[]

operasyonel mükemmellik,matrix organizasyonlar

Arkadaşlar cuma günkü kongrede başlıkta belirttiğim 2 konu üzerine bir sunum hazırlıyorum;kimyagerim bu konulara nerden bulaştım ne siz sorun ne ben anlatayım:)bir sürü makale;yazı vs okudum ama konuyu toparlayamıyorum sunum haline getiremiyorum desem daha doğru.nerden başlasam nerede sonlandırsam bilemedim.konu tam olarak''matix organizasyonlarda operasyonel mükemmellik''oh sordum rahatladım.teşekkürler şimdiden.ekşi duyuruda ilk sorum mutluyum;umutluyum.




 
hacim, matris organizasyonlarin dezavantajlari arasinda catismaya açik oluslari, guclu liderlik, iletisim kanallarinin aik olmasi var bir kere. karar alma yatay ve dikey birimlerin ( uzmanlik birmi sorumlus ile proje sorumlusu) tartisma ve muzakereleei ile ancak olabiliyoe. dolayisiyla mukemmellik zor biraz. peters ve waterman (?) mukemmellkk yaklasimi ile girsen adamlar teoriyi geri cekti karistirmisiz diyerek.
ne bilem ya haika bir matris vakasi bulmam lazim isi kotarman icin. vakadan biraz bahset bakalim yer mi veya nasil yer? ha vakan da yok ama teorik bir kurgu pesindeysen iyi bir senaryocu olmazn lazim!


ayrica soru soramamissin, bosa rahatladin! soru cumlen nerde?
  • fempusay  (05.06.12 07:39:12 ~ 07:40:15) 
haklısın kendi kendimi konusup durmuşum gibi olmuş;aslında soru cümlem şöyle ki;şimdi bu operasyonel mükemmellikten kısaca söz edecek olursak alt başlık olarak neleri içine alır neleri almaz?vakam yok ama ilaç üzerine yüksek lisans yaptığıma göre ilaç sektörü göz önümde olacak.vaka üzerinden gitmeyeceğim 20 dakika sürem var zaten öyle birşeyler söyleyip alıp başımı gideceğim yüskek lisanstan.teşekkür ederim çokca cevabınız içün.


  • chemnil  (05.06.12 12:15:09) 
ya ben operasyoncu değilim ama aklıma yattığınca bir kere tedarik zinciri olmalı bunun içinde, sonra fonksiyonel birimler ve yapı (biçimsel örgüt), örgüt kültürü etkileyebilir, kaynak bağımlılığı etkileyebilir, yönetim anlayışı etkileyebilir felan diycem de çok karışçak kafan. sen en güzeli operasyonel yönetim (veya mükemmelikle)ile ilgili makale felan bak. oralardan daha aklı başında mevzular çıkablir.
ne diyim kolay gelsin...

  • fempusay  (05.06.12 17:18:46) 
çok teşekkür ettim değerli fikirlerin için.


  • chemnil  (05.06.12 17:49:58 ~ 17:50:28) 
yine ben özür dileyerekten ;alt başlıklarımı belirledim;şöyle ki

Stratejik Planlama
İletişim & Eğitim
Performans Ölçüm
Talep Yönetimi
Satış & Operasyon Planlama
Veri Doğruluğu
Müşteri Hizmetleri
Satış Planlama & Uygulama
Yeni Ürün Sunumu
Tedarik Planlama & Kontrol
Satın Alma
Sürekli İyileştirme
nasıl doğru olabilitesi var mı?
  • chemnil  (05.06.12 21:58:13) 
bunlarin hepsi koca alanlar. senin dha ozel seyler soylemen lazim. bu bir kongre kitap yazmiyacaksin ki? epi topu bir bildiridir, onu sunacaksin..


  • fempusay  (06.06.12 10:43:50) 
Neyse toparladım aşağıdaki sekmelerde saçmalamışım sanırım(beynim bu aralar yandığı içün olabilee):)kusuruma bakma! güzel bağladım 2 konuyu;hayırlara vesile olsun:)


  • chemnil  (07.06.12 11:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.