[]

sayısaldan tm ye alan değiştirme

sayısaldan mezun olmuş bir adet kardeşim var. kendisi bir okulda mimarlık okumakta. tutturdu illa okul değiştirecem bölüm değiştirecem diye. sayısaldan türkçe matematiğe nasıl geçebilir, mümkün müdür? bir yerlere başvuru yapıp, açık öğretim lisesinden birkaç zorunlu ders vermesi halinde bu mümkün diye duymuş sanki. emin değil. nereye başvurması gerek, nasıl olur abaca?




 
Bildigim kadarı ile yok öyle bir şey. Açıköğretimde den tm okusa bile yine de ilk olarak öss ye sayısal dan girdigi icin puanı düşecektir alan dışı tercihte. Belli zamanlarda alan affı gibi bir şey cıkıyo başvuru yapıp değiştirebiliyorsun 2005 veya 2006 da cıkmıştı oyle bir şey. Ben de istiyorum öyle bir şey başka bir yerden bir şeyler öğrenirseniz buraya yazarak ya da özel mesajla bildirirseniz sevinirim.


  • rurouni  (02.10.08 13:18:41) 
www.dogrutercih.com
sayısal çıkışlı öğrencilerin türkçe matematik puanı ile öğrenci alan hangi bölümlere girebileceğini gösteriyor.farklı bir bölüm düşünüyorsa okul puanı ortalama %50-60 düşecektir.

  • yurdum insanı  (02.10.08 14:38:25) 
Acikogretim burosuna gitsin sorsun. Ben de oyle biliyorum. Aradaki fark derslerini (TM icin herhalde cografya falandir) verip TM bolumune gecebilir diye biliyorum.. En kisa surede gitsin bir Acikogretim lisesi burosuna (ya da adi neyse o kurumun) basvursun, bilgi alsin.

Mezun oldugu liseye gitsin mudur yardimcisina sorsun, yardimci olacaklardir herhalde.
  • vita vinum est  (02.10.08 18:52:17) 
@rurouni kesin birşeyler öğrenirsem haber veririm ama net bir bilgiye ulaşmak için sanırım kardeşimin vita vinum est in dediklerini yapması gerek. teşekkürler herkese


  • rpmcmurphy  (02.10.08 22:41:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.