[]

THY personeline destek

merhaba arkadaşlar,

hepimizin bildiğini tahmin ettiğim üzere, THY'deki insanlık dışı olaylar basına çarpıtılarak yansıtılmanın yanında, üstü örtülerek geçiştirildi. kabin memurları dışında maalesef çok az kişiden bu konuyla ilgili tepki duydum.

ben bu durumu elimden gelen her türlü şekilde protesto etmek için çeşitli yollar aramaktayım. ilk aşamada işyerimle başladım, çalıştığım yerde sıkça seyahat ediliyor ve genelde THY kullanılıyor. insanları tabii ki protesto etmeye zorlayamazsınız ama en azından durum hakkında bilgi sahibi olsunlar diye bir duyuru yayınladım. konunun vahimiyetini anlasınlar ve eğer kafaları basanlar varsa, tepkilerini haklı olduklarını inandıkları taraf yanında göstersinler diye.

sizin bu konuya olan farkındalığınız nedir bilemiyorum ama hala bu konudan bihaber olanlarınız (!) var ise lütfen www.airporthaber.com ve sözlükten durumu bir araştırınız. ayrıca durumun en son güncellemeleri de siteye anında yansıtılıyor.

sizden beklediğim de bu konuda bana yardımcı olacak materyal ve mecra bulmanız ve hatta destekliyorsanız ve mümkünse sizin de bu olaya katılmanız / katkıda bulunmanız.

aklımda yapılan rezervasyonların son anda iptali var, ya da şirketlere bir şekilde bu durumun yayılması, farkındalık oluşturulması.

sizin de fikirlerinizi bekliyorum.


www.hurriyetdailynews.com



NOT: moderatörlerden ricam bu duyurunun bir süre yukarıda kalması, teşekürler.

 
ottoman_is_back_matrix_ulan_matrix durumdan ve o insanların çalışma şartlarından bihaber olduğunu farkettim. uzaktan, görmeyip varsaydıklarınla hareket etmek en kötüsü bence.

sen bu insanların aldığı parayı havadan kazandıklarını düşünüyorsan; bu paranın fazlalığı bilimum tazminatlar eklenerek bu kadar olmuştur. dil tazminatı, radyasyon tazminatı vb. yani aynı şartlara sen de maruz kalsan, sen de aynı parayı alırsın, çok uç bir mebla değil. kaldı ki zaten o gelen paranın büyük bir kısmı sağlık harcamalarına ve bunun gibi giderlere harcanıyor.

bütün bunları sadece para ile ilgili sanıp ileri geri konuşanlar şunu hiç düşünüyorlar mı acaba:
"bu insanlar o kadar para aldıkları halde işlerini kaybetmeyi bile göze alarak bu eyleme neden giriştiler acaba?"

"uçak lan bu" diyerek de olayı ne kadar basit algıladığını farkedip üzüldüm gerçekten.
  • loveinaflipbook  (04.06.12 10:59:17) 
Bence grev hakkı olmamalı o kadar hızlı işleyen bi sektörün.Grevin ucu bize dokunmadığı için bizde destekliyoruz tabii.Çok önemli bi uçuşumuz grev yüzünden iptal olsaydı ben görürdüm destekçileri.

Çalışma çartına gelince bence çoğu meslekten iyi şartlarda çalışıyorlar.Aldıkları paranın tazminat olması bişey değiştirmez.Şahsen benide alsalar çalışırım o sektörde ki thy içlerinde maaşı diğerlerine göre yüksek olan bi kurum.


memnun olmayan çalışmasın.Sonuçta meslek bakımından ön sıralarda olduğu için oradan ayrılan kişi başka bir işi rahatlıkla bulur.(dil vs. kullanarak)

not:Herkes kendi sikinin derdinde, günde 12 saat çalışıp asgari ücret alan da ağlıyor, günde 3-6 saat çalışıp 3000 tl maaş alanda ağlıyor.bu nasıl açgözlülük ben anlamadım.
  • al basmadan donu var  (04.06.12 11:21:57) 
işçi sınıfının işçi sınıfına yaptığını sermaye sahipleri yapmıyor şu dünyada. birbirimizi aşağı çekip duruyoruz. bu duyuruda da bunun güzel örneklerini gördük uygulamalı, iyi oldu.. senden çok kazanan herkes sürünsün senin gibi di mi, daha iyi çalışma koşulları için mücadele etmesin. yarın bir gün sen kendi sektöründe grev durumuna gelirsen de senden aşağıda olanlar böyle konuşacak ama. buna hazır mısın?

