[]

Özel üniversitelerde öğrencilere vize ve final soruları kolay mı olur

Tartışma konusu budur ...




 
Mesela orta halli okullar nasl (bilkent,koç sabancı hariç )


  • lawist  (31.05.12 23:52:25) 
cevapları bile veriyorlar


  • skywalkeremre  (31.05.12 23:53:15) 
özelde okuyan arkadaşlarım iki konudan şikayetçi. bazıları hocaların yaz okulu vs gibi sebeplerle aşırı zor sorular sormasından yakınıyor ve bazıları da hocaların vizede ortalama sorular sorması fakat dersten kimsenin geçemeyeceğini fark edip finalde yumuşatmasından yakınıyorlar.

tam bir fikir birliği yok yani. fakat bursla giren arkadaşlarımın çoğu ya yüksek yapacak, ya çift anadal yapıyor, ya yandal yapıyor. rahatlar yani. ama pek çoğu inek arkadaşlar.

odtü özel üniversite değil.
  • repins  (31.05.12 23:54:29 ~ 23:55:24) 
Aynen, 1000 lira daha verip büyük seçim yaparsanız final cevaplarını bile alabiliyorsunuz. Sırf keyfinden ortalamasını 2.05 yapanlar var.


  • fredi  (31.05.12 23:55:29) 
Bahçeşehir'de kolay değil.


  • loralynn  (01.06.12 00:01:04) 
üniversiteden üniversiteye, bölümden bölüme, hocadan hocaya değişir. saçma sapan genellemeler yapmayın.


  • goldentitan  (01.06.12 00:04:22) 
her üniversitenin sınavları kendi öğrencisine göre zor. Sınavlar öğrencilere göre hazırlanıyor. X üniversitesi Y den daha iyi olsun. Xin sınav zorluk derecesi 10 Yninki 5 olsun. Xteki öğrencinin kapasitesi 8 Ydekinin 4 olsun. 10/8=5/4 dolayısıyla zorluk göreceli olduğundan her sınav zordur.


  • excusez  (01.06.12 00:07:02) 
aynen hocadan hocaya degısır. yalnız soyle bır durm var. zaten ossye gırerken sınav puanı dusuk ogrencının sevıyesı bellı olur. oda dusuk puanlı ozel unıye gıder. herkesın sevıyesı bellı oldugu ıcın hocada o sevıyeye uygun ders anlatır. sevıyeyı ılerletse herkes kalır. tabı bu hocadan hocaya degısır. bazıları arıza oluyor adamı dellendırıyor. mesela ben atılımda 1 yıl okumustum ıktısat hocamız 10 dk boyunca hıphızlı ders anlattı ılk dersımız dusun kımse bırsey bılmıyor. su an 150 sayfası ısledım sorumlusunuz dedı vede snwlardan 10 20aldı herkes. hocaya baglı hersey. ama bılkent sabancı koc gercekten obur ozellere gore farklıdır. onun dısında cogu hemen hemen aynı kapıya cıkar. amac dıplomaysa almaya bakacaksın ya. bırde cogu devlet unısının dusuk puanlı ozellerden egıtımı kotu. hepsı ıcınd emıorm bakın. daha cok anadolu dogu taraflarında kı okulların. hersey hocaya bakar ıste.


  • slash01  (01.06.12 00:09:23) 
bilkent endüstri için konuşuyorum, çoğu dersimiz çan eğrisine bağlı olduğu açıkçası hocanın ne kadar zor sorup sormadığı hiç bir şeyi etkilemiyor. genellemek çok zor tabi ama ama bana kalırsa hafif zorluyorlar gibi. tam kıvamında. diğer okullara gidip görmediğim için karşılaştırmam ise mümkün değil.

edit: yaz okulu ise bizde çok daha kolay. 4-5 harf notu değiştirebiliyor.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (01.06.12 00:25:48 ~ 00:26:49) 
kesinlikle hocadan hocaya değişiyor. finans dersini ilk dönem alan arkadaşım tam bir finans aşığıydı ve götünü yırtarak B (ya da B+) alabildi, bir sonraki dönem ben başka bir hocadan aldım, yaya yaya A- getirdim.

ki kendi okulum için söylüyorum, devlet okulunda okuyan arkadaşlarımın ders konularına, sınav sorularına filan bakıyorum da en azından benim arkadaş çevreme o sınavları versek B+'dan düşük alanı döveriz. ama belki ilk paragrafta yazdığım gibi o da hoca yüzündendir.

yine de, kesinlikle kolay filan değil. 15-30 arası sınav ortalamaları gayet olağan.
  • i was me but now he s gone  (01.06.12 00:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.