[]

12 yaşında bir kardeşe yaz meşgalesi

selam.

şimdi elimizde 12 yaşında bir kız kardeş var. özel bir yatılı okulda okuyor. eve haftasonları geliyor. 1 hafta sonra karnesini alarak eve gelecek (7yi bitiriyor) malum, yaz tatili 3 ay. bu 3 ayda bir yönlendirmemiz olmazsa arkadaş-bilgisayar-tv üçgeninde heba edecek yaz tatilini.

spor falan yapsın diycem, diyemiyorum, zira oturduğumuz yerde hem böyle bir imkan yok, hem de kendisi okulda zaten sporun alasını yapan, spora doyan bir insan.

12-13 yaşında bir çocuğun bilebileceğinden biraz fazla ingilizce biliyor, sayısal derslere ilgi duyuyor, kitap okumayı ya da sözel dersleri sevmiyor. şimdi bu yavrumuz yaz tatilinde ne yapsın? yıllarca faydasını görebileceği bir şey yapsın istiyorum. maddiyat ikinci planda, yeter ki bişeyler katsın kendisine. nasıl yapalım?

edit: ben 10 yaşımdan itibaren yazın çalışırdım biyerlerde, kendisi için de bunu isterim, para kazanma duygusunu tatmasını. ama dediğim gibi, çevremiz çok güvenilebilecek bir yer değil.

 
Bence ödül sistemi ile kitabı sevdirmeye çalışın. En azından şu anda benim yeğenime yaptığım da tam olarak bu. İleride çok faydasını görecektir ve arkadaşlarından sıyrılmasını sağlayacak, onlardan daha iyi olunabileceğini de görmüş olacaktır.

Özetle; kitap okumayı bir şekilde sevdirmeye çalışın. Eğer bunu alışkanlığa döndürebilirseniz hayatındaki en güzel alışkanlığı ona kazandırmış olursunuz.
  • exla  (02.06.12 16:55:20) 
@curiosity_killed_the_cat baleyi ufakken yapıyordu, 10 yaşında kendi isteğiyle bıraktı. şu anda da halihazırda gitar ve keman çalıyor. ama oturduğumuz yer öyle bi yer değil hocam ne yazık ki...


  • hope ender  (02.06.12 16:56:04 ~ 16:56:39) 
12 yaşındaki kız tabiki arkadaş-bilgisayar-tv olsun o kadar.sonra vay efendim çocukları yarış atı gibi yetiştiriyorsunuz falan.


  • kelepir  (02.06.12 17:00:16) 
@kelepir, napayım mongol gibi mi yetiştireyim çocuğu? bütün gün bugün ne giysem mi izlesin yaşıtları gibi?


  • hope ender  (02.06.12 17:06:04) 
aynen öyle insan sosyal varlık olarak arkadaşlarıyla çevresiyle uyumlu olmaya çalışır.mesela arkadaşlarıyla buluştuğunda konuştuğunda bugün ne giysemi konuşuyordur.justini konuşuyordur.türkiyenin suriyeye müdahalesini konuşacak hali yok.her yaşın ayrı ilgi alanı var.o da aşağı yukarı arkadaşları gibi yaşayacak.yoksa asosyal olur.yani bazı yönlendirmeler yapılabilir ama çok da sıkmamak lazım.


  • kelepir  (02.06.12 17:13:53 ~ 17:14:12) 
örgü örsün:) ben o yaşlarda merak salmıştım, 1 ay örüp bıraktım. sıkıcı bir iş, ama keşke bilsem diyorum bazen:)

yakınınızda resim kursu varsa gidebilir.
  • goldentitan  (02.06.12 17:16:47) 
yazın yapılan gençlik kamplarına gönderin.


  • klassno  (02.06.12 17:17:24) 
madem sayısal derslere ilgili, sizin de biraz zamanınız varsa basit bilim deneyleri gibi şeyler yapabilir. www.sciencekids.co.nz
belki bu bile olabilir www.meetmeatthecorner.org
eğer kursa gitsin derseniz benim tavsiyem disipline olabileceği herhangi bir kurs olabilir. Biçki - dikişten 10 parmak yazma kursuna kadar.
eğer zamanınız varsa müzelere, galeri sergilerine götürün.
  • wartzayt  (02.06.12 17:23:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.