[]

İstanbul'un niye trafik sorunu var?

Çok ciddi olarak nedenini merak ediyorum?




 
örneğin 5 kişilik bir araca 1 kişinin binmesi. çoğu kişinin bunu yaptığını düşün. sonra da zihninde yer kaplamaları düşün.

tabi daha bir çok sebep var. bence bu önemli olanlardan biri.
  • xiii  (02.06.12 22:27:03) 
Varolan araç sayısını kaldırmayan yollar, dingil şöferler,amacı dışında kullanılan emniyet şeritleri ki artık neredeyse yoklar bile bir işe yaramadıklarını düşünüp kaldırdılar,müşterisi yoksa saatte 5 kmh ile giden dolmuş şöferleri,kurallara uymamazlık vs.vs.


  • skywalkeremre  (02.06.12 22:30:57) 
birincisi araç sahibi olmanın oldukça kolaylaşması, ikincisi lüks düşkünlüğümüz. malum altımızda en kötü yeni kasa bi opel elimizde iphone, cebimizde camel olunca kendimizi çok cool olarak tanımlıyoruz. bunun dışında istanbul'un şehir yapısı. o kadar çok bozuk ki hani altında bisiklet olsa onu kullansam desen gideceğin en fazla mesafe 5 km'dir.

bunun yanında insanlarımızın yine keyfine düşkün olması. adalar belediyesi gibi bisiklet sistemini hemen her ilçe yapsa çoğu insan(özellikle genç nüfus) bisiklete biner. ama işte biraz anlayış durumu biraz da ekonomik. bisiklet sistemi çıksa bu sefer minibüsçüler isyan eder biz para kazanamıyoruz diye falan. dolmuş-taksi'ler olsa aslında yine bi nevi biraz rahatlar trafik 1 kişi yerine 5 kişi biner bi araca ama nerede bizde o anlayış. bir takım sebepleri bunlar yani :)
  • pomaklar  (02.06.12 22:37:23) 
toplu taşımalar rezalet. metro tüm şehri kapsamıyor. böyle olunca da insanlar azıcık para geçse de ellerine kredi çekip alıyorlar bir araba. bir de her şeye rağmen bu şehir bu kadar insana küçük. benim gibi taşradan gelip dolduranlar yüzünden böyle oluyor yani. üzgünüm istanbul yerlileri :(


  • merena  (02.06.12 23:04:45) 
Londra metrosu 1983 yılında açıldı,ana sebebi şehir içi trafiği hafifletmek için. Bugün ki londra nüfusu 8milyon, o zaman kim bilir neydi. Istanbulun nüfusuna bak, toplu taşımaya bak, metronun, metrobusun vs. yapım yılları ve şehri ne kadar kapsadiklarina bak. Gördüğün sonuç trafik sorunu. Üstüne birde yukarıda da denilen, halkin bilinçsizligi.


  • utkucbkc  (02.06.12 23:38:38) 
15 milyonluk şehirde sadece 10 km'lik metro hattı olursa trafik olur muhakkak. kaçınılmazdır.


  • baldur2  (03.06.12 00:18:41) 
ayrica istanbulda trafige her gün binden fazla yeni araç çıkıyor. mevcut yollar yakın zamanda hizmet veremeyecek hale gelecek. o zaman ne gibi bir çözüm üreteceklerini ben de merak ediyorum. büyük ihtimal fahiş geçiş ücretleri uygulanacaktır.


  • sAINT  (03.06.12 00:40:10) 
@darknum yanlış yazmışım o bir 9un 8 olması lazım


  • utkucbkc  (04.06.12 18:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.