[]

böyle bi yere gelir misiniz?

makarna hamurlarının her sabah taze yoğrulup kesildiği, kimi hamurları renklendirmek için kullanılacak malzemelerin sebzeden-bitkiden olduğu, her sabah alınacak malzemelerle yapılan makarnanın satıldığı...

2-3 çeşit ekmek yapıp(kuru domates, ceviz,anason tohumu, zeytin vb.) o ekmeklerle yarı pişkin tostların yapıldığı, tostun içindeki malzemelrin seçeneklerinin müşterinin kendisinin seçeceği (işte kimi köy tereyağı alır kimi pastörize ister, veya peynirleri kendi seçer gibi..), yöresel gıdaların o yörelerden getirtildiği bir mekan düşünün..

mekanı amerikan mutfak gibi düşünün her şey herkesin gözü önünde hazırlanıp pişirilirse...
çay, vezirköprü semaverinde ve ücretsiz olursa.
dizaynı retroya yakın, insanı boğmayan cinsten olursa..
yerel gazozları içme fırsatı verirse..
fiyatlar da 5-6dan başlayıp en baba 12-13 lira olursa..
mekan tunalı'nın üstündeki güniz sokak'ta olursa..

gelir miydiniz?
gelmemeniz için ne olması gerekirdi?

 
ben kesinlikle gelirdim
özellikle de gözünün önünde pişirme olayları ülkemizde pek yaygın değil
fiyatlar da iyi, üni.lerde reklam yaptınız mı tamamdır
  • chickensoup  (03.06.12 16:45:03) 
italyan restoranı olursa gelirdim. çakma italyan mutfağı gibi olmuş.
ama türkiye şartlarında fena değil gibi duruyor. adam akıllı garsonlar ve kaliteli bir dekorasyonla iş yapabilir. ama menüyü zengin tutmak lazım.
ek olarak bence yapacağınız masrafı uzun sürede çıkartır böyle bir yer. iyice hesap-kitap yapmak lazım zarar etmemeniz için.
  • faaip de oiad  (03.06.12 16:45:18) 
açılış ne zaman? toplanıp gelelim. hatta broşürleri falan dağıtırım :)


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (03.06.12 16:46:32) 
çok uygun fiyata çalışırım da :))


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (03.06.12 16:46:52) 
fiyat performansı iyiye benziyor.

ancak şöyle bir şey var:
"mekanı amerikan mutfak gibi düşünün her şey herkesin gözü önünde hazırlanıp pişirilirse..." bu olay biraz sıkıntı olabilir temizlik konusunda... mutfağın ayrı olması gerekliliğini düşünürüm hep.
  • fakyoras  (03.06.12 16:47:40) 
istanbul'da olmasi gerekirdi. keske istanbul'da olsaydi.


  • barut  (03.06.12 17:04:24) 
Teori guzel uygulamasini gormeli. Hizmet sektoru ozellikle yemek zor. Yillardir planlarim var. Yapsan tutsa bile ayni kaliteyi korumak cok ozveri istiyor. Hayirlisi simdiden. Bi de istanbul daha uygun boyle bi yere.


  • emininsel  (03.06.12 17:10:17) 
Konsept olarak çok ilginç ve cazip gibi görünüyor, ama biz Türklerin makarnayı dışarıda yemeye pek sıcak bakmadığımız da unutulmamalı. Şili meydanında Pastavilla'nın makarna restoranı vardı, çeşit çeşit sos seçenekleri, uygun fiyatalara rağmen tutunamamışlardı. Ayrıca Güniz sokak ve çevresindeki rakip lüks restoranlar da önemli bir faktör, o çevrenin müşteri kitlesi belli. Fiyatlar fazla uygun olursa o çevrede tutunmanız zorlaşır, yüksek olursa da insanlar "bu paraya hamur mu yiyeceğiz" der. Tunalı'da veya Karum'da gezen insanlar makarna yemek için o tarafa çıkar mı? Ya gezerken görüp canı çekecek, ya da gerçekten isim yapmış bir mekan olacak ki insanlar özellikle gitsin. Seçenekleri arttırıp vejetaryen mutfağı olarak isim yapmaya çalışırssanız belki şansınız daha yüksek olur.
Amacım moral bozmak değil, yanlış anlaşılmasın, ama bir sürü emek verip yatırım yapıp sonra pişman olmayın.

  • james choice  (03.06.12 17:14:02) 
ben gelirim, misarif de getiririm.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (03.06.12 17:14:21) 
çakma italyan falan diyenlerin kendi gormemişligi. buralarda da var oyle yerler gayet de güzel oluyor. benim ilk aklıma gelen bakirkoyde tam bahsettigin tarzda bir mutfak vardi. ordaki ablalar ve teyzeler de manti başta olmak üzere çeşitli hamurişi yapıyorlar. içerisi modern bir amerikan mutfak, yerler parke, sade ve ferah bir dekorasyon ile restoran degil bildigin mutfakta yiyormuş hissi veriyor. gayet güzel.


  • sAINT  (03.06.12 17:26:13) 
ankaraya geldiğimde tanıdıklara mutlaka beni götürün oraya derdim.


  • girl in a coma  (03.06.12 17:33:36) 
Ankara da değilim ama oraları biliyorum, lokasyonunuz iyi görünüyor, mekan tasarımını çekici ve içerideki koku ve yemek uyumunu yakalarsanız, çaışanlarınız da ne kadar yoğun olurlarsa olsunlar müşterilere ilgi gösterirse neden olmasın, başarılar.


  • tresrichesheures  (03.06.12 17:34:24) 
yer güzel, iç mekan da güzel olur eminim, sıcak bir ortam olacağa benziyor anlattığın kadarıyla. seve seve müdavimi olunur. ee olsa da gitsek.


  • yuee  (03.06.12 17:48:48) 
ben gelirdim. yurtdisindayim ve italyan pizza-restoraninda calisiyorum, amerikan mutfak sart artik, obur turlusune insanlar bakmiyor bile. plus39.com.au calistigim yer, menu yardimci olabilir. tamamen italyan olmasina gerek yok yerel daha cok is yapar bence.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (03.06.12 17:57:08) 
Değişik tat ve konsept arayan kendim gibi bi ton insan tanıyorum, geliriz.


  • karpuzpeynirekmeksu  (03.06.12 18:24:44) 
Bugün dışarıda kahvaltı yaptık ve ya keşke şöyle bir yer olsa demiştik. Kesinlikle gelirim ben hem uygun hem güzel.

Ha ne zaman gelmem, ana baba günü gibi olursa gelmem.

Bir de bahçe içinde olsa ne güzel olurdu.
  • sharon and hope  (03.06.12 19:53:46) 
İstanbulda bi subeai olursa +1imle ben de gelirdim


  • zenc  (03.06.12 20:35:36) 
gelirdik, lakin garsonların müşteri ayırımı yapmaksızın onlarla iyi ilgilenmesi gerekir. garson seçimi önemli. açılırsanız buradan yine haberin verin okullar açılınca uğrarız


  • jedilance  (03.06.12 20:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.