[]

Photoview 360

merhabalar,
şimdi şöyle ki, modellemem solidde çizildi ve render için de photoview kullanıyorum, daha önce bi sorun çıkmamıştı ama bu sefere modeli değiştirip yeni halini photoview a aktardığımda değişiklikleri görmüyor. hatta birkaç farklı modelin (aynı strüktür üzerinde ufak değişiklik yapılmış) photoview da aynı görüntü ile açılması sorunu ile de karşılaştım. yüzlere atadığım renkler yenilenmiyor, gözükmüyor. bu konular hakkında bilgisi olan yardım edebilecek kimseler var mı acaba?



 
modellemede değişiklik yapıyorsan gözükmesi gerek.
Doku, material atama da değişiklik yapıyorsan gözükmeyebilir, zira photoview'in kendi içerisinde material library var, orayı kullan...

  • arden v2  (01.06.12 14:43:46) 
ayrıca keyshot da var lakin ki soliddeki face atama özelliğini burada kullanamıyorum, iges e çevirip rhinoya ordan tekrar keyshot a aktardım sonuç çok fena.


  • ruz  (01.06.12 14:45:03) 
neden iges'e çeviriyorsun? 3dxml ve diğer türevler material özelliklerini yanında götürmeyebiliyor bazen, 3d model exportu onlar.
Edit: keyshot kullanmadım, yalnız export da tecrübelerime göre en kalitelisi 3dxml. Bir de bunu dene.

  • arden v2  (01.06.12 14:46:23 ~ 14:53:35) 
ne yapmak istiyorsun tam olarak?
Real perspektif görünümden render mı?
Katalog gibi bi mecrada kullanılmak üzre, modelin vektör gibi çizimlerini mi edinmeye çalışıyosun?
  • arden v2  (01.06.12 14:49:14) 
bitirme için pafta hazırlamam gerekiyor, yüksek çözünürlükte rendera ihtiyacım var, rhino da layer layer işlemek zor oluyor çünkü büyük boyutta bi model ve detaylı baya, renkleri atıyorum bu sefer ve soliddeki renkle photoviewdaki renk birbirini tutmuyor aynı materyal aynı renk olmasına rağmen. tek tek bütün renkleri atamak da çin işkencesi gibi olacak


  • ruz  (01.06.12 14:53:07) 
solidworks için v ray plug in indirebilirsin.
Sahneye kamera ekle, materialleri ayarla solid ortamında, vray ile render et.
Bu söylediğin iki programı da kullanmadım ama bu da yeterli gelmezse, 3dsmax e at. Orada dünya kadar material çeşitleri var, umduğundan daha kaliteli render lar alırsın.
Ama export ettiğin takdirde, material özelliklerini kaybedersin.
  • arden v2  (01.06.12 14:57:52 ~ 14:58:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.