(3)
stajla ile ilgili önerileriniz neler?
selam duyurucularhaftaya staja başlıyorum. hayatında hiç iş deneyimi olmamış ve genelde bi'kot bi'tişörtden başka giyim tarzı olmayan ben nasıl giyinsem ne alsam diye düşünmekteyim. ne bileyim etek,tayt,kumaş pantolondu,gömlekdi vs. ilk gün nasıl gitmeli? bunun dışında ne yapsam da gözlerine girsem
selam duyurucular
haftaya staja başlıyorum. hayatında hiç iş deneyimi olmamış ve genelde bi'kot bi'tişörtden başka giyim tarzı olmayan ben nasıl giyinsem ne alsam diye düşünmekteyim. ne bileyim etek,tayt,kumaş pantolondu,gömlekdi vs. ilk gün nasıl gitmeli? bunun dışında ne yapsam da gözlerine girsem,dikkatlerini çeksem, çok soru sorsam uygun olmaz mı mesela nasıl bir ortam olacak hiç bilmiyorum. şu deneyimsiz ve cahil insana bir yardım edin tecrübelerinizi paylaşıverin, bi'şeyler önerin.
(bu arada ücretli üretim stajı yapıcam bir fabrikada)
0
extraterrestrial (
03.06.12)
üretim stajı ise sakın etek kumaş pantolon vs yok. gerçi ilk gün giyebilirsin, sonraki gün böyle gelme diye uyarırlar zaten. ilk gün eğitim vs ile de geçer, normal takıl
orta yaşlı bir mühendis bulup soru yağmuruna tutabilirsin.
onun dışında operatörler kadın stajyerlere deli gibi yardım ediyorlar
0
bugüne kadar yaptığım stajlarda göze batacak şekilde iyi giyinmenin bir yararı olduğunu görmedim. tabi genel olarak kurumlarda kot pantolon hoş karşılanmadığı için ( giyilebileni de var ilk gün öğrenilir zaten) kot giymemekte fayda var. genel olarak kızlarda kumaş pantolon, gömlek ya da gömlek gibi bişeyler göze çarparken ender olarak etek giyen kız stajyerler de vardı. çalışan kadın kıyafeti işte. ama kalkıp da plaza kadını gibi gitmenin anlamı yok.
tahminimce 20 gün falan sürecektir staj. sürekli bişeyler öğrenmeye çalışırmış gibi görün. bi kenarda çayını yudumlamazsan zaten fark edilirsin. sağda solda tanıdığın olur, selamlaşırsın mutlu olursun. ama sürekli bişeylerle ilgilen ya da ilgileniyormuş gibi görün. zaten o sırada soru falan da sormuş olursun.
sonuc olarak stajyer olduğun için pek dikkate almayabilirler. staj sırasında iş teklifi yaptık hurafesinin gerçek olduğunu hiç görmedim. bu tarz şeyler için stajın 20 günden uzun olması gerekiyor. zaten onlarda çoğunlukla ücretli staj olur.
0
fabrika diyorsun üretim diyorsun, ilk gün muhtemelen ciddi giyinip gideceksin. ama ondan sonraki günler fabrikada kot pantolon t-shirt gidersin. zaten üretim alanında dolaşacaksan stajyer olduğunu belli eden bir önlük, gömlek falan verirler üstüne onu giyersin. operatörler bazen çok iyi olur bazen çok gıcık olur onu zamanla anlarsın. mühendislerde de değişen bir durum yok zaman içinde kafaladıklarınla daha çok zaman geçirip işin inceliklerini öğrenirsin.
0