Giriş
(3)

Sevin

æ
http://www.youtube.com/watch?v=spxyrxWG_LQSen varya, anandan doğduğundan beri muhtaçsın bir başkasına. Seni bırakacaklar, tek başına duramayacaksın. Sen böyle evrildin evladım. Kimse karşında ki, sev. Çok uzağa gitme, batı kültürünü kendine enjekte etmeye çalışma, bilimini al, kültürünü alayım derke
www.youtube.com
Sen varya, anandan doğduğundan beri muhtaçsın bir başkasına. Seni bırakacaklar, tek başına duramayacaksın. Sen böyle evrildin evladım. Kimse karşında ki, sev.
Çok uzağa gitme, batı kültürünü kendine enjekte etmeye çalışma, bilimini al, kültürünü alayım derken çarpık bi hayat oluşturma kendine.
Çok uzağa gitme, dön bak anadolu kültürüne. Çok değil 70 li 60 lı yıllara git, sevginin kokusunu duyacaksın, aşıkların ağıtlarını, şiirlerini göreceksin. Kokusunu alırsın sevginin, kokusu, hissedersin, unutamazsın. Bilirdik buluşmanın ne demek olduğunu, o kadar naif ve narin davranırlardı ki, şimdi yediğini ifşa etme gereği duyan sosyal paylaşımlarımız yoktu ozaman.
Dikkat edin, modernleşme, sosyalleşme bu değildir dostlarım. Arkadaşını görünce ona sarılmaktı, göremememin getirdiği özlemdi.
Şimdi kadın arkadaşıma sarılsam, canım, çok özledim seni desem, yanlış anlaşılırız. Aradan 20 yıl geçti desekte, biz böyle değildik gençler.

Her gün gazete alırdık biliyor musunuz? Her gün! Tek değil en az iki tane! Radyo can kulağıydı bizim için, içine düşerdik haberleri dinlemek için. Canlar, ne yaptınız siz şimdi? Gözünüze sokulsa, hayatınıza mani de olsa, ilgisizsiniz, vurdumduymazsınız.

Siyasal bilimler okuyan bir öğrenciye yüce divan neresi dediğinizde meclisi göstermezdi. Sözelcisi de az çok fikir sahibi olurdu kuarklardan, aynı şekilde sayısalcı da bilirdi, edebin, edebiyatın gelişimini, şiirlerini.

Bilirdik, okurduk. Dünyamız yazılardan ve sesten ibaretti bizim için. Bu kadar dar bir açıklıktan, dünyayı görmeye, keşfetmeye çabalar, parçalardık o küçük açıklığı.

Şimdi o kadar yoz bir nesil geliyor ki, elinin altında kütüphanelere sığmayacak bilgiler yatsa da, sohbet ortamında gündemden, bilimden iki söz çeviremeyecek bir hale gelmişsiniz. Yazık, çok üzülüyorum. Hemde çok...

Girizgah dan epey ayrıldım. Artık elimizde insani tek bir özelliğimiz kaldı, sevgi...
Sevin arkadaşlarım, geçmişini sorgulamadan, o an'ı hissederek dibine kadar sevin. Sarılınca kokusunu içine çekin. Ayrılırsanız da üzülmezsiniz. Bu sizlere saygı katar sevginize, güven katar. Saygılı davrandıktan sonra, kötü bir sözün onu üzdüğü gibi kendini aşağılık hissetir. Elinizde ki son değer, sevgi. Onu yok etmeyin.
0
æ
(04.06.12)
Madem öyle yeni nesil tarzı bir cevap vereyim. bu yazmış olduğun kısa yazının boşa olmadığı ortaya çıksın.

"Zaaaa xXXD
imgim.com
Adam haklı beyler :("
0
emininsel
(04.06.12)
güzel bir yazı olmuş ama, gençlere de kendini suçlu hissettirmemek lazım. aynı teknoloji 20 sene önce olmuş olsa o zamanın gençleride bu zamanın gençleriyle aynı olurdu. 20 sene öncesinin insanları farklı bir boyuttan gelmedi sonuçta.

durumun o kadar vahim olduğunu da sanmıyorum. ellerinin altında her bilgiye ulaşabilecekleri bir pc var artık. sizin gibi nitelikli kişilerin yetiştirdiği azınlık çocuklar onlardan faydalanmasını becerebiliyorlar. çoğunluk ise boş boş şeylere takılıp mahfolup gidiyor. saygıyı sevgiyide bu tür şeylerden görüp, anlayabiliyorlar. evet eskiden bizzat abilerinden, ablalarından, büyüklerinden görüp modelleyerek öğreniyorlardı ki o daha iyiydi, ama bu hepten gençliği suçlamayı gerektirmemeli.
0
daglien
(04.06.12)
harika. sevgi... charlie chaplin'in great dictator'daki son konuşması geldi aklıma nedense... belki hiç aklımdan çıkmadığındandır.
0
sensible soccer
(09.06.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.