[]

game of thrones - spoiler yok

dizinin ilk 2 sezonunu izledim. ilk kitabı okuyorum, bitmek üzere. onu bitirince direkt 3. kitaba mı geçsem, yoksa 2. kitaptan mı devam etsem? ilk kitabı okurken dizide olmayan bazı ayrıntıların olması hoştu, ama olayları bildiğim için biraz da sıkıcıydı. 2. kitap ile 2. sezon arasında daha fazla fark olduğu söyleniyor. okuyayım mı 2. kitabı? şimdi okumazsam da seriyi bitirince dönüp onu da okurum. ne yapsam bilemedim.




 
ikinci kitabı okumadan üçüncü kitabı net olarak anlamazsın :) fark var çünkü diziyle aralarında.


  • fakyoras  (04.06.12 14:48:09 ~ 14:48:22) 
Bekle, dördüncü kitap yayınlansın onu okursun direk. Kasma kendini ikiyi üçü okuyacağım diye.


  • Dunedan  (04.06.12 15:10:27) 
fakyoras'ında dediği gibi ikiyi okusan daha rahat anlarsın 3. kitabı. diziyle kitap uyumlu gitmiyor :)


  • GibsonRules  (04.06.12 15:22:04) 
@Dunedan: 4. kitap yayınlandı zaten, ama ben kasmayıp, bekleyip, "direk" 6. ve 7. kitapları okuyacağım çıkınca.


  • lemmiwinks  (04.06.12 15:24:10) 
@lemmiwinks;

Buz ve Ateşin Şarkısı serisi şu anda orijinal dilinde (İngilizce) beş kitaptır. Altıncı ve yedinci kitaplar yazım aşamasındadır. Şöyle:

1. A Game of Thrones (1996)
2. A Clash of Kings (1999)
3. A Storm of Swords (2000)
4. A Feast for Crows (2005)
5. A Dance with Dragons (2011)
6. The Winds of Winter (?)
7. A Dream of Spring (?)

Bu serinin ilk üç kitabı Türkçe'de yayınlanmıştır. Şöyle:

1. Taht Oyunları (2011)
2. Kralların Çarpışması (2011) -İki cilt olarak yayınlandı-
3. Kılıçların Fırtınası (2012) -İki cilt olarak yayınlandı-

Tekrar sayalım: 1, 2, 3. Evet üç. Yani daha dördüncü kitap yayınlanmamış. Altıncı ve yedinciyse daha yazılmamış bile. Olsun. Sayılı gün, çabuk geçer. Ha ama diyorsan ki "Lan memik ben zaten İngilizce okuyorum, sen ne ötüyorsun?"; o zaman abimsin, saygım büyük.
  • Dunedan  (05.06.12 02:33:12 ~ 02:41:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.