[]

güney kıbrıs vizesi?

bilen bilir, 19 ağustos'da güney kıbrıs'da iced earth konseri var, antik tiyatroda gerçekleşecek, dvd'ye kaydedilecek falan, önemli bir olay özetle. arkadaşla birlikte gidelim dedik. hatta dedik ki, nasılsa atina'ya gideceksek (bkz. aşağısı), atina'yı da gezelim.. planımız şöyle: istanbul'dan çıkıp atina üzerinden güney kıbrıs'a gidiş, g.kıbrıs'da bir kaç gün kalış, g.kıbrıs'dan atina'ya dönüş, atina'da birkaç gün kalış, atina'dan istanbul'a dönüş.

ilk yurtdışı gezimiz olacak. hem genel olarak vize olayları, hem de türk vatandaşı olarak güney kıbrıs'a vize alma konusunda bir sorum var.
öncelikle bu konuda bildiklerim şunlar;
-türk vatandaşları kuzey kıbrıs'dan güney kıbrıs'a geçemiyor (hatta pasaportunda kktc damgası olanlara vize verilmiyor). en uygun gidiş imkanı bir avrupa ülkesi (örn. Yunanistan) üzerinden aktarma yoluyla oluyor.
-güney kıbrıs'ın türkiye’de elçiliği yok. vizelerin atina’daki kıbrıs rum elçiliğinden alınması gerekiyor.
-her iki ülke de ab üyesi.

sorum şu:
-yukarıda detaylarını verdiğim gezimize dair her türlü rezervasyonu yaptırdıktan sonra yunan konsolosluğuna başvurup tek seferde iki ülkeyi de gezecek turistik vizeyi alabiliyor muyuz?
-değilse nasıl?

*not: şengen olayını az çok biliyorum ama, tek giriş/çoklu giriş olayları var, hele ki sevişmeyen ülkeler durumunda neler oluyor acaba?

 
schengen states multi pass vize sizin işinizi çözer.. yunanistandan vize alırsanız multipass olarak güney kıbrısa sorunsuz geçebilmeniz lazım...


  • kveldulv  (01.06.12 00:31:25) 
single entry'nin yeterli olmasi lazim arada schengen zone'u terketmeyecekseniz.


  • disq  (01.06.12 00:48:07) 
yalniz guney kibris'a giderek schengen bolgesini terketmis oluyorsunuz (guney kibris schengen ulkesinden giren schengen vizelileri kabul ediyor ama kendisi schengen bolgesinde degil), o yuzden bir arayip sormanizda yarar var, coklu giris gerekebilir geri donus icin.

bir de ek olarak sunu okumanizda fayda var (gecen seneden de olsa):
www.eksisozluk.com
  • tom riddle  (01.06.12 01:15:02 ~ 01:21:22) 
@tom riddle, şurada, 1:23'de 'bir şengen ülkesi' diyor gerçi.
(git:www.uzmantv.com)
sözlüğe şöyle bir bakmıştım ama linkini verdiğiniz entry'i görmemiştim, yararlı oldu, teşekkürler.

sınırlar ve otel dışında pasaportumuzu göstereceğimiz fazla yer olmayacak sanırım ve bizimkisi -orada bahsi geçen durum ve etkinliklerin aksine- türk vatandaşlarına özel ya da türk vatandaşı olduğumuzu belli edecek bir etkinlik olmadığından, bir de sivrilmemeye özen gösterirsek, sorun olmaz diye düşünüyorum (yani öyle umarım). ancak yine de 'yurtdışı seyahat kaydı'nı yaptıralım her türlü.
  • manuel mandalina  (01.06.12 01:58:26) 
en.wikipedia.org
"While Cyprus, which joined the EU in 2004, is legally bound to join the Schengen Area, implementation has been delayed because of the Cyprus dispute."

baska yerleri de arastirirsaniz goreceksiniz ki gkry henuz bir schengen ulkesi degil.
  • tom riddle  (01.06.12 13:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.