[]

istifa sorusu v2

Bulunduğum şirkette 10 aya yakındır çalışıyorum, istifa edecem, daha önceden hiç istifa durumum yok. Sorularım şu

1-) Bağlı olduğum müdürle konuşayam mı yoksa direk IK ya dilekçe mi vereyim?

2-) 1 ay önceden haber vermem gerekiyormuş (yasal sebepler), buradan çıkan başka bir arkadaşım bana şöyle söyledi:

"Abi 1 ay sonrasına çıkmak istediğini belirten (yasal sebepler) bir dilekçe veriyorsun, onlar da işte kafanda bitirdiysen yarın gelmene gerek yok diye söylüyorlar dedi. Yalnız bu durumda sana 1 aylık daha para ödemek zorundalar ben hakkımı aldım, sen de al dedi"

Sorum buradaki sana 1 aylık daha para ödemek zorundalar kısmında:

Bu adamlara ben çıkmak istiyorum hacı dediğimde, yarın gelmene gerek yok o zaman derlerse. Bana

1-) Ayın 1 inden bugüne kadar olan parayı vermek zorundalar

2-) Peki bana bu arkadaşımın dedği gibi 1 aylık daha para vermek zorundalar mı ? (Eğer bu adamlar bana 1 ay daha kal o zaman derlerse vermeleri gereken para)

 
yarın gelme derlerse tam 1 aylık para ödemek zorundalar. yok sen 1 ay daha dur derlerse 1 ay çalışıp çalışma karşılığı olan maaşını alacaksın.


  • el magico  (05.06.12 15:42:14) 
2 tane cıktı al istifandan. biri için müdürle konus. ona ver. sonra diğerini de ik'ya götür ve altına paraf atılmıs kopyasını al.


  • eleventh american esme has met  (05.06.12 15:48:29) 
- İstifa dilekçeni İK'ya veriyorsun. Dilekçede mutlaka " ....4 haftalık yasal ihbar süremin sonu itibariyle istifamı arz ederim" gibi bir şey yazıyorsun. İşveren sana, "tamam beklemene gerek yok yarın ayrıl" derse para falan alamazsın. Seni işten çıkartıyor olsaydı, 1 aylık ihbar vermek zorundaydı ama burada istifa eden sensin.


  • kuruyemisci  (05.06.12 15:50:11) 
@spy of soul
6 aydan sonra 1 ay oluyor o süre.

  • baldur2  (05.06.12 16:04:19) 
a)4857 Sayılı İş Kanunu'na Göre

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta

İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta

İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta

İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta

Senin 4 hafta ihbar süren var. Yani istifandan 4 hafta sonra işten ayrılabilirsin. Fakat karşılıklı anlaşırsanız 4 hafta beklemeyebilirsin. Yok ben illa çalışcam der adamlarda illa seni çıkartcaz 4 haftadan önce derse sana 4 haftalık ücretini ödemeleri lazım.
Ayrıca günlük 2 saatten az olmamak kaydıyla iş arama iznin var. Bunu toplu olarak da kullanabilirsin. Yani ben iş arama iznimi kullanıyorum dersen 3 hafta sonra ayrılabilirsin işte ve kalan 1 haftanın ücretini ödemek zorundalar sana.
  • garfield13  (05.06.12 16:07:12) 
6 ay - 1.5 yıl arası çalışma = 1 Ay ihbar...


  • bilan  (05.06.12 16:18:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.