[]

Amerika ucagina yiyecek sokmak

work and travel dalgasina el atmis bulunduk bir sekilde. malum para dert oldugu icin de burdan konserve salcasidir, bulgurdur, annemin yaptigi borek pogaca vsdir hazir corbadir kasardir falan alarak bir sureligine yiyecek masrafindan kismak istiyoruz. lakin bilindigi uzre 20 kilo gibi bir sikinti var. biz de dedik ki surdan bi kismini el bagajimiza alsak sikinti olur mu? hani yurtici ucuslarda sokanlari falan duydum da Amerika biraz daha titiz davranir gibime geliyo... bilen duyan varsa cok makbule gecer..

ha derseniz ki birak el bagajini teslim edecegin bagaja bile izin vermezler derseniz zaten s.ctik afedersiniz. :)

bir de soyle bir bonus sorum olacak ki; ufak el bagajinin yaninda sirt cantasina laf ederler mi? onu gozden cikartabilirim :)

not: bilmem bi fark olusturur mu hava yolu ama alitalia'yla gidiyoruz

 
abd ye yiyecek sokmak yasaktır. yakalanırsanız yiyeceğiniz çöpe gidiyor.


  • naturelist  (02.06.12 21:53:29) 
el bagajı+laptop çantasına izin var. benim büyük laptop çantama kıyafet de tepiştirdiğim olmadı değil şimdi.


  • kayranin kedisi  (02.06.12 22:13:00) 
Yiyecek içecek sokmak başınıza dert açabilir. Zaten bu son kısıtlamalardan sonra uçaklara o tarz şeylerin girmesi yasaklandı diye biliyorum bir de ekstradan ABD'nin bu konuda yasakları vardır. Ama belki uçak inmeden önce bilgi formu dağıtıyorlarsa onda bildirebilirsiniz.
Discovery channelda yayınlanan borderline security isimli programda avustralyaya yiyecek içecek ancak uçuşta dağıtılan kartlarda bildirilirse sokulabiliyordu onun dışında para cezası falan varmış.

  • skywalkeremre  (02.06.12 22:19:41) 
bende direk sirt cantasi var laptop cantasi olarak. ama bilgisayari goturmeyi planlamiyorum cok vaktimi yer diye. orda elemanlar; noluyoruz genc dese ben de laptop cantam desem acip gostermek gerekir heralde bir de hos olmaz gibi, evet :)


  • Mandos  (02.06.12 22:20:43 ~ 22:22:22) 
@skywalker peki bahsettiginiz bu olay ucagin ici mi yoksa bagaj kismi icin mi?


  • Mandos  (02.06.12 22:21:53) 
yiyecek sokmak yasak abd'ye, ozellikle et ve sut urunleri konusunda ekstra hassaslar. zaten ucakta yesil bir form verip yaninizda yiyecek veya icecek getirdiniz mi diye soracaklar. ayrica pasaport kontrolunde duran adamda cok buyuk olasilikla o yesil forma baktiktan sonra soracaktir. yanimda yiyecek yok demekte ozgursunuz ama bavul kontrolunde yakalarlarsa ceza kesiyorlar, sikinti cikariyorlar. is biraz sansa kaliyor, hicbir sey sormayip direk pasaport kontrolunden cikadabilirsiniz ya da bavulunuzu kontrolde edebilirler. ben farkinda olmadan iki uc defa sucuk sokmusum, sagolsun annemler atmislar bavula benim haberim olmadan. ama yakalansam dayarlardi cezayi. yine sansini deneyip gida sokan insan da var epey ama soyledigim gibi biraz sans isi, bir de kapali kutuda oldugu surece sekerleme veya cukulata tarzi gidalara pek ses cikarmiyorlar. bulguru tarhanayi bilemicem. bir de son olarak gida getireceksiniz bunlarin hepsini teslim edeceginiz bagajda olsun, el bagajina hicbir gida koymayin, yuzde bin cope gider.


  • please dont die  (02.06.12 22:43:25) 
@freekara depresyondan son saniye cevirdin resmen :)

herkese cevaplari icin de ayrica tesekkur ediyorum
  • Mandos  (02.06.12 22:53:08) 
sırt çantasıyla binebilirsin belirli kiloyu aşmadıkça. yiyecek sakat iş. sıvının da hertürlüsü yasak zaten.


  • sirmuzzy  (03.06.12 03:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.