[]

uçak rötarları konusunda yolcuyu koruyan kanunlar yok mu?

selamlar.. pegasus'un muhteşem rötarından sonra aklıma şu sorular takıldı: bir uçak o veya bu sebepten süresiz rötar yapabilir mi? hastası var işi gücü olanı var.. bi ayran verip geçiştirilir mi 3 saatlik rötar? operasyonel sebepler diye bi zırva olabilir mi? yok mudur yolcu hakları, bi prosedür vs?




 
belli bir saatten sonra biletinizin parasını geri alabiliyorsunuz diye hatırlıyorum ama 3 saatten kısaydı sanırsam.


  • roket adam  (01.06.12 01:39:15) 
yani onu söylediler fakat bilet parası iadesi zaten çirkin bir çözüm. süre çok uzunsa (mesela 3 saat gibi) en yakın uçuşa (başka firma olsa da) aktarma, yiyecek içecek ikramı, uyuması gereken hasta vs varsa yatak verilse.. bir de tabi, çok önemli iş görüşmelerini vs kaçırıp çok zor duruma düşecek insanlar olabilir sıkca.. biz sıçtık ne haliniz varsa görün denildi resmen? haklarımız varsa bilelim ne güzel olur..


  • wolkymus  (01.06.12 01:45:20 ~ 01:48:33) 
biletin uzerindeki bit gibi yazilari okumayi gozun yerse, muhtemelen orada gotu garantiye alacak bir sey yazmislardir. "bu bileti satinalan herkes bu kurallari aynen kabul etmis sayilir v.s."


  • compadrito  (01.06.12 01:46:34) 
pilot olarak yanıtlayayım, hepsinin bir süresi vardır. belli bir süreden sonra yemek ikram vs yapılır daha sonrasında süre uzarsa yolcuları otele yerleştirmeden yükümlüdür havayolu. işler daha da uzarsa bilet parasının iadesi yapılır ya da başka bir havayolundan bilet alınıp yolcuya verilir. aslında siz bilet alırken havayolu ile antlaşma yapmış oluyorsunuz, örnek vereyim siz bir ihaleye yetişeceksiniz uçağı kaçırdınız gidemediniz ve ihaleyi kaçırdınız. bunun üzerine havayolu şirketine dava açıp tüm maddi kaybınızı bile talep edebilirsiniz. yolcunun haklarının hepsi bir çok uluslararası antlaşma ile korunmaktadır. bavulunuz kırılsa parasını talep edebilirsiniz hatta check in de kırık bavul verip (oradaki arkadaş farketmezse, ki farketmeyecektir yoğunluktan) indiğiniz yerde bavulum kırık parasını istiyorum bile diyebilirsiniz:) hehe anlatacak çok şey var şimdilik bu kadar.


  • monkey  (01.06.12 01:54:09 ~ 02:41:15) 
"3 saati aşan gecikme ve sefer iptalinde; yolcu uçuşu gerçekleştirmiş olsa dahi, bilet bedeli iade edilecektir.
5 saati aşan gecikme ve sefer iptalinde; yolcu uçuşu gerçekleştirmiş olsa dahi, bilet bedeli iade edilecek ve yolcunun talep ettiği herhangi bir iç hat uçuş noktasına tek yön ücretsiz bilet Pegasus Havayolları tarafından takdim edilecektir. "

rötarlarla ilgili sadece bunlar yazılmış pegasus tarafından.

monkey teşekkürler açıklama için. istediğim cevap kısmen bu. uluslararası anlaşma dediğine göre tüm şirketler için aynıdır sanırım bu saatler. bu hakları okuyabileceğimiz bi link varsa uygun olduğunda buraya atabilirsen çok sevinirim. herkese teşekkürler..
  • wolkymus  (01.06.12 02:00:23 ~ 02:01:12) 
www.gruptrans.com

www.veribaz.com

aklıma gelen iki konvansiyon, baya bir bilgi olacaktı bu antlaşmalarda.
  • monkey  (01.06.12 02:13:14) 
seyahat sigortasi yapilabilir. tabii talep proseduru uzun ve yorucu


  • cench  (01.06.12 02:21:29) 
3 saat rötar evet az değil ama teknik sorunlar çıkabiliyor daha da uzun sürebiliyor bu teknik sorunu çözen personel yolculardan daha zor bir 3 saat geçiriyor.

Bu durumda yolcu hakları var tabi ama o andan sonra çözüm asla değil.
Ne biliyim size yemek vermek zorunda telefon etme hakkınız var (cidden var)
internete bağlanma hakkınız var
tabi bunlar belli saatleri aştıkça oluyor ama hiçbirisi işinizi görmüyor.

Bu arada rötardan dolayı kimse tazminat alamaz. Bilette okudum anladım kısmında hepsini kabul ettim dersiniz. çok nadir bir iki durum belki olabilir ama %99.9 kimse alamaz.
  • basond  (01.06.12 09:18:38) 
okudum anladım kısmı rötar konusu için oldukça kapsamsız geçiştirilmiş üstte yazdım zaten (www.flypgs.com). bir de şöyle bir haber buldum şimdi:
blog.milliyet.com.tr

  • wolkymus  (01.06.12 12:08:48 ~ 12:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.