[]

turistik vize başvurusu için izin kağıdı ve diğer kurumsal belgeler?

merhaba,

turistik vize başvurusunda memurlar için o tarihlerde izinli olduklarına dair yazı isteniyor. normalde izin kağıdımız A5 formatında basit bir şey oluyor. konsolosluğa verilecek izin kağıdının formatı nasıl olmalıdır, ingilizce mi olmalıdır (yoksa türkçe alıp çevirtiyor muyuz)?

istenen belgeler arasında bir de "Orijinal görev yazısı – bağlı olduğu makama – ingilizce veya ispanyolca olarak yazılmış" şeklinde bir şey var, bu nedir acaba? kurumda çalışıldığına dair belge mi? ama bunu biz değil de, kurumumuz ilgili makama yazmıyor mu?

konsolosluğun sitesinde memurlar için istenen -kurumdan alınması gereken- belgeler arasında yukarıdakilerin yanında kurum kimlik örneği ve maaş bordrosu dışında bir şey yok, randevu aldıktan sonra ekstra istedikleri belgeler oluyor mu acaba?

başvuru için daha vakit var ancak kurumumun merkezine bu hafta gideceğim ve hazır gitmişken gerekli belgeleri de hazır edeyim dedim. konsolosluğun isteyeceğini bildiğiniz/tahmin ettiğiniz, kurumdan almam gereken başka belgeler var mı acaba? şimdiden çok teşekkürler.

 
görev yazısı denilen şeyle ilgili olarak, kurumunuz ilgili makama yazar, siz belgeyi alıp kendi belgelerinizle teslim edersiniz mantıken.

üzerinize kayıtlı ev ya da banka hesaplarına dair belgeler de vize almanızı kolaylaştıracaktır derdim ama memur olmanızdan dolayı zaten kolay.

o değil de hangi konsolosluk acaba?
  • zgrydn  (04.06.12 02:04:03) 
Ek 3 diye bir belge var onu doldurmustum. Ben ogretmen oldugum icin surec biraz farkliyi siz kendi kurumunuza ek 3 yurtdisi cikis izni belgesi doldurup verin onlar birkac gunde halediyorlar. Ama calistigin kurumun amiri de senin icin bir belge duzenleyebilir.
Biz ogretmenlerde calisma belgesi yetine gorev yeri belgesi var yani ona muafil birsey alirsin sen de.

  • zaxurani  (04.06.12 09:15:08) 
ülke yunanistan.
@zgrydn, yunan konsolosluğu. bahsettiğiniz diğer belgeler tamam, daha çok kurumdan başka bir şey isterler mi diye sormak istedim.

@zaxurani, ben de öğretim görevlisiyim. benzer bir belge olacak sanırım.
  • manuel mandalina  (04.06.12 09:50:15 ~ 09:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.