[]

yeni bilgisayara format atmalı mı, atmamalı mı?

çok üşendim aramaya yalan yanlış bilgileri hatmetmeye. bilen insanların olduğu yere gideyim dedim.

yıllardır XP kullanırken, 2 gün önce Windows 7'li bi bilgisayar sahibi oldum. Bilgisayarı çok övdüler, hatta grafik özelliklerini filan falan derken 2 gündür eski bilgisayarımın ömrü hayatında çıkarmadığı sorunları çıkardı. Vidyo izlerken çat yeşil ekran oldu vidyo ve sonra sayfayı yenileyince bilgisayar komple mavi ekran oldu. (mavi ekran denen şeyi 5 yıldır görmemiştim) bi defa da açılışta üstten 2 parmak siyah oldu, sonra düzeldi.

şimdi esas soruma geleyim. yeni bilgisayara ne yapmak lazım? ilk defa yeni bilgisayarım oluyor. bunu teşhirden aldık. dış görünüşte hiçbir problemi yok fakat 20-30 tane bileşen mi ne yüklüydü rusça, lehçe dil paketi filan... kaldırdım hepsini. ama işte bu sorunlar baş gösterince acaba format mı atmalıyım dedim. 15 gün iade hakkımız var sonuçta ama bilemiyorum...


format at derseniz, nasıl atacağımı da söyleyin. lisansımız var ama cdmiz yok... bir de 3-5 seferden sonra lisans hakkımız bitiyor mu var mı öyle bir şey? eski bilgisayarımda XP kendi anahtarımı kabul etmemişti de...

 
şimdi sen onu recovery yaparak fabrika ayarlarında tekrar yüklesen bile; içinde zibilyon tane üretici firma vs ait gereksiz programlar yüklenmiş halde açılacak ve işlemci-ram-hdd-ekran kartı dörtlüsünü gereksiz yere durmadan meşgul eden pis bir sisteme sahip olacaksın.

windows'un hangi sürümüne ait lisans anahtarın olduğuna bakıp uygun sürümün orjinal windows dvd kopyası ile yükleme yaparak kendi lisans anahtarınla temiz bir şekilde kurabilirsin.

kurulum esnasında recovery bölümünü uçurmazsan üç-beş gün sonra iade etmek istediğinde recovery yapıp iade edebilirsin.
  • sei2blood  (02.06.12 13:35:13 ~ 13:35:29) 
harddisk bölünmemişşe şimdiden atman senin yararına.
at formatı böl 2 ye 3. ilerde formatlık durum olduu zaman bilgilerini kurtarman çok kolay olur.

  • Google01  (02.06.12 14:16:18) 
harddisk bölünmemiş. bölünse iyi olur hakkaten. birkaç program dışında bir şey yüklemedim. dediğiniz gibi zibilyon tane vaio şeysi var. onlar olmadan iade edemiyor muyum ki? şimdi baktım temmuzda kurmuşlar windowsu.

bi sürü şey sildim. bütün bu vaio zıpkalarını kaldırsam iade alırken onlar nerde mi diyecekler yani anlamadım orasını. eleman satarken burda bunlar var kaldırırsınız siz onları demişti.

iade etme hakkım olmasa bu kadar kararsız olmazdım da şimdi..
  • supergirl  (02.06.12 14:30:37) 
windows 7 indir netten, sonra kendi anahtarınla kur. zaten dvd'yi takınca o seni yönlendirecek(format seçeneği de var).
ya da servise götür sonuçta yeni alınan aletin böyle yapmaması gerek.

  • late viper  (02.06.12 14:40:55) 
ben daha mağazadan çıkmadan başlatırdım formatı.


  • mtrsykl  (02.06.12 15:00:16) 
mağazadan çıkmadan atalım dedik de eleman "2 saat sürüyo onun formatı" deyip bizi vazgeçirdi. ne bilelim acemiyik biz de. geri verme hakkımız da var sonuçta dedik. nitekim götürcez. yeni alınanı bırak, hiçbi aletin yapmaması lazım bunu. kaydırma çubuğunu oynatırken ses bozuluyo mesela... düzelip bi daha olmayacağını bilsem valla iade etmek istemiyorum...

teşekkürler fikirleriniz için...
  • supergirl  (03.06.12 21:31:32) 
kayıtlara geçsin diye üşenmiyorum yazıyorum.

Saturn'den almıştık biz bu bilgisayarı. Satarken iadenin çok kolay olduğundan filan bahsetmişlerdi. Gittik tam 55 dk sonra işimiz bitti. 50 TL de kesinti yaptılar. Kurulum parasıymış. Zaten Temmuz'da kurmuşlar aleti..

Başka bilgisayar bakmak için çıktık ve başka yerde aynısının başka rengini gördüm. (Bu benimki yeşil fosforlu gibi olanlardandı.) ona baktım arkadaşıma kapağının nasıl kaydığını gösterecektim ki, meğerse o bizimkine özel bi şeymiş. yani evet menteşeleri yalama olmuş. bilgisayarı aşağıya eğince kapak kapanır gibi hareket ediyordu ki şu an kullandığım eski bilgisayarım nerdeyse zorla kapanıyor.

Saturn'den bi şey alırken bir daha düşünün. iade prosedürlerinde yazan hiç kullanılmamış ürünmüş. filan da falan..

böyleyken böyle.
  • supergirl  (06.06.12 22:44:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.