[]

Aksiyon dizilerinde ki başrollerin çok şanslı olması

Bu yerli ya da yabancı ayrımı olmaksızın tüm dizilerde böyle. Sizce bu kurguda yahut inandırıcılık açısında tersinden daha iyi bir seçim mi ? Daha doğrusu hani biraz daha gerçekci olunsa sizce de kuşlar daha güzel, erikler daha tatlı olmazmıydı ?




 
olmazdi. eger ilk sahnede adamin kafasina ucak dusseydi basrol degil figuran olurdu. bunlarin hepsi surukleyiciligi arttiran kucuk numaralar. adamimimiz bir beladan sansla da olsa kurtulmasi seni filme biraz daha baglamana sebep oluyor


  • mayeskuel  (04.06.12 16:47:37) 
Ancak benim bahsettiğim durum biraz farklı, mesela

Ezelde; kenan birkan ezel'i dilediği zaman öldürebilecek durumdayken bir türlü öldüremiyordu.(ailesini tehdit ediyor, onları bile öldüremiyordu)

ya da suskunları alalım, aynı senaristin yazdığı ve maşallah yerlere göklere sığdıramadığımız için;

cebrail öldü , cinayet var ancak mevzu yok ortada. 1 tek cesedini görüyoruz o kadar.

Adliyede ecevitin getirdiği gazoz sonrası rahatsızlanan adamı vuruyorlar, ecevitten şüphe eden yok.

ecevit her halta kendi gidiyor, hastaneye, halı sahaya, emniyet müdürüyle birlikte konuşuyor, gemideki o kadar adam öldürülüyor, ihbarı yapan ecevit, ancak o olaydan sıkıştırılmıyor. Kimse de aga bu nedir diye sormuyor. 2 ahmet kaya, 2 acıtasyon(keza bunu en iyi yapanlardan birisi de Mahsun abimizdir) insanların duyguları istismar edilerek, '' Vaaayyyy abii kadın yazıııyorr yaa'' zılgıtları dolanıyor etrafta. Hikaye güzel karakterler iyi ama hani azıcık daha yaşanabilir olsa biz daha iyi yaklaşmazmıyız..

Onu bunu geçtim yerli dizilerden devam ediyoruz ama, bunun neden anlayamadığım özentilik, dalkavukluk.. neyse.
son diye bir dizi çıktı, tamamı belli(!) olan bir dizi. Ama gelin görün kü hikayeyi şöyle bi sallasanız, tamamen elinizde kalıyor.

Bunlar güzel oyuncularla, güzel kurgularla daha güzel olmazmı, yani aslında merak ettiğim şey, bu bilinçli yapılan birşeymi yoksa olaylara farklı yaklaşılıyor ama eldeki malzemeyle ancak bunu mu yediriyorlar bize?
  • mete kudur  (04.06.12 17:06:47 ~ 17:21:01) 
dramatik sanatlarda bu turden seyler vardir. neticede izleyiciye keyif verme diye tabir edebilecegimiz bir yaranma durumu hep soz konusudur.

oyun mantigiyla dusunebilirsin. cogu fps oyunda adam onlarca kursun yer olmez. beklersin, biraz sonra adam toparlanir. sanki az evvel kursun sokulmadi da dotune sivrisinek isirdi.
misal bir de bunun tersi diziler, oyunlar, filmler vardir. her sey gercek hayattaki gibidir. lakin bunlar hep daha az bilinir =) cunku genel bu turu sevmez. kahramanlar kazansin ister. olecek olsa bile kahraman kotu adami da oldurmelidir.
  • entrapmen  (04.06.12 18:00:21) 
mayeskuel'e katılıyorum.
halamın bıyıkları olsaydı babam olurdu durumu.

ilginç.
gittim.
  • xenophobic  (07.06.12 13:29:48) 
gerçek olamayacağını bilsen de o sahneyi izlersin. baş rolün ölmeyeceğini bilerek izlersin. ama yine de yüreğin ağzına gelmez mi her seferinde ? :)


  • zaraeta  (07.06.12 13:31:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.