[]

mühendis olmak ya da olmamak

selamlar. öncelikle ne mühendisi diye soru soracaksınız.. cevabım elektrik-elektronik mühendisliği. neden böyle bir giriş yaptım bilmiyorum da neyse.

2 yıllık elektrik bölümü bitirdim 1 yıl olacak. bu süre içinde dikey geçiş sınavına hazırlandım, 1 ay sonra sınav var. stres mıtres her şey var da bunlara değinmeyeceğim.

bazen diyorum, yaşım olmuş 23, ne bohuna hala üniversite kapılarına dadanmaya çalışıyorsun, git çalış hayata atıl bir an evvel...
bazen de diyorum ki; çalıştığın yerlerde, staj yaptığın yerlerde teknisyen-teknikerlerin hallerini gördün, ne zor şartlar altında yıllar boyu çalıştıklarını gördün, onlar gibi zor şartlar altında mı çalışmak istersin yoksa mühendis olmak mı istersin? elbette isterim.

şimdi esas soru kısmına girmek istiyorum. her şey mühendis olmak değildir farkındayım. mühendis olmak çözüm üretmek, sorumluluk almak demek bunun da farkındayım. ancak gerçekten staj yaptığım yerlerde 2 yıllık okuldan mezun olup çalışanların bir kısmı şanslı değilseler zor şartlar altında yıllarca çalışıyorlar, en azından öyle olduğu anlatıyorlar.

kafama takılan şey ise; yaş sorunu. 23 yaşındayım. eğer bu sene de kazanamazsam sınavı ne halt ederim? her zaman bir olayın kötü yanını düşünmeden rahat edemem. bir yandan askerlik var. ama mühendis olmayı da kafama taktım. çevremde arkadaşlarım, akrabalarım çoğunluğu mühendis. yaşantılarına özeniyorum. çaba harcıyorum yeterince, gayret gösteriyorum, fakat ya olmazsa? ya sınavı kazanamazsam?

sonuna kadar, yani kazanana kadar 1 sene daha uğraşmalı mıyım? ama 28-29 yaşında birini kim nasıl işe alır?

kafam oldukça dağınık, yazım da dağınık oldu. aile dışında fikir konusunda yardımcı olabilecek birine gerçekten ihtiyacım var.

 
40 yaşında 1 çocuk babası abimiz var, elektrik elektronik 2. sınıftan ders alıyor. afla döndü. çok çalış bir dene. seneye de çalışırsın gerekirse. dikey geçişle gelen arkadaşlar epey başarılı oluyor.


  • repins  (02.06.12 21:53:27) 
olur abi, çalışınca hepsi olur sen merak etme.


  • 1lisan1insan  (02.06.12 22:18:56) 
Çalışmaya devam abi, yaşın hiç de geç değil, sık dişini gir dgs'ye, umarım kazanırsın.


  • nolmus yani  (02.06.12 22:42:49) 
25 yaşına gelince dersin ki ülen şimdiye bitmişti dersin. elinde iki yıllık diploman var. dgs ye çalış. olmazsa da olmaz yapacak bir şey yok. 1 sene daha uğraş. piyasayı pek bilmesem de mühendisin 25 yaşındaki ile 28 yaşındaki arasında pek fark yoktur diye tahmin ediyorum.


  • mlky lvn  (02.06.12 23:31:33) 
türkiye şartlarında üzgünüm ama mühendis olmak herşey demek şu anki piyasada. imza hakkın olmadigi surece kimse ciddiye almayacak, sadece ucuz iş gücü olarak görecektir. o gördügün teknisyenler nice mühendislerden daha tecrübeli / bilgili olmasına ragmen yıllarca o şartlarda çalışmaya mahkum kalıyorlar. ya da en basiti çevremden örnek verirsem, mühendis işi teknikere yaptirip kendi imza çakıp müşteriye satıyor. tekniker işi yapan olmasina ragmen aldigi cok cuzi bir mebla. o yüzden ne yap et kalan 2 seneyi tamamla al diplomani. yaş daha kücük. bu sene de olmasa öbür sene yine gir, ilerde büyük bir pişmanlıktan kurtulursun.


  • sAINT  (03.06.12 00:45:51) 
yaşın çok geç değil zaten de, öyle bile olsa işe girerken avantajdır. daha ağırbaşlı görünürsün ve daha fazla tercih edilirsin.
en az iki yıl dene bence, tereddütlerini de bir kenara bırak.

  • firez  (03.06.12 01:34:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.