[]

Köpek Korkusu

Son 1 aydır bünyemde giderek artan bir köpek korkusu kendini göstermeye başladı.

1 ay öncesine kadar aramız çok iyiydi. yolda gördüğümde sever, arada yiyemediğim yemekleri, buzunu fazladan çözdüğüm etleri falan da yedirirdim. elden yedirdiklerim bile vardı. o kadar iyiydi aramız.

Ama 1 ay öncesinde erken bir saatte 4 köpek tarafından kovalandım. Büyük ihtimalle o saatte beni tehtid olarak algıladılar. O gün iyi bir depar atarak kaçtım.Sonrasında bu bir ay içerisinde de çok kez köpekler tarafından kovalandım.

Kampüs içerisinde yaşıyorum, her yer köpek dolu, yolda bile yürüyemiyorum artık . Sürekli bir kaldırımdan ötekisine geçiyorum, yollarımı değiştiriyorum. Dışarı çıkarken tekrar tekrar düşünmeye başladım.

2 gün önce de, 2 kez daha köpek saldırısıyla karşılaştım. İlkinde gece vakti telefonla uğraşıyordum, kaldırımın kenarındaki 4-5 köpeği farketmedim bile. Hani derler ya umursamazsan, bir şey yapmazlar diye, öyle olmadı. Hayvanların varlığından bile haberdar değildim, yine de üzerime havlayarak ve hırlayarak koşturdular.

Aynı günün sabahında bu sefer 2 köpek saldırdı. Orada olduklarını biliyordum, içimden kendimi sakinleştirmeye çalışsam da bir işe yaramadı, yanlarından geçtikten hemen sonra onlar da saldırdı.

Rektörlüğe haber verirsem, biliyorum bu köpekler toplatılıcak. 1-2 hafta köpeksiz olucak kampüs, sonra tekrar dışarıdan hayvanlar doluşucak okula. Zaten hayvanlara da üzülürüm, alıp 1-2 hafta barınaklara kapatıp, sonrasında boş bir araziye/ormana bırakıcaklar.

Ne yapmalı bilemedim, dışarı çıkarken elimde taş topluyorum ama saldırırlarsa kullanabiliceğimi sanmıyorum zaten bu aptal hayvanlar dönüp üzerlerine yürüdüğümde de kaçışıyorlar.

Duyurunun özü: Hem seviyorum, hem de korkuyorum. Bu hayvanları benden uzak tutmanın zararsız bir yolu var mıdır?

 
amına kodumun hayvanları hemen çeteye bağlıyolar evet birbirlerini gazlıyolar hep :) Köpek kaçıran düdük var yüksek frekansta köpekleri rahatsız eden bir ses gönderiyormuş, ama hiç denemedim.


  • hophophoba  (03.06.12 02:39:16) 
Nerede satılır bu düdükler, istanbul içerisinde elden alabiliceğim bir yer var mıdır?


  • geven kafa  (03.06.12 02:40:51) 
abi köpek psikolojisi biraz cinstir. ters bi zamanda seni görür, tehdit olarak algılar, saldırgan tavırlarla üzerine gelir, kaçarsın yardır yavdır kovalar. kaçmayı bırakırsın döner arkasını gider. sen kaçınca köpek içgüdüsel olarak kovalıyor. sen karşı saldırıya geçsen bu sefer iki taraflı saldırıp kaçmalı bir gerginlik oluşuyor. bir köpek saldırgan tavırlarla üzerine geldiğinde yapılacak en mantıklı hareket sabit durmak ve karşı tepki vermemek. ısırmak için yaklaştığında sen de çantanı veya elini kaldırıp vururmuş gibi yapacaksın. o da biraz ürküp geriye kaçar ve tekrar ileriye atılmaya hazırlanır. sana doğru gelirmiş gibi yaptığında çantanı veya elindeki birşeyi tekrar kaldıracaksın. sonunda vazgeçer ve yoluna devam edersin. sürekli köpeklerle haşır neşir olan biri olarak çok fazla saldırgan köpekle karşı karşıya kaldım, ısırıldım da birkaç kez. ama köpek korkusunu yersiz buluyorum çünkü korkan birisinin salgıladığı adrenalinle dudakları ve teni donuklaşmaya başlıyor, kan kaslarına hücum ediyor, davranışları keskinleşiyor. köpek de bunu tehdit olarak algılıyor.