"memnun değilsen çalışma"cılar ise sinirimi hepten zıplatıyor. dil bilince daha kolay iş bulunduğunu sanıyor insanlar, nasıl lan? iş dünyasından bu kadar mı bihabersiniz? herhangi bir işte iki üç yıl çalışmış insan bunu demez. dememeli. aylık maddi sorumluluklarının olduğunu (kira, taksit, çocuk, vs.) düşün. götün yiyosa sen bırak işi o zaman, aylarca iş arayarak sürün beş kuruş kazanmadan. seni bu süre zarfında yaşayacağın zararı kim amorti edecek? hadi onu da geçtim. belirli bir yaştan sonra sektör değiştirmene izin vermiyor sistem. mesleğin neyse ondan devam etmek zorunda kalıyorsun. çoğu kurumun ik departmanları deneyimsiz kişiler için 25-30 gibi yaş sınırları koyuyor. ulan atıp tutmak ne kadar kolay gerçekten ya.. akıl alır gibi değil..
  • sir gawain  (04.06.12 11:41:53 ~ 11:52:32) 
ulan madem sistem elverişli değil, burası türkiye diyosun, o zaman çeneni tutup sike sike çalışacaksın.adamlar grev yapanı işten çıkarırım dediği halde grev yap kovul, sonra gel ağla.Ağlamayı geçtim bi de gelmiş bize destek vermeyenler ölsün muhabbeti.vermiyorum arkadaşım!iş bulmak kolay değilse yiğitlik yapıp greve kalkışmayacaksın ki bu hava sektörü hatasının telafisi yok görüldüğü üzere.

Hem şartlar orada bu kadar kötü diğer personel diye gıkını çıkarmıyor? (tüm şirketler için söylüyorum bunu)


Ayrıca benim kimsenin maaşında falan gözüm yok.ben örnek olsun diye söyledim.Sizin yaptığınız ne kadar doğru peki?senden yukarda diye şirket neden 1 000 000 $ zarar etsin senin yüzünden?Biraz da işveren olarak bakın olaya.sen olsan sende basardın kıçına tekmeyi.


Bugün hayat sadece hostesler için değil herkes için zor.biraz bencilliği bi kenara bırakın.

@loveinaflipbook thy ye girme gibi bi durumum yok hatta olamaz.bi an kendimi işsiz birisi olarak düşündüm ve çalışılabilecek bir meslek olduğunu belirtmek için söyledim.
  • al basmadan donu var  (04.06.12 12:05:30) 
"destek vermeyenler ölsün" muhabbeti nerede geçiyor anlamadım ama bakış açılarındaki darlığı ve sığlığı görmek yetti bana neden hala ülke olarak (yani "hostes" vs değil, tüm ülke, mantalite olarak) buralarda olduğumuzu bir kez daha anlamaya.

çocuğuna tacavüz etseler, çocuğu oradan kaçırmak senin sorununu tamamen çözecek demek, hakkını aramayı bu kadarla sınırlı görüyorsun. nasılsa devlet doğana da bakıyor...
  • loveinaflipbook  (04.06.12 12:28:24) 
"şartlar bu işine geliyorsa" mantığındakiler, sizinle ilgili her şeyi çok merak ediyorum.
nasıl oluyor da oluyor gerçekten çok merak ediyorum. keşke sizlerin bir listesi olsa da ve bu bilgiyle hayatıma devam etsem.

