[]

29 yaş askerlik sorusu

merhabalar,

şu dertli, sıkıntılı günlerde bir de askerlik mevzusu girdi hayatımıza. neyse lafı uzatmadan soruyorum: önümüzdeki dönem okula kayıt yaptıramadık. dediler ki "yaşın 29 olmuş, bu yaşa kadar karı-kız kesmişsin, git 15 ay sürün". kuyruğu kıstırıp askerlik şubesine gittik. adamlar da dedi ki, "tamam seni 2013 şubat'ta bekliyoruz ieika, hadi var git, son günlerini huzur içinde yaşa".

ben okula geri gidip "abi şubat'a kadar gelebilir miyim, karıya kıza daha doyamadım" desem. beni şubata kadar alırlar mı?

 
hea, karıyı kızıda onlar ayarlar hatta.


  • punish  (01.06.12 02:03:22) 
@punish,sesli güldüm :D


  • cagdas donem kuramcisi  (01.06.12 02:05:04) 
karı-kız geyiği "29 yaş askerlik sorunu" başlığında gün boyu yapıldığı için tekrar ettim.


  • intihar ederken ipi kopan adam  (01.06.12 02:07:33) 
ben öyle birşey duymuştum. bir arkadaş askerlik şubesiyle konuşunca belli bir süreliğine müsade ediyorlar gibi birşey söylemişti ama tam emin değilim.

bu arada ben şu anda okumakta olduğum bölümü bırakıp tekrar sınava girerek başka bir bölüme geçme gibi bir plan kurguluyordum. 29 yaşına bastığın anda son sınıfta olsam bile beni kayıt yapmıyorlar direk askere mi postalıyorlar? şu anda büyük şok içerisindeyim. en azından kayıt yapın ben de inzibatlardan kaçmanın yollarını arayayım. nasıl bir vicdansızlık lan bu!
  • yokumbenburda  (01.06.12 02:30:33 ~ 02:31:02) 
olayı öğrendim. son senede isen, askerlik celp tarihin şubat olduğundan ilk dönem kayıt yaptırırsın. bir de celp tarihi seçmek gibi bir durum var ( ama sıkıntılı bir iş). oradan ağustos ya da kasım döneminde askere gideceğini belirtirsen, okula devam ediyorsun. sonra mezuniyet belgenle tekrar gidip kararı bozduruyorsun. biraz angarya ama son sınıflar için başka kurtarır yok. yaşında sınırda ve daha alt sınıflarda isen yapacak bi'şey görünmüyorum. tek ihtimal yasanın değişmesi..


  • intihar ederken ipi kopan adam  (01.06.12 11:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.