[]

nero dışında dvd/cd kayıt programı

arkadaşlar. bu nero'nun dışında basit bir kayıt programı önerebilir misiniz?

yani bu dosyayı cd'ye kaydet, bu dosyayı dvd'ye kaydet deyince kaydetsin.

nero denilen şeyi kullanmayı beceremiyorum sanırım, habire de hata veriyor. çok da hantal. bi cd 9 dakikada yazılır mı?
şöyle dvd böyle cd, yok kapak yok göbek atayım amuda kalkayım. ben sadece dosyayı kaydetmek istiyorum. içinden çıkamadım.

 
windows'ta cdburnerxp kullanırdım. tavsiye ederim. küçük bırakma kutusu da var. istediğin dosya ve klasörleri oraya sürükleyebiliyorsun.

www.download.com
  • edge_nabby  (04.10.08 02:12:38) 
POWER2GO fena değildir:
www.cyberlink.com

  • late viper  (04.10.08 02:17:40) 
imgburn rulez! :)

lakin hantallık kısmı kafa karı$tırıcı. daha iyi bir yazılımın o 9 dakikayı 2-3 dakikaya indirmesi $a$ırtıcı olur. bunun yanında firmware güncellemesi veya cd-rom driverlarını tekrar yüklemeyi dü$ünebilirsin. benzer bir durum geçen sene ba$ıma geldiydi.
  • sleepy99  (04.10.08 03:49:44) 
@elsa bu program da nero gibi bilgi dosyası istiyor .ifo, .bup, .vob filan. yaz şu dosyayı deyince yazmıyor. nasıl olcak bu ki?
@edge-nabby cd burner programı sadece cd yazıyor.
@late viper power2go açılmadı bilgisayarda

@sleepy ben 2-3 dakikada yazsın demiyorum. eski laptopumda roxio diye basit bi cd yazma programı var 5-6 dakika sürmüyor yazıyor çabucak.
  • mea maxima culpa  (04.10.08 12:06:47) 
magic iso (3.5mbyte) portable versiyonu var, kurulum falan gerektirmiyor nette "MagicISO_Maker_5.5_B_261" şeklinde aratırsanız bulabilirsiniz.


  • vincenzo  (04.10.08 13:33:22) 
@elxa cahil olduğum doğrudur bu konularda.:)) ancak uğraşıyorum.

dediğiniz gibi windows dan denedim, beceremedim, olmuyor, acaba hata bende mi yoksa windows da mı? eksik bişiler mi var.

şimdi bu makinede nero kurdum bi türlü beceremedim dvd ye film kaydetmeyi. bunun üstüne bir de neroyu ikinci kere kurdum bilgisayara şimdi de habire arıza veriyor, lisanssız ürün filan diyor.
  • mea maxima culpa  (04.10.08 14:58:20 ~ 15:00:32) 
@mea maxima culpa
cdburnerxp, dvd de yazabiliyor. ismine bakma sen.

  • edge_nabby  (04.10.08 16:35:21) 
chip'te tam istediğin gibi bir makale var.
www.chip.com.tr

burdaki çoğu programı denemiştim ben, cdburnerxp'ye kanım ısınmıştı.
  • edge_nabby  (04.10.08 17:14:58) 
sorun şu ki cd ye sığmayan bir filmi dvd ye yazdırmak istiyorum.

bu programların hepsinde .ifo, .bup, .vob gibi bilgi dosyaları istiyor. ki menülü filan dvd oluştursun.

halbuki bu mümkün olmalı, yani dvd üzerine sadece dosya kaydetmek. dvd yazıcı mı bozuk dedim, word dosyası ve bir adet mp3 şarkı kaydedebildim dvd ye. yani yazıcı çalışıyor.

programların hiçbiri yazayım dosyanı demiyor. bir kısmı da durmadan hata veriyor. yok içinde dvd yok, yok dvdye yazılmaz dolu filan. işin içinden çıkamadım.

ben mi çok salağım anlamadım. nero da lisanssız diye hata verince onu da çıkardım, yenisini bir bakalım.
  • mea maxima culpa  (04.10.08 17:22:53) 
mesela elinde 1 gb boyutunda bir avi film dosyası var. bunu dvd'ye yazmak istiyorsan, normal dosyaları nasıl yazıyorsan öyle yazmalısın. yani veri dvd'si olarak yazmalısın. dvd movie gibi bi seçeneği seçiyorsan yanlışın burda demektir.


  • edge_nabby  (04.10.08 17:40:31) 
@edge_nabby çok çok teşekkürler. cd burner programı ile bir filmi dvd ye yazdırabildim.

kaç çeşit yöntemi deneyip başaramayınca kendimi iyice geri zekalı gibi hissetmeye başlamıştım, şükür başardım. tekrar yapabilirim inşallah. öyle sinirim bozuldu yani.

artık diğer programlarda gerçekten hata mı vardı, yoksa ben mi beceremedim onu bilemicem.
  • mea maxima culpa  (04.10.08 17:44:50) 
muhtemelen programlarda sorun yoktur. normal veri dvd'si (data dvd) şeklinde yazdırırsan sorun olmaz. cdburnerxp'nin drop box (bırakma kutusu) (flashget'in drop box'ı gibi) özelliğine bak. çok kolay olduğunu göreceksin.


  • edge_nabby  (04.10.08 18:10:30) 
diğer programlarda da aynı şekilde denediğimi "düşünüyorum" :) ama bilemicem şimdi.


  • mea maxima culpa  (04.10.08 21:15:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.