  • s man chen  (04.06.12 13:21:29) 
benım kız arkadasım kabın memuru. aynı evde kalıyoruz. yanı oyle kolay iş okadar maas dıyen adamada yuh dıyorum. saglık sıgortalarından hayvan gıbı kesıntı yapıyorlar. evet tr standartlarının uzerınde maaş. yanı 4 mılyar 5 mılyar. elestıren arkadas ne derse desın o ısı yapmadan noldugnu anlayamaz. uyku duzenın yok. sureklı havadasın ve o basınc adamı saglıgını etkılıyor bır yerden sonra. kulak ıcınde catlama fln oldu kız arkadasımın. ucamıyordu bır donem. 13 yıl sonra emeklı oluyorlar zaten. nedenı ıse saglıgını etkılemesı. o ısı yapmayan anlamaz dısardan gorundugu gıbı degıl gercekten. vede gıderı cok olan bır iş. havaalanına gıdıs gelıs ornegın. sabahın 3unde ucusun oluor esek gıbı taksıye bayılıorsun parayı. yurtdısında kalırken orda yeme ıcmeyıde kendılerı yapıyor. otelden ypamıyorlar. avrupa gıbı bır yerdede yemek fıyatları ne kadar sen dusun. gıderlerın ıcınden ellerınde kalıyor ıste bırseyler. dusuk maas alıyorlar demıyorm. ama o maası hakedıyorlar. amirlerın bu maas bu ıs ıcın az dedıklernı bılıyorum herkes aynı seyı soyluyorsa bır bıldıklerı vardır.


hukumetın kafasına gore grev yapamazlar dıye yasa cıkarmasını ben ne dersem o olacak havasında kı tavrı cok yanlıs. ınsanların hakları var. tazmınatsız ısten cıkardılar herkesı. gozlerını kırpmadan. vede mıllet memleketınden aılesını alıp ıstanbul'a yerlesıyor. borca gırıyor. sımdı hepsı zor durumda. gersını sen dusun
  • slash01  (04.06.12 13:41:33) 
Adam ne sormuş, siz ne cevap vermişsiniz! Benim de öğrencilerim yabancı ve genellikle THY ile uçuyorlar, eskiden sürekli THY ile uçmaları için reklam yapıyordum ya da örneklerimde yazıyordum reklam amaçlı ama şimdi ben de protesto ediyorum. Sorun THY'li, olu, bulu olmak değil. Bugün THY'ye olan yarın başka kurumlara da yapılacaktır. Grevin olmaması demek adamların sendikayı aradan çıkarması ve istediği gibi at koşturması demektir. Benim çalıştığım yerde grev hakkım yok, sendikam bile yok, yüksek lisans mezunu olarak aldığım para içler acısı ama grev hakkım olsa, sendikam olsa böyle olur muydu! O yüzden ocu, bucu olmayı bırakın da birbirimize destek olalım. Yoksa bu durum THY ile başlayıp sizi de vuracak. Son olarak ben her türlü desteğe hazırım. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve kıskançlık modundan çıkın artık...


  • duyond  (04.06.12 14:49:02) 
Havacılık sektöründe grev yasaklansın diyenler;
o zaman mühendislerede maaş bağlanmasın ne iş yapıyo mühendis Allah aşkına bu ülkede kaç mühendisin patentli bir buluşu var kaç elektronik mühendisi diyotları devreleri bilerek mezun oluyor sahada kaç kişi pratik yapıyor? mühendislik yapmayan adama 1000 tl çok para hacı. İşine gelmiyosa çalışma o zman ne demek?

Milletin aldığı 4-5 bin tlde gözünüz mü var o adam zaten gene alacak parasını hadi maaşları düştü 1000 tl oldu sen ne kazanıyosun? Ne kazanacağını düşünüyosun?

Havacılık sektöründe sadece hostesler yok teknik ekipte var o uçağı temizleyen yükleyen hazırlayan ekiplerde var pilotlarda var. Bugün bindiğin uçakta gözden kaçan teknik bir arızadan acil iniş yapsanız, altınıza sıçsanız daha mı iyi olur?

