[]

asansör sorunsali

4 katlı binanın 4. katında oturuyorum. ev bana ait. diğer komşular asansör istemiyor "yaparsan sen yap biz ortak olmayız" diyorlar. acaba sadece zemin katla benim ev arasına yani kata özel bi asansör yapılabilir mi? maliyeti ne kadar olur?




 
sorunun cevabını bilmiyorum fakat kendi fikrimi yazmak istedim kızmazsın umarım.

oncelıkle ortak olmamaları dogrumudur yanlıs mıdır bilemeyeceğim fakat senin bu dusuncene hayran kaldım yeterınce paran varsa yaptır ama sırf bır ınat ugruna olacaksa gerek yok bence saygılar
  • Bodyguard-cBs  (05.06.12 00:23:25) 
www.onikibilgi.com

Burada yazdığına göre ev için asansör sistemi 20-25 bin lira gibi bir fiyata mal oluyor. Sen 4. kata kadar çıkartacağına göre evi satıp müstakil bir eve yerleşmenin daha mantıklı bir hareket olacağını söyleyebiliriz.
  • tahsin sutcuoglu  (05.06.12 00:29:55) 
Schindler, kone, otis, valter gibi firmaları arayarak durum hakkında bilgi verseniz buradan daha doğru bilgilere ulaşırsınız. (ilk ikisi pahalıdır, sonuncusu diğerlerine göre ucuzdur.)
Bu arada emin değilim ama statik/mimari/elektrik projelerle ile ilgili bir değişiklik olması gerekirse -ki bence gerekmeli, belediyeden onay alınması falan da gerekecek. (Asansör boşluğunun etrafında taşıyıcı (betonarme) duvarlar olması gerekir, elektrik hattı, vb. işler falan)
Durumu önce firmalarla görüşürseniz oradan yönlendirebilirler belki.
  • edaydin  (05.06.12 00:42:19) 
Bildiğim bir işyeri aynen sizin durumunuzda. Dört katlı binanın dördüncü katındalar ve diğer komşular asansör istemiyor. Binada asansör boşluğu, hatta her katta girişleri zaten mevcut. (bu girişlerde görünüm amaçlı ahşap kapılar var.) Bir tek asansör mevcut değil. Bu işyeri de diğer komşuları kabul etmediğinden sadece kendi katlarında duracak şekilde asansör yaptıracaklar en kısa zamanda. Yani demem o ki, paranız varsa yapılabilir tabii ki.


  • erdinc  (05.06.12 00:56:04) 
Sadece 4. katta duran asansoru sadece 4. katta oturan kullanmaz ki. 2. katta oturan adam bile yuruyerek iki kat asagi inmek iki kat yukari cikmaktan daha kolaydir diye asansorle 4. kata cikip kendi katina iner. Daha bunun 3. kati var, 5. kati var vs.

En ideal cozum bence asansor kapisina sadece sizin bildiginiz bir sifre, ya da anahtari sadece sizde olan bir kilit koymak. Deger mi bilmem tabi ugrasmaya.
  • crown  (05.06.12 01:52:29) 
yapabilirsin. 4. kata normal bir asansör 35bin civarı tutar. fiyat fazla geliyorsa yük asansörleri çeşitlerine bak


  • re 1809  (05.06.12 01:53:23) 
öncelikle merdiven daha sağlıklıdır. asansör tercih etmemeye çalış. sadece zeminle senin kat arasında çalışan bir asansör yaptırman mümkündür. üstten aşağıya inmelerini engellemek için yazıldığı gibi şifre kullanabilirsin. evini satıp üzerine 25-30 bin ekleyip (asansör maliyeti) asansörlü başka bir eve taşınman sanki daha bir mantıklı olabilir.


  • african rain  (05.06.12 02:26:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.