  • cro.magnon  (03.06.12 02:43:06) 
çok uzun diye okumadım kusura bakma ama köpeklerle göz göze gelmemeye dikkat edersen ortada bi sorun kalmaz.


  • punish  (03.06.12 02:47:20) 
@cro.magnon

Malesef anlattığın gibi olmuyor bu durum, hayvan üzerime hayvalarak koşmaya başladığında, ilk aklıma gelen kaçmak oluyor. Karşısında hareketsiz durabiliceğimi sanmıyorum. Kaldı ki artık sokağın başında gördüğümde bile nefesim kesilmeye başladı. Senin dediğini yapabilmem pek mümkün gözükmüyor.
  • geven kafa  (03.06.12 02:48:53) 
@punish

Bu saldırıların 2 tanesinde köpekleri farketmemiştim bile, göz göze gelmedim. Zaten elimden geldiğinde onlara bakıp dikkatlerini çekmek istemiyorum, çoğu zaman kafamı öne eğip, etrafı kolluyorum.
  • geven kafa  (03.06.12 02:50:13 ~ 02:50:52) 
üzerinize doğru koşmakta olan köpek yada köpeklermi var. onları hiç önemsememiş gibi yolunuza devam edin. gittikçe yaklaşıyorlar değilmi. şimdi çok ama çok ani bir biçimde arkanıza dönün, köpeklere doğru sert ve kararlı 1 adım atın bu 1 adımı atarken hoşt şeklinde bağırın elinizle de hareket yapın. ama bunu çok ani yapın. büyük ihtimalle şaşıracak ve oldukları yerde çakılıp size havlamaya devam edeceklerdir. biraz sabit kalıp havlamayı kesmelerini bekleyin. sonra yavaşça yolunuza devam edin. tekrar koşmaya başlarlarsa aynı hareketi tekrar edin.


  • sirmuzzy  (03.06.12 03:30:27) 
Acayip sesler çıkarıp ayağını falan yere vurursan aniden kaçarlar dicem ama dışarıdan da garip görünür. Gerçi ben ne zaman rastlasam mağara adamı gibi bağırırım. Bir de cidden göz göze gelme, aniden delleniyolar.


  • Harpp  (03.06.12 03:35:38) 
yanında yemek taşı. gelirlerse yanına at ve yürüyerek uzaklaş. koşunca daha çok saldırırlar. kalabalık ve açlarsa "hoşt" yöntemleri işe yaramayabilir. ama kampüs içinde o kadar saldırgan köpek yoktur sadece bölgelerine giren yabancıları uzaklaştırmaya çalışıyorlardır.

düdük yöntemi var bi de dendiği gibi ama ben de denemedim. köpek için zararlı olabilir belki...
  • ermanen  (03.06.12 04:57:14) 
geceleri mala bağlıyor kampüs köpekleri. bütün gün camış gibi ayağımın dibinde yatan köpek gece kovalıyor.
sakin kal ve kıpırdama. yukarıda da demişler zaten.
yanında köpek kurabiyesi fln taşı sürekli küçük bir torbada. ama o zaman kovalamasalar bile dibinden ayrılmama ihtimalleri var.
eğer güvenlik görevlisi varsa onlardan rica edebilirsin, seninle yürüyebilirler eğer çok uzun mesafe yürümüyorsan.
  • goldentitan  (03.06.12 09:43:20 ~ 09:44:23) 
  • mr fusion  (03.06.12 11:02:07) 
köpekler aç susuz kalmışsa sinirleri gerilmiş olabilir, başkalarına da saldırıyorlar mı öğrenmeye çalış. yemek su falan bırak biraz geri çekil köpekler gelsin yesin zaten minnet duyarlar sana. ama yemeklerini yerlerken dokunma, yiyip yanına gelirlerse seversin filan alışırlar.
saldırı olduğunda olabildiğince uzun ve büyük görünmen gerek, köpeğin durumuna göre bağırman ve karşı saldırıya geçmen işe yarayabilir, ama gözü pek bi köpekse kavgaya girebilir. en güzeli napoliten çikolata gibi bişey olsun yanında hep, köpekler saldırıya geçmeden önce atarsın önlerine, onlara tatlı veren güzel amca olursun :)

  • r_u_h  (03.06.12 13:24:08 ~ 13:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.