Bu işte kafa rahatlığı çok önemlidir, ne fazla rahat olacaksın ne fazla sıkı olacaksın işini yapmak için ortamda konsantre olman gerekli.

Malesef bu ortamda insanlarda ne konsantrasyon kaldı ne dikkat. kovulan arkadaşlarına üzülüyor herkes. Senin işine son verilsin senin hakların elinden alınsın senin maaşın düşürülsün o zaman tekrar bu grup toplanalım bakalım fikirleriniz ne kadar değişmiş olacak.
  • basond  (04.06.12 14:49:27 ~ 15:14:44) 
duyond, tebrik ederim. sözleri ağzımdan almışsın. burada arkadaş sizce THY doğru mu yaptı, yanlış mı diye sormuyor.

ve duyond, dediklerine katılıyorum. Ben mesela yabancı arkadaşlarıma THY'nin protesto edilmesi ile ilgili mail yazabilirim, senin yazını okuyunca aklıma o geldi.

Yabancı bir FB sayfası açılsa, farkındalık yaratılır diye düşünüyorum. zira bizim umursamız milletimizin yanısıra yasal grev hakkının alındığını bilen farklı milletler kendilerince protesto edecektir THY'yi. ve protestolarına da sadık kalacaktır.
  • dessy  (04.06.12 15:27:59 ~ 15:28:46) 
arkadaşlar merhaba,

aşağıdaki yazıyı hazırladım, yabancı arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz için, ancak sonradan hurriyet'in ingilizce sayfasındaki bir yazıyı farkettim. daha güncel ve belki insanlar yorumlarını da bırakabilirler altına diye düşündüm. ikisini de paylaşıyorum.

benim yazdığımda da herhangi bir yanlış, yazım hatası bulursanız bana da bildirin ki burada da değiştireyim.

teşekkürler

---------------

Workers at Turkish Airlines marched on Tuesday, 29th of May to protest the legislation that would ban the right to strike and lockout in Turkeys aviation sector.

Turkish Airlines, Europe's fourth largest carrier, said the decision on Tuesday by many of its workers to protest the pending legislation by calling in sick had forced it to cancel 223 flights, affecting more than 100,000 passengers and cost the company nearly $2 million (€1.61 million). A simultaneous attack on the airline's website also blocked sales on it.

On that very day, Turkish Airlines sacked 305 workers accused of taking part in that protest, the company said. The sacking even continues now and the number is growing day by day. The company also mentioned that it will charge all the financial damage (occurred by cancelled flights) to those workers who’ve been sacked.

Mustafa Yagci, secretary general of the civil aviation workers union Hava-is, had said on Thursday that he’d expected President Abdullah Gul to veto the legislation because it violates the rights of workers to strike. But that didn’t happen; the legislation passed in one day, without any hesitations and objections. Now that also the president has approved it; it’s become law.

But Prime Minister Recep Tayyip Erdogan said Wednesday that the legislation is designed to prevent interruptions in air travel. His government said it wants to make Turkish Airlines, which is expanding its network around the world, immune to strikes.

According to company statement, the cases have risen and workers are being sued right now by the company for penalty. Besides losing their jobs without any dismissal compensation, they are facing awful consequences just because they seeked for justice, which both the government and the company have taken away from them…

---------------

www.hurriyetdailynews.com

www.hurriyetdailynews.com
  • loveinaflipbook  (05.06.12 08:55:55 ~ 09:06:11) 
@Dessy ve loveinaflipbook
Öncelikle rica ederim ve duyarlılığınız için ben de çok teşekkür ederim. Yabancılara gönderilebilecek yazı da güzel, benim de bu yazıyı kullanacağımdan emin olabilirsiniz:) Tekrardan teşekkürler, herkesin duyarlı olmayı becerebilmesi dileklerimle...

  • duyond  (05.06.12 12:21:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.