[]

Uçak giderken 12 Saat, Dönerken 8 Saat ㅋㅋ

Tam hatırlamıyorum şimdi, bir uzakdoğu ülkesine seyahette oluyor bu sanırım, muhtemel güney kore olabilir bu...

Bu rakamlar yanlış olabilir veya tersi olabilir, giderken 12 saat, dönerken 8 saat sürüyor mesefe diye duymuştum...

Bu mesefe neden böyle oluyor acaba? ㅋㅋㅋㅋ

 
istanbul - seul ucusu budur..

sebep hava trafigi ile ilgili ucus hizi duzenlemeleri..
  • bigman  (01.06.12 03:00:25) 
  • fuel oil  (01.06.12 03:02:16) 
rüzgar hızı ve gidiş dönüş rotasının farkıda etkiler.

Frankfurt LA 11 küsür saat LA Frankfurt 10 küsür saat sürüyordu mesela.
  • skywalkeremre  (01.06.12 03:02:31) 
ama bir rus pilot da bana dunyanin donus yonuyle alakali oldugunu soylemisti.. sizin havada kaldiginiz sure boyunca dunya da donuyor belirli hizda ve bu gecikmeye veya erken gtimeye neden olabiliyor demisti..

ama bizim turk pilot onun da etkisi var ama hava trafigi ile ilgili hiz sinirlamalari var demisti..

ikisi de bana mantikli geldi.. :)
  • bigman  (01.06.12 03:04:10 ~ 03:06:21) 
great circle route ve jet stream ile alakalı.
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org:Greatcircle_Jetstream_routes.svg
  • ermanen  (01.06.12 03:05:02) 
@bigman : verdiğim linkte şöyle bir şey var :

"Dünya dönerken etrafını saran havayı da kendisiyle beraber döndürüyor. Böyle olunca yerden bakan birine göre toprak gibi hava da hareketsizmiş gibi duruyor. Böylece aynı yakıtı harcayan uçakların hareketinde de Dünya'nın dönüşünün bir etkisinin olamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kısaca tekrarlarsak, normal, rüzgârsız bir havada değişik yönlere giden uçaklar, havaya göre olduğu gibi yere göre de aynı hızla hareket ederler.
Rüzgârlı havalarda durum değişir. Eğer havaya göre aynı hızla giden uçakları düşünürseniz, (bu her uçak aynı yakıtı harcıyor demek) rüzgârla aynı yönde giden uçak yere göre daha hızlı gidiyordur; çünkü hem uçak havaya göre belli bir mesafe kat eder, hem de rüzgâr havayı ve içindeki uçağı bir miktar ileriye taşır. Uçak, rüzgâra ters yönde girmişse bu uçak yere göre daha yavaştır. Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz. Eğer İstanbul'dan Ankara'ya doğru kuvvetlice bir rüzgâr esiyorsa, İstanbul-Ankara uçuşu daha kısa, Ankara-İstanbul uçuşu daha uzun sürer.
Rüzgârların belki de en ilginç olanı Jet-Stream diye adlandırılan ve yerden 10-30 km yukarıdan esen güçlü hava akımları. Bunlar sürekli aynı yönde, batıdan doğuya doğru ve saatte 100-400 km hızlarla esiyorlar. Yerden hissedilmeyen Jet-Stream ilk defa 2. Dünya Savaşı sırasında bombardıman uçakları tarafından keşfedildi. O zamandan beri bu rüzgârlar üzerinde yapılan çalışmalar bunların Dünya'nın dönüşünün etkisiyle basitçe açıklanamayacak bir şekilde oluştuğunu gösteriyor."

atmosfer de dünyayla birlikte dönüyor, rus pilotun dediğinin olabilmesi için atmosferden çıkmış olmamız gerekir.
  • fuel oil  (01.06.12 03:10:24 ~ 03:11:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.