de 17. sulh ceza mahkemesinden dosyaya da bakabilirsiniz. Uyap'ta tam gözükmez neyle suçlandığınız.

Ayrıca dosya numarasını silin.
  • coca--cola  (05.06.12 16:57:33) 
Turkcell'in böyle bir hizmeti var, mahkeme ve duruşma bildirimleri SMS yoluyla yapılıyor. Sahtekarlık değil bence.


  • cakabo  (05.06.12 16:57:39) 
mahkemenin sana yaptığı küçük şakalardan güldürmecelerden biri bence. büyük ihtimal o tarihtede sevenlerin tarafından hazırlanmış süpriz parti falan olucak mahkeme salonunda. çaktırma bi git bakalım değilsede yatar çıkarsın beolm

cidden akla mantığa uygun birşey değil çünkü sms yoluyla haber vermek dolandırıcılık gibi geliyor bana
  • tekila shot bardağı  (05.06.12 17:03:57) 
11880 i ara direk kimlik numaranla davan var mı öğren.


  • ykyt  (05.06.12 17:04:21) 
öncelikle yarın dosya ileilgili sana ayrıntılı bilgi verebilirim şu an kapandı kendileri. ceza mahkemesi olmasından mütevellik her hangi bir davada sanık, şikayetçi (müdahil) veya olayın görgü tanığı olarak dosya kapsamındasınızdır. yani telaşa mahal yok rkadaşlarınızla bir olaya şahit oldunuz mu, karakola falan şikayet için gittiniz mi onu bir düşünün. ya da bildiğiniz veya bildiğiniz düşünülen bir adli vaka ile ilgili sizin isminiz tanık olarak yazılmış olabirli mi ? eğer gelmezseniz 08.10 da hakkınızda zorla getirme kararı verilir. bu da şu demektir. iki polis memuru size gelip elden bir çağrı kağıdı verirler ve siz kendiniz gelebilir misiniz diye sorarlar. evet derseniz giderler o kadar. 2. ye de gelmezseniz o zaman mevcutlu olarak yani polis (jandarma) eşliğinde mahkemeye getirilmeize karar verilir.


  • ground  (05.06.12 17:04:41) 
İPTAL DAVASI(1.DERECE) olarak gozukuyor...

Bu adresten sorgu yapabiliyorsunuz..
www.danistay.gov.tr
  • yilmazyildirim  (05.06.12 17:05:17) 
UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi)
Böyle bir olay var evet.Ama o sms bilgi sisteminin numarası 4600 değil 4060.
O numara benzerliğini kullanarak bir tuzak kurmuş olabilirler.

www.sms.uyap.gov.tr
  • Skey295  (05.06.12 17:05:28 ~ 17:06:05) 
sms dogrudur, izmir mahkemesine internetten girip bakin, isminizi falan yazin, belki birisi sizi sahit de gostermis olabilir..


  • Mügüs  (05.06.12 17:07:44) 
tehidit ve hakaret davası imiş. ayrıntıları mesaj atıyorum azzz sonra.


  • ground  (05.06.12 17:08:27) 
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar asırlar önce işyerimde beni tehdit eden bir vatandaşı darp etmek yerine karakola gidip şikayetçi olmuştu oymuş galiba isimi tam çıkaramadım ama ortağıma sorucam. birde ben bu insanlarla muhattap olmak istemiyorum bunun iptali ya da ne biliyim dilekçe ile davaya gitmemek gibi bir durum mümkün müdür? sizede çok şey sordum ama bu soru son söz :)


  • magmageme  (05.06.12 17:51:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.